Gillette - Ons verhaal Nederland

Een perspectief op precisie

We geloven dat wat een man aan de wereld laat zien - hoe hij eruitziet, hoe hij zich voelt en hoe hij handelt - een directe impact heeft op de wereld. Dat is de reden dat we mannen steunen die altijd het beste uit zichzelf willen halen. En dat is waarom we toegewijd zijn om alle mannen te helpen om de beste versie van zichzelf te laten zien.
Wij stoppen met het maken van scheersystemen als we ze niet meer kunnen verbeteren.
King C Gillette Signature

De geschiedenis

Het verhaal van Gillette is het verhaal van een eindeloze zoektocht naar perfectie. Het geeft blijk van passie voor wetenschap en technologie. Maar het gaat in de eerste plaats over scheren.
De geschiedenis van de moderne manier van scheren begint bij de barbier.

Voordat de moderne scheermesjes werden uitgevonden, was naar de barbier gaan voor een professionele scheerbeurt het geheim van een gladde scheerbeurt. Barbieren waren zeer vaardig in het scheren, hadden veel ervaring met verschillende gezichtsvormen en soorten baardhaar en beschikten over het nodige gereedschap.
Nadat hij het haar en de gezichtshuid zachter had gemaakt met een warme handdoek, bracht de barbier een dikke laag scheerzeep aan op het gezicht om de haren te hydrateren en het gezicht te smeren
De barbier trok daarna zorgvuldig de gezichtshuid strak om een glad oppervlak te creëren. Hij diende uiterst handig te zijn om voldoende druk toe te passen op het rechte scheermes om de haren in de perfecte hoek te scheren. Hiervoor gebruikte hij het gevoel in zijn vingertoppen en zijn draaiende polsbeweging.

Het resultaat was een schone, frisse, gladgeschoren klant. Het was een luxe, ontspannende ervaring - maar het was ook duur en tijdrovend. En moeilijk om thuis zelf te doen.

Er moest een betere, goedkopere oplossing komen voor een gladde en comfortabele scheerbeurt. Er moest een manier bestaan om de barbiersstoel over te brengen naar de badkamer.
En meneer King C. Gillette bedacht die manier. King Gillette ontwikkelde zijn eerste veiligheidsscheermes specifiek om thuis de kwaliteit van een scheerbeurt bij een barbier te kunnen evenaren. King Gillette bleef zijn ontwerpen verbeteren tot hij dacht dat het niet beter kon, en toch zijn de scheermessen voor mannen blijven evolueren tot na zijn dood. De evolutie blijft bestaan in een bedrijf dat naar hem werd vernoemd.
De geschiedenis van het scheren is mee geëvolueerd met de evolutie van het scheermes voor mannen. De vorm van het scheermes en het aantal mesjes zijn in de loop der jaren veranderd, het gedeelte tussen de mesjes en de handgreep kan nu draaien - zoals bij de ProGlide met FlexBall-technologie - om de draaibeweging van de pols van de barbier beter na te bootsen en nog meer contact te maken tussen het scheermes en de huid.

Iedere versie van het Gillette scheermes heeft ons dichter bij de vaardigheid van de barbier gebracht. Naarmate de technologie vordert, evolueren ook onze scheermessen, trimmers, scheergels en - schuimen en andere verzorgingsproducten.

De toekomst van het scheren

Al meer dan 100 jaar lang gebruiken mannen Gillette om zich te scheren. We verbeteren onze producten dan ook op basis van wat mannen willen: - gladdere scheerbeurtenen meer comfort waarbij minder haartjes worden overgeslagen.

De geschiedenis van het scheren draagt nog steeds bij aan de toekomst van de Gillette scheermessen voor mannen. Telkens als we iets veranderen aan onze scheermessen en mesjes, is dat een stap in onze oneindige zoektocht naar de perfect gladde scheerbeurt.

Het begon allemaal, natuurlijk, met een scheerbeurt

Onze nalatenschap van precisie begon met één man, King C. Gillette.Zijn visie leidde tot meer dan 100 jaar van innovatie om u de beste scheerbeurt ter wereld te geven.En het eind is nog niet in zicht.

PROTOTYPE

King C. Gillette heeft het revolutionair idee om wegwerpmesjes te maken die zo dun en sterk zijn, dat zelfs de MIT-opgeleide wetenschappers het voor onmogelijk houden om ze te vormen.Maar in 1901 heeft hij hun ongelijk aangetoond met zijn baanbrekende innovatie.

NIEUW EN VERBETERD

Gillette® creëerde de eerste mechanische innovatie sinds de oprichting van het bedrijf - het maakte de hoek van het mesje nauwkeuriger en verbeterde de grip, evenals de openings- en sluitingsaanpassingen. Het eerste 'precisie-instrument.'

VERSTELBAAR

Het eerste verstelbare scheermesje met drie instellingen werd gelanceerd - voor lichte, medium en zware baarden. Gaandeweg werden er meer instellingen toegevoegd, in totaal negen. Dit was de eerste duidelijke mechanische inspanning van het bedrijf om een scheermesje 'het werk te laten delen' door de hoek van het mesje aan het gezicht aan te passen.

TECHMATIC

Dit was het eerste scheersysteem met een 'doorlopende band' en spoel, en het was intrekbaar. Dit betekende dat de gebruiker het mesje niet meer hoefde aan te raken. Dit ontwerp was een hoogst gestileerde evolutie van de originele Techmatic die al meer dan 30 jaar een Gillette scheermesje was; een uitdrukking van de industriële ontwerpexperimenten van die tijd.

TRAC II®

Gillette produceert de Trac II, het eerste scheersysteem met twee mesjes

ATRA®

Gillette introduceert het Atra / Contour systeem, het eerste scheermesje met dubbele bladen en een draaiend hoofd, waardoor de mesjes beter de contouren van het gezicht volgen voor dieper scheren.

ATRA PLUS®

Gillette Atra Plus / Contour Plus komt op de markt—het eerste scheersysteem met een glijstrook.

SENSOR®

Gillette brengt Sensor op de markt—het eerste scheersysteem met twee individueel gemonteerde mesjes op zeer responsieve veren die zich automatisch aanpassen aan de contouren van elk gezicht.

MACH3®

Gillette doorbreekt de geluidsbarrière met de MACH3®, het eerste scheersysteem met drie scheermesjes om gladder en dieper te scheren.

M3POWER

Gillette introduceert M3Power—'s werelds eerste natscheersysteem dat op batterijen werkt en micropulsen produceert voor een gladdere en comfortabelere scheerbeurt.

FUSION5

Gillette Fusion5 scheersystemen doen hun intrede—in een Manual en Power-versie.Het systeem bezit vijf mesjes en overtreft de MACH3 op elk gebied om u de gladste en meest comfortabele scheerbeurt ooit te geven.

PROGLIDE®

De Gillette FlexBall is de volgende evolutie in onze scheerrevolutie—een draaiend scheersysteem gemaakt om het contact met elke contour van het mannengezicht te maximaliseren.

PROSHIELD

Gillette lanceert de nieuwste scheermestechnologie ProShield. De Beschermende strips vóór en na de mesjes vormen een schild tegen irritatie tijdens het scheren. De ProShield mesjes worden geplaatst op een handgreep uitgerust met Flexball Technologie.

Gillette® SkinGuard

De Gillette® SkinGuard is ons eerste scheermesje dat speciaal is gemaakt om scheerirritatie te helpen voorkomen. De unieke SkinGuard-technologie, die zich tussen de twee zachtjes scherende mesjes bevindt, minimaliseert de druk van de mesjes, zodat ze minder op de gevoelige huid drukken.

Waar Wij Voor Staan - We Maken Positieve Rolmodellen Toegankelijk Over De Hele Wereld

WAAR WIJ VOOR STAAN

We Maken Positieve Rolmodellen Toegankelijk Over De Hele Wereld
LEREN MEER