Armen scheren: de handleiding voor mannen

Armen scheren: de handleiding voor mannen

Veel mannen scheren hun borsthaar, rughaar, schaamhaar en zelfs hun beenhaar, dus waarom zou je stoppen bij je armen?

Als je een fan bent van manscaping en het liefst gaat voor overal glad, dan wil je waarschijnlijk naast je okselhaar ook je armen scheren.

Sommige mannen scheren hun armen puur omdat ze dit mooi en verzorgd vinden staan, anderen doen het (ook) om sportieve redenen.
Zo scheer je je armen

Waarom zou ik mijn armen scheren?

Voor bodybuilders is het al heel lang normaal om hun armen te scheren, zodat hun spieren beter voor de dag komen. Ook sommige zwemmers kiezen voor gladgeschoren armen, omdat hun lichaam dan meer gestroomlijnd voelt. Door het verwijderen van lichaamsbeharing verdwijnen namelijk ook dode huidcellen, wat kan helpen om het lichaam aerodynamischer te maken.

Misschien wil je je armen ook scheren als je een tatoeage laat zetten - hoewel de tatoeëerder dit voor je kan doen, ben je wellicht liever zelf goed voorbereid.
Zo scheer je over tatoeages en piercings
Voordat je je armen voor de eerste keer scheert, is het belangrijk te weten dat het iets is dat veel onderhoud vereist, zeker wanneer je haren donker zijn. Wees er daarom zeker van dat je de tijd en toewijding hebt om je armen te scheren, en dat je beschikt over lichaamsverzorgingsproducten waar je op kunt vertrouwen.

Hoe je armen scheren: stap voor stap

Volg deze vier eenvoudige stappen voor gladdere, gestroomlijnde en meer gedefinieerd uitziende armen:
1

Trim langere armharen

Heb je nog nooit je armen geschoren, begin dan met het trimmen van de langere armharen om te voorkomen dat ze vast komen te zitten in het scheermes, iets dat erg pijnlijk kan zijn.

De Gillette 3-in-1 Styler kan ook als trimmer voor lichaamshaar worden worden gebruikt en wordt geleverd met verwisselbare kammen van 2 mm, 4 mm en 6 mm lengte. Het hangt af van de lengte van je armhaar wat de juiste kam is voor jou.
2

Breng scheerschuim aan

De volgende stap is het aanbrengen van een laag scheerschuim op je armen waardoor het makkelijker wordt armharen weg te scheren en je het scheermesje soepeler over je huid laat glijden.

Onze Gillette SkinGuard Sensitive Scheergel en Gillette Fusion5 Scheergel Ultra Protection zijn beide hele goede keuzes. Met een klein beetje scheergel kom je al een heel eind, en deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, wat precies is wat je nodig hebt op een plek die zo zichtbaar is.
3

Scheer met de haargroei mee

Heb je voldoende schuim aangebracht, bevestig dan het ProGlide Navulmesje dat bij je Gillette Styler wordt meegeleverd en maak lichte bewegingen met de haargroei mee. Hiermee voorkom je lelijke scheerbultjes in dit zichtbare gebied.

Houd dit vol terwijl je het scheermesje na iedere paar bewegingen schoonmaakt, en breng meer scheergel aan als dat nodig is.

Het is belangrijk om, indien mogelijk, een scherp en nieuw navulmesje te gebruiken. Een scheermesje dat te vaak is gebruikt, kan beschadigd zijn en daardoor invloed hebben op hoe glad je scheert. Bovendien loop je meer risico op scheerwondjes.
4

Hydrateer

Zorg ervoor dat de huid van je armen glad, kalm en gehydrateerd aanvoelt door je huid kort na het scheren te hydrateren.

Was dit artikel nuttig?