Gillette Milieu-impact en duurzaamheid - Banner

Milieu-impact en duurzaamheid van Gillette

Het is onze missie om je de best mogelijke verzorgingsproducten te bieden, terwijl we belangrijke stappen nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We richten ons op het ontwikkelen van innovatieve producten en op verpakkingen die op duurzame wijze uitzonderlijke verzorgingservaringen bieden.

De belofte om onze CO2 impact te verminderen.

Wist je dat de meerderheid van de consumenten wereldwijd nu wil dat de merken die ze kopen hen helpen een milieubewustere levensstijl te volgen? En de wetenschap is duidelijk — we moeten dringend en resoluut actie ondernemen. Bij Gillette willen we het jou en al onze gebruikers gemakkelijk maken om duurzamere keuzes te maken. Als onderdeel van P&G's 2040 Netto Nul-inzet werkt Gillette aan een plan — van de materialen die we inkopen tot de manier waarop we onze producten verzenden. We hebben ook tussentijdse doelen gesteld voor 2030, om zinvolle vooruitgang te boeken wanneer dat nodig is: nu. Om onze doelen te bereiken, moeten we zowel bestaande oplossingen benutten als nieuwe oplossingen zoeken. Dit vereist inventiviteit, creativiteit en samenwerking, en volop werk naarmate we hiermee vooruitgang boeken.

Doelen voor 2030

2030 mijlpalen

We willen impact hebben door onze inspanningen te richten op twee belangrijke gebieden:

1
DE CIRCULAIRE ECONOMIE VERSNELLEN

Met elk nieuw product vinden we manieren om de productie en de producten van Gillette duurzamer te maken.

Onze doelstellingen

Doelstellingen - Minder nieuw plastic

50%

vermindering van op aardolie gebaseerde nieuwe kunststoffen

Doelstellingen - Recyclebare of herbruikbare verpakkingen

100%

van de verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar

Doelstellingen - vind informatie over formules

Informatie over onze formules is gemakkelijk te vinden

Doelstellingen - Verantwoorde inkoop, ondersteund door gerenommeerde entiteiten
FSC-logo

Verantwoorde inkoop, ondersteund door referenties (bijvoorbeeld door de Forest Stewardship Council gecertificeerd papier)

Concrete actie

Design speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de circulaire economie.

2
HET VERMINDEREN VAN ONZE UITSTOOT EN VERSPILDE HULPBRONNEN

Onze doelstellingen

50% minder broeikasgas

50%

reductie van broeikasgassen in onze fabrieken

Productie zonder afval

NUL

productieafval naar stortplaats *

35% minder waterverbruik

35%

vermindering van waterverbruik in onze fabrieken

100% hernieuwbare ingekochte elektriciteit

100%

hernieuwbare ingekochte elektriciteit in onze fabrieken **

* alleen bij faciliteiten die eigendom zijn van P&G, exclusief externe leveranciers of contractfabrikanten

** op productielocaties van Gillette wereldwijd, elektriciteit aangeschaft via hernieuwbare certificaten. Bij sommige productiecentra en contractfabrikanten worden ook andere elektriciteitsbronnen gebruikt.

Concrete actie

75% emissiereductie

76% VERMINDERING VAN UITSTOOT

We hebben ons energieverbruik in onze fabrieken in de afgelopen twaalf jaar met meer dan 359.000 GJs (Gigajoule) verminderd, genoeg energie om meer dan 16 miljoen huizen gedurende een jaar van stroom te voorzien. We hebben ook de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in dezelfde periode met 76% verminderd; dat is gelijk aan meer dan 65,000 MT (metrische tonnen)*.

100% inkoop van hernieuwbare energie

100% INKOOP VAN HERNIEUWBARE ENERGIE

En dat is nog maar het begin. We zijn vastbesloten onze uitstoot tegen 2030 met minstens 50% te verminderen door 100% hernieuwbare elektriciteit in te kopen en onze activiteiten verder te elektrificeren.

* Op productielocaties van Gillette wereldwijd. De berekening vergelijkt onze broeikasgasemissies in 2021/2022 met de cijfers van de gevalideerde datapunten van 2009/2010.

Zuinig omspringen met hulpbronnen

Waterverbruik verminderen

We zijn van plan om het waterverbruik in onze Gillette-fabrieken de komende tien jaar met 35% te verminderen, terwijl we jou helpen om thuis hetzelfde te doen. Kom meer te weten.

Verminder het waterverbruik

Betere producten ontwerpen

We ontwerpen onze producten met een Open Blade Architecture, zodat ze niet veel water nodig hebben om te worden gereinigd. Innovatieve benaderingen zoals deze helpen je thuis water te besparen.

Gillette Product ontworpen met open bladarchitectuur

Nul afval

Er gaat momenteel nul productieafval van onze fabrieken* naar de stortplaats en we zijn van plan met dit belangrijke initiatief door te gaan.

* alleen bij faciliteiten die eigendom zijn van P&G, exclusief externe leveranciers of contractfabrikanten.

Zero waste

Wist je dit al? Eenvoudige manieren om je impact thuis te verminderen

de milieu-impact verbeteren

Onze missie om onze impact op het milieu te helpen verbeteren houdt niet op bij het winkelschap. We geven ook eenvoudig en bruikbaar advies over hoe consumenten thuis energie en water kunnen besparen terwijl ze zich met Gillette-producten verzorgen.

50L Home Coalitie

Met P&G nemen we ook deel aan wereldwijde allianties zoals de 50L Home Coalition, om te blijven leren over nieuwe manieren om de impact op het milieu thuis te verminderen.

Geleid door deskundigen

Ons werk wordt ondersteund door talrijke externe partners die samen de Sustainability Advisory Council van Gillette vormen. Dit panel van zes leden werd zorgvuldig gekozen, op basis van hun technische kennis en jarenlange ervaring. We komen regelmatig bijeen om informatie uit te wisselen over onze vooruitgang - maar ook over onze uitdagingen. Met hun steun benutten we elke kans om onze doelstellingen voor 2030 te bereiken.

Verken onze producten