Ontdek welke stappen Gillette zet om te helpen in de strijd tegen COVID-19.Meer informatie

Over Gillette

Geschiedenis van scheren

Een perspectief op precisie

Onze nalatenschap van precisie begon met één man, King C. Gillette.Zijn visie leidde tot meer dan 100 jaar van innovatie om u de beste scheerbeurt ter wereld te geven.En het eind is nog niet in zicht.

about gillette2

1900

King C. Gillette heeft het revolutionair idee om wegwerpmesjes te maken die zo dun en sterk zijn, dat zelfs de MIT-opgeleide wetenschappers het voor onmogelijk houden om ze te vormen.Maar in 1901 heeft hij hun ongelijk aangetoond met zijn baanbrekende innovatie.

about gillette3

1971

Gillette produceert de Trac II, het eerste scheersysteem met twee mesjes.

about gillette4

1977

Gillette introduceert het Atra / Contour systeem, het eerste scheermesje met dubbele bladen en een draaiend hoofd, waardoor de mesjes beter de contouren van het gezicht volgen voor dieper scheren.

about gillette5

1985

Gillette Atra Plus / Contour Plus komt op de markt—het eerste scheersysteem met een glijstrook.

about gillette6

1990

Gillette brengt Sensor op de markt—het eerste scheersysteem met twee individueel gemonteerde mesjes op zeer responsieve veren die zich automatisch aanpassen aan de contouren van elk gezicht.

about gillette8

1998

Gillette doorbreekt de geluidsbarrière met de MACH3®, het eerste scheersysteem met drie scheermesjes om gladder en dieper te scheren.

about gillette9

2004

Gillette introduceert M3Power—'s werelds eerste natscheersysteem dat op batterijen werkt en micropulsen produceert voor een gladdere en comfortabelere scheerbeurt.

about gillette11

2006

Gillette Fusion5™ scheersystemen doen hun intrede—in een Manual en Power-versie.Het systeem bezit vijf mesjes en overtreft de MACH3 op elk gebied om u de gladste en meest comfortabele scheerbeurt ooit te geven.

Sensor

2014

De Gillette FlexBall™ is de volgende evolutie in onze scheerrevolutie—een draaiend scheersysteem gemaakt om het contact met elke contour van het mannengezicht te maximaliseren.

2015

Gillette lanceert de nieuwste scheermestechnologie Fusion5™ ProShield™. De Beschermende strips vóór en na de mesjes vormen een schild tegen irritatie tijdens het scheren. De Fusion5™ ProShield mesjes worden geplaatst op een handgreep uitgerust met Flexball Technologie.