Vijf tips om van Valentijnsdag een hoogtepunt in je eigen huis te maken

5 tips om van Valentijnsdag een hoogtepunt in je eigen huis te maken

Binnenkort is het weer zover. Het feest van de liefde staat voor de deur. Nee, we hebben het niet over Kerstmis, maar natuurlijk over Valentijnsdag – de dag waarop nieuwe liefdes ontluiken en koppels hun samenzijn vieren. Ook dit jaar zal 14 februari weer een dag vol romantiek en passie zijn. Het is nog wel even afwachten wat er allemaal mogelijk is op de dag van de liefde, maar een date binnen je eigen vier muren kan ook zeer romantisch zijn!

Laat je inspireren en gebruik Valentijnsdag om echt creatief te worden met je date-ideeën. Zorg ervoor dat jouw lief deze dag niet snel vergeet. Want even tussen ons, een bos bloemen, gevolgd door een chique etentje is toch weinig origineel en herinneringswaardig.

In deze blog vind je inspiratie voor bijzondere afspraakjes met je Valentijn waar geen restaurant of bos bloemen aan te pas komt. Ga op date in je eigen huis of vier Valentijnsdag lekker buiten.

”Je ziet eruit om op te eten” – voedsel als bewijs van liefde!

Liefde gaat door de maag. Dit gezegde slaat natuurlijk op een zelfbereide maaltijd en niet op een bezoek aan een restaurant. De keuken in dus! Verwen je liefje bijvoorbeeld met een ontbijt op bed met een romantisch tintje. Hartvormige pannenkoeken (of gebakken eieren als je Valentijn geen zoetekauw is), aardbeien met slagroom, een glas champagne of een grote pot koffie of thee om samen te delen. En als je toch al in bed ligt, wat is er dan mis met een zoet toetje?
Valentijnsdag: romantisch ontbijt op bed
Zijn jullie niet van die ontbijters? Ga dan voor een romantisch diner bij kaarslicht en kook voor je wederhelft een driegangenmenu. Klinkt dat je een beetje te cliché of zijn je kookkunsten niet om over naar huis te schrijven? Pizza of sushi is met een enkele klik besteld. Combineer dit dan wel met het kijken naar een paar (min of meer) romantische films. Voedsel mag dan een basisbehoefte zijn, dat betekent niet dat je er niet iets speciaals van kan maken. Doe er je voordeel mee en je hebt een geweldige basis voor de perfecte Valentijnsdag.

Massages in plaats van messages – Leg de smartphones weg en verwen elkaar!

Velen van ons brengen een groot deel van de dag zittend door, bijvoorbeeld in ons (thuis)kantoor of op de bank met onze smartphone. Helaas wordt een goede houding tijdens deze activiteiten vaak uit het oog verloren, met de nodige spanning en pijntjes in het lijf als gevolg.

Dit is waar jij in beeld komt. Een uitgebreide massage is niet alleen een leuke manier om je genegenheid te uiten, maar heeft ook een positief effect op de gezondheid van je partner.
Verwen je partner op Valentijnsdag met een massage
Geen idee hoe je moet masseren? Dat is geen probleem. Op ieder videoplatform vind je tutorials en je hoeft echt niet te kunnen concurreren met een professionele masseur of masseuse . Als je het lekker vindt, kun je essentiële oliën gebruiken en wie weet waar de massage toe zal leiden!

Samen scheren – een intieme make-over voor Valentijnsdag

Een relatie vereist vertrouwen. En vertrouwen heb je zeker nodig als je elkaars haar gaat knippen of scheren, vooral als dat haar op een gevoelige plek van het lichaam zit. Jij en je liefje kunnen jullie haar bijvoorbeeld in een hartvorm scheren voor Valentijnsdag. Een tip: gebruik producten uit de SkinGuard Sensitive-lijn om ervoor te zorgen dat je scheerbeurt gladjes verloopt.

Als intiem scheren niet je ding is, kun je ook het hoofd en/of gezicht scheren met de producten van King C. Gillette. Wees creatief en geef elkaar een speciale look voor Valentijnsdag!
Samen scheren op Valentijnsdag

Stukje wandelen? - Een romantische wandeling in de natuur!

Wandelen klinkt misschien gewoontjes en weinig romantisch. Toch kan samen wandelen door een mooi gebied iets heel speciaals en romantisch zijn. Misschien is er een sprookjesachtig bos of een plek met een prachtig uitzicht in jouw buurt?
Romantische wandeling in de natuur
Als een eenvoudige wandeling te saai voor je is, kun je de route ook een beetje voorbereiden en op bepaalde plekken romantische gebaren, grappige spelletjes of spannende raadsels achterlaten, net zoals bij een speurtocht. Wees creatief en maak je wandeling onvergetelijk.

Laten we een spelletje spelen - Een spannende spelavond samen!

Allebei fan van spelletjes? Dan is een spelletjesavond misschien iets voor jullie. Of het nu Yahtzee, UNO of een potje schaak wordt, er is een eindeloze hoeveelheid aan bord- en kaartspellen die jullie kunnen doen. Kies op Valentijnsdag wel iets dat je met twee personen kunt spelen, dat is wel zo romantisch.

Zijn geen van deze spelletjes jouw ding? Speel dan iets op de console. Voor deze optie moet je er wel zeker van zijn dat je beiden goede verliezers bent of het aankunt als de ander dat niet is. Anders is de romantische sfeer snel vervlogen…
Game night op Valentijnsdag met je partner
Natuurlijk kun je de spelletjes ook een erotisch tintje geven. Strippoker (of iets soortgelijks) kan het begin zijn van een geweldige avond!

Zoals je hebt gezien, zijn de ideeën eindeloos en staat niets een perfecte Valentijnsdag thuis meer in de weg. Zoek uit welke ideeën voor jou en je partner werken en wees creatief. Het belangrijkste is dat jullie allebei plezier hebben en volop genieten.

Vier in ieder geval dat jullie elkaar hebben en geniet van elkaars gezelschap. Met de juiste persoon maakt het niet uit wat je doet, het belangrijkste is dat je het samen doet. Met dit in gedachten, een fijne Valentijnsdag!

Was dit artikel nuttig?