Hoe scheer je je gezicht?

Het is een nieuwe dag en het is nu het perfecte moment om je klaar te maken en met iets geweldigs te beginnen. Leer hoe je je moet scheren in slechts een paar eenvoudige stappen.

Voor sommige dingen is het gewoon leuk om er niet over te hoeven nadenken. Zoals scheren.Het is eenvoudig, we doen het bijna elke dag en toch wekt het nog eindeloze discussies op. We hebben dus het zware mentale werk voor mannen aangepakt en kwamen terug met 5 stappen. Onwaarschijnlijk eenvoudig.
1

Was je gezicht.

Gebruik maximaal 3 minuten warm water om dode huid te verwijderen – grof – en vermijd wondjes en sneetjes – goed. Meer informatie over het belang van het wassen van je gezicht.
2

Gebruik gel.

Scheergel voorkomt een branderig gevoel. Laat de gel een minuut inwerken als je een gevoelige huid hebt.
3

Gebruik een scheerapparaat met meerdere mesjes.

Je krijgt een zachte en ongelooflijk gladde scheerbeurt. Het eerste mesje snijdt niet alleen het haar, maar het heft het haartje ook uit de huid; de volgende mesjes snijden steeds dichter bij de huid, waardoor minder bewegingen nodig zijn en het resultaat gladder en met minder irritaties is. Tip: als het aanvoelt alsof het mesje aan je huid trekt, is het misschien tijd om de mesjes te veranderen.
4

Druk niet te hard.

Een goed scheerapparaat doet al het werk. Als je een topkwaliteit scheerapparaat gebruikt, is het normaal dat je niet voelt dat de haren worden gesneden. En scheer met de haarrichting mee – je kan op het einde nog altijd tegen de haarrichting in scheren als het je bedoeling is om ultrazacht te scheren.
5

Eindig sterk.

Spoel met koud water om je poriën te sluiten, breng daarna een vochtinbrengende aftershave aan. Dit geeft je een goed gevoel en je ruikt er nog beter mee.

Dat is het. Vijf stappen, in minder dan een minuut te lezen.

Of kijk op onze YouTube- afspeellijst als je de fijnere punten wil beheersen.

Was dit artikel nuttig?