Ontwerp ter bevordering van de circulaire economie

Gillette Fusion5 ontworpen met minder plastic
Ontwerp met minder plastic
Voor het merendeel van onze hoogwaardige navulbare scheermesjes1 in Noord-Amerika en West-Europa hebben we de plastic-versie vervangen door een recyclebaar papieren verpakking. Hierdoor hebben we gedurende de periode van 2020, 2021 en 2022 wereldwijd ongeveer 1.094.000 kg plastic (1094 metrische ton) geëlimineerd, het equivalent van meer dan 110 miljoen waterflesjes.2
Gillette Fusion5 ontworpen met betere materialen
Ontwerp met betere materialen
We hebben ten minste 40% gerecycled materiaal geïntroduceerd in onze premium scheersysteem papieren verpakkingen1 waarvan één in Noord-Amerika en één in West-Europa. We hebben ook het gehalte gerecycled plastic (PCR) in onze wegwerpscheermesjes verhoogd.
Gillette Labs ontworpen voor een lange levensduur
Duurzaam ontwerp
Onze scheersystemen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Verminder de verspilling van handvatten met 80% door ze vijf jaar te gebruiken in plaats van één jaar.
Ontwerp voor recyclebaarheid
Recyclebaar ontwerp
Om materialen een tweede leven te geven, verwerken we meer gerecyclede en recyclebare materialen in onze producten en verpakkingen. Onze nieuwste introductie, GilletteLabs with Exfoliating Bar, wordt aangeboden in een recyclebare kartonnen doos gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal.
1 is exclusief Sensor excel, Sensor 3, MACH3 Start en Fusion Sport navulbare producten
2 gebaseerd op de gecombineerde verzendingsvolumes voor 2020, 2021 en 2022. Besparing op plastic afval door verpakkingswijzigingen in het Gillette-assortiment navulbare producten.