Ontwerp ter bevordering van de circulaire economie

Gillette Fusion5 ontworpen met minder plastic

Ontwerp met minder plastic

Voor het merendeel van onze hoogwaardige navulbare scheermesjes1 in Noord-Amerika en West-Europa hebben we de plastic-versie vervangen door een recyclebaar papieren verpakking. Hierdoor hebben we gedurende de periode van 2020, 2021 en 2022 wereldwijd ongeveer 1.094.000 kg plastic (1094 metrische ton) geëlimineerd, het equivalent van meer dan 110 miljoen waterflesjes.2

Gillette Fusion5 ontworpen met betere materialen

Ontwerp met betere materialen

We hebben ten minste 40% gerecycled materiaal geïntroduceerd in onze premium scheersysteem papieren verpakkingen1 waarvan één in Noord-Amerika en één in West-Europa. We hebben ook het gehalte gerecycled plastic (PCR) in onze wegwerpscheermesjes verhoogd.

Gillette Labs ontworpen voor een lange levensduur

Duurzaam ontwerp

Onze scheersystemen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Verminder de verspilling van handvatten met 80% door ze vijf jaar te gebruiken in plaats van één jaar.

Ontwerp voor recyclebaarheid

Recyclebaar ontwerp

Om materialen een tweede leven te geven, verwerken we meer gerecyclede en recyclebare materialen in onze producten en verpakkingen. Onze nieuwste introductie, GilletteLabs with Exfoliating Bar, wordt aangeboden in een recyclebare kartonnen doos gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal.

1 is exclusief Sensor excel, Sensor 3, MACH3 Start en Fusion Sport navulbare producten
2 gebaseerd op de gecombineerde verzendingsvolumes voor 2020, 2021 en 2022. Besparing op plastic afval door verpakkingswijzigingen in het Gillette-assortiment navulbare producten.