Ontdek welke stappen Gillette zet om te helpen in de strijd tegen COVID-19.Meer informatie

Gillette zet stappen om te helpen

Stappen zetten om te helpen

Tijdens deze uitdagende tijden draagt Gillette zijn steentje bij om de gezondheid en het welzijn van onze werknemers te beschermen, wereldwijd consumenten die op onze merken rekenen te dienen, en arbeiders, hulporganisaties en gemeenschappen in de frontlinie van deze wereldwijde pandemie te steunen.

We weten niet hoelang deze crisis zal duren, maar we weten wel dat de betrokkenheid en veerkracht van onze dappere zorg- en eerstehulpverleners langer zullen duren. En ook onze inzet om hen, onze consumenten en onze gemeenschappen te blijven ondersteunen en dienen, op welke manier dan ook.

Onze mensen beschermen

Tijdens deze pandemie blijven onze productiefaciliteiten operationeel. Om dit te doen, moeten we eerst aan onze werknemers denken. Door onze mensen te beschermen, kunnen we de producten die anderen overal ter wereld nodig hebben, blijven maken, verpakken en verzenden.

We zijn voortdurend bezig met het evalueren en bijwerken van ons beleid, onder begeleiding van medische professionals. Temperatuurscans, fysieke afstand en grondige sanitaire processen zijn slechts een paar van de manieren waarop we voor ons team zorgen.

Zorg- en eerstehulpverleners helpen

Zorg- en eerstehulpverleners hebben elke dag te maken met nieuwe gevallen van COVID-19 en ze rekenen op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) om ze te beschermen. Helaas is er momenteel een enorm tekort.

Wij zetten ons in om te helpen. Bij Gillette optimaliseren we onze middelen zodat we de producten die de wereld zo hard nodig heeft, kunnen blijven maken en verdelen.

Maskers

Ons wereldwijd scheerhoofdkantoor in South Boston Massachusetts heeft onlangs zijn voorraad van 75.000 N95-ademhalingsmaskers aan ziekenhuizen in Massachusetts gedoneerd.

Scheermesjes

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) moedigen mannen aan om te scheren voordat ze ademhalingsmaskers opzetten, zodat deze goed passen.

We helpen wereldwijd door meer dan één miljoen scheermesjes aan zorg- en eerstehulpverleners te doneren. Ook in Nederland hebben wij 7,000 scheermesjes gedoneerd aan hulpverleners.

We helpen wereldwijd door meer dan één miljoen scheermesjes aan zorg- en eerstehulpverleners te doneren. Ook in Nederland hebben wij 7,000 scheermesjes gedoneerd aan hulpverleners.

Het P&G verzorgingsteam in China kreeg als eerste met deze crisis te maken en schaarde zich achter de gemeenschap met duizenden Gillette en Braun scheerapparaten, naast andere P&G-producten, voor zorgverleners die in de provincie Wuhan en omstreken in de frontlinie stonden.

In Rusland doneerden we 12.000 scheermesjes als onderdeel van het COVID-19-rampenplan ‘Care to Every Home’ van P&G. Op 5 april werkte het team in onze fabriek in St. Petersburg een shift voor het goede doel om 500.000 wegwerpmesjes voor Russische medische professionals en vrijwilligers te maken. Later verdubbelde het bedrijf de donatie met nog eens 500.000 wegwerpmesjes en doneerde het in totaal dus 1 miljoen wegwerpmesjes aan medische gemeenschappen in Moskou, St. Petersburg, Moskou Oblast, Leningrad Oblast, Kemerovo, Novosibirsk en andere regio's.

In het VK schonken we meer dan 47.000 scheermesjes aan medewerkers van NHS (National Health Service) in de frontlinie tijdens hun inspanningen om het Britse volk gezond te houden.

Fabriekswerknemers in Manaus in Brazilië schonken Prestobarba en Mach3 scheermesjes aan zorgverleners.

In heel Europa hebben we 10.000 scheermesjes gedoneerd aan het Rode Kruis in Spanje, 8.500 Gillette en Venus scheermesjes aan Innatura in Duitsland, meer dan 25.000 scheermesjes en scheergels aan het Rode Kruis in Italië en we doneren de komende weken nog meer dan 50.000 scheermesjes en scheerkits aan het Rode Kruis en zorginstellingen in Frankrijk, België en Nederland.

In Canada doneerden we scheermesjes en scheerpreps via GlobalMedic met plannen voor 35.000 scheerkits voor mannen en vrouwen die de komende weken aan zorgverleners worden gedoneerd.

In de VS doneerden we 20.000 scheermesjes aan Direct Relief, dat zorgverleners over het hele land helpt verdelen.

Gezichtsschermen

Er worden gezichtsschermen over de N95-beademingstoestellen gedragen om ze tegen vuil en schade te beschermen. Toen het team van Gillette hoorde over het tekort aan PBM tijdens deze crisis, werkten we samen en gebruikten we onze vaardigheden om een prototype voor een gezichtsscherm te maken. Het werd goedgekeurd en we zijn al begonnen met de productie en montage in ons wereldwijd scheerhoofdkantoor in South Boston Massachusetts. We deelden meer dan 100.000 gezichtsschermen uit aan gezondheidszorgorganisaties in Massachusetts en we zetten ons in om er de komende maanden nog 200.000 te doneren.

Bekijk de productspecificatie van ons gezichtsscherm>

Handgel

In twee van onze Gillette scheergelfabrieken zijn we begonnen met de productie van handgel. Ons doel is om ervoor te zorgen dat we producten produceren die klanten, ziekenhuizen en hulporganisaties in staat stellen veilig hun werk te doen. Met de hele P&G-familie proberen we elke week minstens 45.000 liter handgel te produceren.

Twitch Stream Aid

We zijn trotse partners van Twitch en werkte mee tijdens de Twitch Stream Aid. Dit evenement trok 50 miljoen kijkers aan om te gamen, streamen en presteren. Het talent bij Twitch, wereldwijde supersterren en een donatie van $ 1 miljoen dollar van P&G (met Gillette) hielpen ons om $ 2,7 miljoen te verzamelen voor het COVID-19-solidariteitsfonds van de WGO.

Onze gemeenschappen steunen

De bijdragen van P&G met producten en in natura overschrijden nu $ 15 miljoen. We blijven onze donaties en bijdragen vergroten en met gemeenschappen over de hele wereld samenwerken. Ons onveranderlijke doel is ervoor te zorgen dat gezinnen in nood de voordelen van schoonmaak, gezondheid en hygiëne hebben die P&G-producten kunnen bieden.

Wij steunen onze gemeenschappen over de hele wereld door te doneren aan gezinnen in nood.

Wij steunen onze gemeenschappen over de hele wereld door te doneren aan gezinnen in nood.

In de Gillette fabriek in Bhiwadi in India hebben we voedselpakketten geschonken aan meer dan 800 gezinnen van gastarbeiders.

In heel Europa gaven we meer dan € 150.000 om hulp te verlenen, en we werken samen met onze ambassadeurs van Gillette, Venus en Braun in de hele regio om bewustwording te vergroten en fondsen voor hulpverlening te genereren.

Het team in Korea doneerde geld en producten aan lokale zorgverleners via door de overheid aangestelde medische instellingen in Daegu (stad die het meest door COVID19 is getroffen).

In Vietnam doneren we geld om PBM voor medisch personeel te kopen. We hebben ook producten aan isolatiecentra gedoneerd. Daarnaast hebben we een programma waarin donaties van werknemers voor hulpverlening door het bedrijf worden verdubbeld. Gillette heeft gedoneerd in heel LA.

We hebben gedoneerd in Argentinië en Brazilië via het Rode Kruis, in Panama via de minister van Volksgezondheid en in Peru via de Voedselbank. Daarnaast doneren we voor meer dan $ 135 miljoen P&G-producten (en badkamerwastafels) aan zorgcentra. Dit initiatief helpt kwetsbare gemeenschappen, waaronder daklozen en veteranen.

Lees meer over de reactie van P&G op COVID-19.