Hoe scheer je je gezicht?

Hoe scheer je je gezicht?

Het is een nieuwe dag en het is nu het perfecte moment om je klaar te maken en met iets geweldigs te beginnen. Leer hoe je je moet scheren in slechts een paar eenvoudige stappen.

Voor sommige dingen is het gewoon leuk om er niet over te hoeven nadenken. Zoals scheren. Het is eenvoudig, we doen het bijna elke dag en toch wekt het nog eindeloze discussies op. We hebben dus het zware mentale werk voor mannen aangepakt en kwamen terug met 8 stappen. Onwaarschijnlijk eenvoudig.

8 stappen voor een geweldige scheerbeurt

  1. Was je gezicht
  2. Breng scheergel of –schuim aan
  3. Gebruik een scheermes met meerdere mesjes
  4. Druk niet te hard
  5. Spoel tussendoor de mesjes af
  6. Scheer met de richting van de haargroei mee en ertegenin
  7. Vergeet de lastige plekjes niet
  8. Breng een hydraterende crème of aftershave aan
1

Was je gezicht voor het scheren

Gebruik maximaal 3 minuten warm water om dode huid te verwijderen – grof – en vermijd wondjes en sneetjes – goed. Meer informatie over het belang van het wassen van je gezicht.
2

Gebruik gel

Scheergel voorkomt een branderig gevoel. Laat de gel een minuut inwerken als je een gevoelige huid hebt.
3

Gebruik een scheerapparaat met meerdere mesjes

Je krijgt een zachte en ongelooflijk gladde scheerbeurt. Het eerste mesje snijdt niet alleen het haar, maar het heft het haartje ook uit de huid; de volgende mesjes snijden steeds dichter bij de huid, waardoor minder bewegingen nodig zijn en het resultaat gladder en met minder irritaties is. Tip: als het aanvoelt alsof het mesje aan je huid trekt, is het misschien tijd om de mesjes te veranderen.
4

Druk niet te hard

Een goed scheerapparaat doet al het werk. Als je een topkwaliteit scheerapparaat gebruikt, is het normaal dat je niet voelt dat de haren worden gesneden. En scheer met de haarrichting mee – je kan op het einde nog altijd tegen de haarrichting in scheren als het je bedoeling is om ultrazacht te scheren.
5

Spoel regelmatig de mesjes af

Zorg dat je de mesjes regelmatig afspoelt tijdens het scheren van je gezicht. Let op: tik niet met je scheermes tegen de wasbak aan, want dit kan je scheermes beschadigen.
6

Scheer zowel met de haarrichting mee als ertegenin

Je gezicht scheren doe je eerst met de richting van de haargroei mee en vervolgens ga je verder tegen de richting van de haargroei in. Zo krijg je een superglad scheerresultaat. Een scheermes met meerdere mesjes helpt om je scheerbeurt comfortabeler te maken en soepeler te laten verlopen. Begint je huid geïrriteerd te raken? Kies dan voor de scheerrichting die voor jou het beste voelt.
7

Pak moeilijke plekjes met een precisietrimmer aan

Ga je je gezicht scheren, dan kom je wat moeilijk bereikbare plekjes tegen die je toch mee wilt pakken. We raden je aan om een flexibel scheermes te gebruiken, zoals de GilletteLabs met exfoliërende strip of het Gillette ProGlide Power Scheermes met precisietrimmer aan de achterkant. Hiermee bereik je ook lastige plekjes, zoals onder je neus en rondom je bakkebaarden.
8

Gebruik een hydraterende crème of aftershave

Spoel met koud water om je poriën te sluiten, breng daarna een vochtinbrengende aftershave aan. Dit geeft je een goed gevoel en je ruikt er nog beter mee. Dat is het. 8 stappen, in minder dan een minuut te lezen.

Lees ook ons stappenplan voor na het scheren en check onze scheertips. Of kijk op onze YouTube- afspeellijst als je de fijnere punten wil beheersen.

Was dit artikel nuttig?