Zorg voor een gladde scheerbeurt

Een gladde scheerbeurt: hoe begin je eraan?

De uitdaging van een gladde scheerbeurt

We hebben het allemaal al meegemaakt:

Je maakt je klaar om je te scheren. Je smeert je gezicht in met een goede scheergel of -schuim. Je hebt een nieuw, scherp scheermes met meerdere mesjes. Je neemt de tijd om elk stukje van je gezicht te scheren - je wangen, je kin, je kaaklijn. Je spoelt je gezicht af, droogt het af en kijkt in de spiegel...

En je ziet dat er nog een aantal haartjes zijn achtergebleven.

Dat komt niet omdat je niet weet hoe het moet. Je doet dit immers elke dag. Maar waarom dan? En hoe kan je ze allemaal scheren, meteen de eerste keer?!

Het scheermes evolueert om zich aan je gezicht aan te passen

Het geheim schuilt in de gezichtscontouren. Daar waar je gezicht plat is, glijden de mesjes er gemakkelijk overheen.

Maar elk gezicht is hoekig: denk maar aan de kin, de kaaklijn en de jukbeenderen; aspecten die bij elke man verschillend zijn.

Je probeert om je scheermes over en rond deze obstakels te laten glijden, maar een scheermes is recht en je gezicht is dat niet. Het is alsof je probeert om een hobbelig grasveld te maaien.

Innovatie bij scheermessen is niet nieuw voor ons. Na ons eerste scheermes in 1901 zijn we blijven werken aan nieuwe en vernieuwende manieren om je thuis zo goed mogelijk te scheren.

In 1977 lanceerde Gillette het eerste centraal draaiende scheermes. Dat waren de Gillette Contour en Gillette Atra scheermessen.

In 1998, bij de lancering van de Gillette MACH3, werd de draaibeweging niet langer centraal, maar vooraan aangestuurd, waardoor de druk van de hand weggehaald werd van de mesjes, voor een comfortabelere en gladdere scheerbeurt.

Maar de beweging van het navulmesje bleef beperkt tot op en neer gaan.

Draaien dankzij de Flexball-technologie

Uiteindelijk vond Gillette een oplossing voor dit probleem: een nieuwe dimensie voor de beweging van het navulmesje.
We noemen het de FlexBall, een innovatie die je terugvindt op onze Gillette ProGlide en ProShield scheermessen.

De FlexBall-technologie staat voor een revolutionaire draaibeweging tussen de handgreep van het scheermes en het navulmesje.

De FlexBall is beweeglijk, zoals een pols, en reageert op de gezichtscontouren, waardoor het navulmesje nooit contact verliest met de huid tijdens het scheren.

Was dit artikel nuttig?