Hoe trim ik een baard?

Hoe trim ik een baard?

Een perfecte baard heb je niet van de ene op de andere dag. Maar voor welke stijl of lengte je ook gaat, trimmen zorgt ervoor dat je baard er goed uit blijft zien.

Hoe trim je je baard? Volg deze acht simpele stappen:
  • Was je baardhaar
  • Borstel je baard
  • Trim je baard met een Styler
  • Definieer je neklijn
  • Blijf geleidelijk trimmen
  • Kam je snor
  • Pak de laatste haartjes aan met een schaar
  • Gebruik een baardolie

Stap 1.

Was je baardhaar

Het beste moment om je baard te trimmen is direct nadat je een warme douche hebt gepakt. Trim na het douchen en als je baard droog is. Je haar wordt gehydrateerd en is gemakkelijker te snijden, en geeft je een beter idee van hoe hij eruit zal zien als hij behandeld is.

Je baard wordt nog zachter, en dus makkelijker te trimmen, als je een speciale baardshampoo en conditioner gebruikt. Check de productlijn van King C. Gillette.

Stap 2.

Borstel je baard

Mannen slaan deze stap vaak over als ze hun baard gaan trimmen, maar het kan echt helpen. Borstel je baard. Hierdoor ontwarren knoopjes en is je baard klaar voor een optimale verzorging. Je ziet zo ook beter waar je moet trimmen.

Stap 3.

Trim je baard met een Styler

Gebruik de Multifunctionele Gillette Styler voor een gelijke trim. Dankzij de drie geleidende kammen krijg je samenhang. Bedenk voor je begint met het baard trimmen welke stijl bij de vorm van je gezicht past. Inspiratie nodig? Dit zijn enkele populaire baardstijlen. Voor het beste resultaat trek je je huid tijdens het trimmen strak en trim je in een vegende beweging weg van je gezicht.

Stap 4.

Definieer je neklijn

Geef je baard duidelijke contouren door het opzetstuk te verwijderen en met de trimmer je neklijn te definiëren. Voor een goed eindresultaat moet je geduldig te werk gaan. Maak precieze bewegingen en laat de trimmer het werk doen.

Stap 5.

Blijf geleidelijk trimmen

Vergeet niet dat er geen undo-knop is voor een slechte trimbeurt. Daarom raden we je aan om in stappen te werken naar de door jou gewenste baardlengte. Plaats eerst de 6mm kam op de trimmer en ga verder met een opzetstuk voor een kortere baard als je toe bent aan het vormgeven en stylen van je baard.

Is je baard te lang voor de 6mm kam? Kort je baardhaar dan eerst in tot een hanteerbare lengte. Een baardschaar met kam is het beste gereedschap voor deze taak.

Houd je haar langer op je kin voor een vervagend effect.

Stap 6.

Kam je snor

Borstel na het trimmen je snorhaar naar beneden en verwijder de geleidende kam om de haren die over je lip komen te verwijderen. Een goed verzorgde snor stopt net boven je bovenlip.

Stap 7.

Pak de laatste haartjes aan met een schaar

Je wilt geen ongewenst haartje achter laten, dus pak de schaar erbij. Je kunt ook proberen om de puntjes op de i te zetten met een Double Edge Scheermes. Bij veel baardstijlen moeten delen van het gezicht glad geschoren worden, dus gebruik scheergereedschap dat tot dicht op je huid kan scheren en waar nodig contouren aan kan brengen.

Stap 8.

Gebruik een baardolie

Een baardolie zorgt ervoor dat je baard er goed en gezond uit blijft zien en zacht aanvoelt. Probeer het zelf, bijvoorbeeld met de baardolie van King C. Gillette. De lichtgewicht oliën helpen om de vochtbalans in je baardhaar en huid te houden, om weerbarstige baarden en snorren te verzachten en onderhouden.

Het maakt niet uit welke baardstijl of –lengte je hebt, een kwalitatieve baardolie die snel opgenomen wordt in haar en huid is een goede investering. Probeer het zelf en ervaar het verschil.

Was dit artikel nuttig?