Afwijzing van valse mythen

Top scheermythes ontkracht

Scheermythes zijn als stadslegendes. De wetenschappelijke kant van je hersenen weet dat ze niet waar zijn, maar als dat zo duidelijk is, waarom gaan ze dan nog steeds de ronde? Hier volgen een aantal van de populairste mythes, 100% no-nonsense.
1

Elke dag scheren laat je baard sneller teruggroeien. Of dikker. Of donkerder.

Als oude vrouwtjes ooit in een kring verhalen over scheren vertelden, dan zou dit nummer één zijn. Haargroei, dikte en kleur is bepaald door genen, niet door hoe vaak je scheert.
2

Met nieuwe scheermessen krijg je meer sneetjes

Het tegenovergestelde is waar: een oud scheermes of een met beschadigde mesjes veroorzaakt vaker sneetjes. Hoe botter het mesje, hoe meer druk je moet uitoefenen bij het scheren, waardoor sneetjes vaker voorkomen. Als het voelt alsof het mesje aan je huid trekt of de scheerbeurt niet zo glad voelt als normaal, dan is dat waarschijnlijk een teken dat het tijd is om het mesje te vervangen. Een makkelijke manier om giswerk te vermijden is je aanmelden bij Gillette Club. Wij zorgen voor de verzending van het mesje, zodat jij er weer geweldig uit kan zien.
3

Scheermesjes moeten wekelijks vervangen worden

Hoe snel een scheermesje bot wordt, hangt af van een aantal dingen: de kwaliteit van het mesje, de manier waarop het gemaakt is, hoe vaak je scheert, of je eerst scheergel gebruikt hebt, en hoe het mesje wordt verzorgd na elke scheerbeurt. Na jaren de scheerbeurten van mannen te hebben bestudeerd, weten we dat iedereen anders is en dat mannen uiteindelijk hun eigen instinct moeten vertrouwen over wanneer het tijd is om een mesje te vervangen. Elke week het mesje vervangen is waarschijnlijk te vaak wanneer je een mesje van hoge kwaliteit gebruikt. De beste mesjes van Gillette, bijvoorbeeld, kunnen mannen tot wel een maand lang goede scheerbeurten leveren.*
4

Echte mannen scheren niet beneden hun nek

Of je het nu “manscaping” of “lichaamsverzorging” noemt, het scheren beneden de nek heeft zeer veel aanhangers. Een onderzoek door Gillette laat zien dat bijna 4 op de 10 mannen het beneden hun nek getrimd of kaal houden. Een grove 7% zei dat ze hun manscaping deden met het scheermes van hun kamergenoot dat hij gebruikte voor zijn gezicht... Kom op zeg, mannen.

Dus nu weet je het. Maar net als de 40-urige werkweek en de oefening voor een directe ‘six pack’, zijn deze mythes over scheren nog niet voorgoed voorbij.

Was dit artikel nuttig?

*Gebaseerd op drie tot vier scheerbeurten per week.