Ontdek welke stappen Gillette zet om te helpen in de strijd tegen COVID-19.Meer informatie

Gillette® Veelgestelde vragen

FAQ


Gillette® Veelgestelde vragen

 1. Welke Gillette mesjes passen in mijn scheersysteem?

  Voor de beste scheerprestatie raden we aan om scheermesjes te gebruiken die ontworpen zijn voor jouw scheersysteem. Voor deze informatie kun je terecht op de pagina met productdetails voor jouw specifieke scheerapparaat. En als je graag meer te weten komt over alle scheermesjes die je op jouw scheersysteem kunt gebruiken, bekijk dan de onderstaande tabel of download de volledige lijst.

  Type scheerapparaat Compatibiliteit mesjes
  Fusion Proshield
  ScheersystemenPast op alle Fusion ProShield, Fusion ProGlide en Fusion scheermesjes
  Fusion ProglideScheersystemenPast op alle Fusion ProShield, Fusion ProGlide en Fusion scheermesjes
  FPGStyler—Baard tondeuse en scheerapparaatPast op alle Fusion ProShield, Fusion ProGlide en Fusion scheermesjes
  FusionScheersystemenPast op alle Fusion ProShield, Fusion ProGlide en Fusion scheermesjes
  Mach3ScheersystemenPast op alle MACH3 mesjes
  BodyScheersystemenPast op BODY mesjes
 2. Wat is het verschil tussen Gillette Power scheerapparaten en non-Power scheerapparaten?

  Gillette maakt power scheerapparaten die dezelfde kernelementen hebben als een handmatig scheermesje, maar ze vibreren als ze worden aangezet. Voor de power scheerapparaten is een AAA-batterij nodig en ze kunnen worden geactiveerd door op de aan/uit-knop op de handgreep te drukken. De elektrische scheerapparaten stoppen automatisch na 8 minuten, maar kunnen weer worden aangezet. Alle elektrische power scheerapparaten zijn Shower-safe®. Bovendien zijn alle power scheersysteem navulmesjes onderling verwisselbaar met hun basis handmatige navulmesjes, en voor de Fusion scheerapparaat familie (Fusion, ProGlide en Styler) passen alle navulmesjes in alle Fusion scheersystemen.

  Terug naar boven
 3. Hoe neem ik contact op met de Gillette klantenservice of hoe schrijf ik een reactie?

  Als je een vraag of opmerking hebt over Gillette producten, kan je bellen naar 1-800-445-5388 of ons e-mailen.

  Terug naar boven
 4. Welk Gillette scheermesje is het best voor het scheren en stylen van een baard?

  IMet elk Gillette scheerapparaat kan je je baard verzorgen, maar met een geavanceerder scheerapparaat wordt het zoveel eenvoudiger. Een scheersysteem met meerdere mesjes, zoals het Gillette Fusion ProGlide Power Scheersysteem met FlexBall™ technologie, heeft mesjes die dichter bij elkaar liggen om de druk op elk mesje te verminderen voor meer comfort en minder irritatie.

  Als je fijne details in je baard wil doen, bekijk dan eens de Gillette Proglide Styler – Baard Tondeuse & Power Razor. Deze 3-in-1 styler trimt gelijkmatig, scheert glad en bewerkt de kantjes nauwkeurig met een door Braun® ontworpen power tondeuse, speciaal voor manoeuvreerbaarheid en precisie.

  Voor het opdoen van ideeën en inspiratie voor het creëren van de baard die jij wil, bekijk je de stylingvideo's van Gillette voor gezichtshaar.

  Terug naar boven
 5. Is er een Gillette scheermesjes inschrijving of Shave Club dienst?

  De Gillette Club bezorgt de producten die je hebt geselecteerd bij jou thuis – volgens de planning die jij bepaalt. We maken inschrijven gemakkelijk: Kies gewoon het langdurende mesje dat past bij jouw behoeften, voeg scheermiddelen en een handgreep toe als je dat wenst, en kies hoe vaak je de bestelling naar jou wil laten sturen, altijd met gratis verzending. Je hebt de volledige controle om je plan te beheren, of om het op ieder ogenblik te wijzigen. Bezoek de Gillette Club website voor meer informatie en om je in te schrijven – dit duurt maar een paar minuten.

  Terug naar boven
 6. Hoelang gaat een Gillette Fusion ProGlide scheermesje mee?

  Met elk Fusion ProGlide of ProShield scheermesje kan je tot een maand scheren. Om een langdurige lubrastrip te verzekeren bewaar je je scheerapparaat in het meegeleverde opbergdoosje of met de voorkant naar boven, uit de buurt van vochtige oppervlakken.

  Terug naar boven
 7. Zijn gebruikte Gillette scheermesjes en -systemen recycleerbaar?

  Momenteel zijn onze scheerapparaten en navulmesjes niet recycleerbaar. Meer informatie over P&G’s inspanningen inzake duurzaamheid vind je op onze website duurzaamheid bedrijf.

  Terug naar boven
 8. Kan Gillette me tips geven over hoe ik me beter kan scheren?

  Met meer dan een eeuw ervaring en innovatie ter ondersteuning van onze producten weten we het nodige over scheren. Begin met de informerende artikelen en video's over het scheren van het gezicht op onze website. Als je de basis begrijpt, kan je nog meer video's ontdekken over manscaping en gezichtshaarstyling. En je vindt zelfs nog meer video's op de Gillette YouTube pagina.

  Terug naar boven
 9. Waar worden Gillette producten gemaakt?

  Gillette mesjes worden sinds 1905 in Boston gemaakt. Omdat de wereldwijde vraag naar ons product is toegenomen, hebben we onze productiecapaciteit uitgebreid naar meerdere landen wereldwijd. Maar we blijven trots de beste mesjes van Gillette vervaardigen in onze thuisstad Boston, Massachusetts.

  Terug naar boven
 10. Waarom moet ik afzonderlijke Gillette scheermesjes gebruiken voor lichaamshaar?

  Het Gillette BODY scheerapparaat is speciaal ontworpen voor het verzorgen van het mannenlichaam (of ‘manscaping’, zoals sommigen het noemen). Zonder hoekjes of scherpe randjes beweegt de innovatieve, ronde, voorwaarts-draaibare kop comfortabel rond moeilijke gebieden en past zich aan de contouren aan. De ergonomische handgreep met antislip biedt uitzonderlijke controle, zelfs in de douche, en is ontworpen voor alle verschillende grepen die nodig zijn om je scheerzones te bereiken. Bovendien zijn er drie smerende strips zodat het scheerapparaat perfect glijdt. Als je de juiste technieken voor het scheren van het lichaam gebruikt, is een Gillette BODY scheerapparaat het perfecte instrument voor het verzorgen van je lichaamshaar.

  Terug naar boven
 11. Waar vind ik informatie over carrièremogelijkheden bij Gillette?

  Meer informatie over carrièremogelijkheden vind je op onze bedrijfswebsite P&G carrière.

  Terug naar boven