Buzz Cut - Hoe zelf haar knippen?

De Handleiding Voor Zelf Haar Knippen bij een Man

Een fris kort kapsel is voor veel mannen belangrijk voor een zelfverzekerde uitstraling. Afhankelijk van het haartype en kapsel laten sommige mannen hun haar zelfs iedere week bijknippen. Maar wat kunnen mannen doen, wanneer dit niet mogelijk is? Danny Silvestri, een professionele kapper gevestigd in Winchester in het Verenigd Koninkrijk, gaf ons zijn tips over hoe mannen hun haar thuis zelf kunnen knippen.

Danny adviseert te kiezen voor een heel korte coupe wanneer je een onderhoudsarm kapsel om huis bij te houden wil. Er zijn veel verschillende varianten om uit te kiezen, waaronder een ultra-kort kapsel, een zogeheten flat top en de opscheer. Ben je nog onervaren op het gebied van zelf je haar knippen, dan adviseert Danny je te beginnen met een kort kapsel waarbij de de haargrens natuurlijk en strak houdt.

Toen we Danny spraken, sprak hij ook over het belang van wat hij “kapperstherapie” noemde - kappers zijn niet alleen vaardig in het knippen van je haar, ze kunnen ook nog eens heel goed luisteren. Lees meer over de tips van Danny voor het knippen van je eigen haar, het onderhouden van je eigen korte coupe, en je kapper als steun in te zetten om je de beste versie van jezelf te voelen dat verder gaat dan het haar op je hoofd. Dit is wat hij hierover heeft te zeggen:

Je ThuiskapperGereedschapsset

Ben je van plan om je eigen haar te knippen, dan heb je het volgende nodig:

  • Een kappersschaar of een tondeuse
  • Een detailer trimmer
  • Een zachte borstel

Let op: Ben je van plan om een schaar te gebruiken, zorg er dan voor dat je een kappersschaar gebruikt, gebruik zeker geen keuken- of nagelschaar!

Is het je eerste keer dat je met een tondeuse werkt, begin dan met de hoogste stand, de langst mogelijke haarlengte. Zo ga je steeds een standje korter tot je de juiste haarlengte hebt bereikt.

Je kunt ook altijd navragen bij de plaatselijke kapper - laat een foto zien van alle spullen die je hebt en zij kunnen je wellicht nog enkele goede tips geven.

Top Tips voor het Thuis Knippen van je Kapsel

Het belangrijkste advies waar ik mee wil beginnen aan mensen die hun eigen haar gaan knippen, is je geen zorgen te maken dat het kapsel mislukt.

Daarnaast raad ik aan om zo kort mogelijk te knippen; een heel kort kapsel is de beste keuze wanneer je zelf je haar gaat knippen. Het is het klassieke mannelijke kapsel, vraagt weinig onderhoud en je kan er maar weinig aan verpesten.

Is zelf je haar knippen niets voor jou, overweeg dan stylingproducten te gebruiken om daarmee de langere lokken wat langer mee in bedwang te houden. Stylingproducten zijn een ideaal middel om verschillende kapsels mee te proberen en te voorkomen dat je haar alle kanten op springt.

Neem ik een Compleet Nieuw Kapsel?

Zelfs het super korte kapsel kan al een hele uitdaging zijn, zeker wanneer het compleet anders is dan je gebruikelijke kapsel.

Zelfs het super korte kapsel kan al een hele uitdaging zijn, zeker wanneer het compleet anders is dan je gebruikelijke kapsel.

Neem in de tussentijd een kijkje op Pinterest en Instagram om afbeeldingen van nieuwe kapsels te vinden die jij wel zou willen uitproberen; sla de afbeeldingen op in een mapje op je telefoon. Zo kan je ze de volgende keer tonen aan je kapper. Hij of zij zal je dankbaar zijn om een duidelijk voorbeeld van het door jou gewenste kapsel te krijgen.

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Eigen Haar Knippen?

Hoe vaak je je haar moet knippen hangt vooral af van je kapsel. Een heel kort kapsel is na 1 a 2 weken al uit model gegroeid, waardoor je het dan ook regelmatig bij zal moeten houden.

Langere haarstijlen en kapsels die met een schaar geknipt zijn, zullen afhankelijk van je haartype, elke 4 tot 6 weken opnieuw geknipt moeten te worden.

Kan Ik Mijn Haar Helemaal Zelf Knippen?

Wanneer het niet mogelijk is om naar de kapper te gaan, raad ik altijd aan om iemand te vragen je te helpen.

Ga je je haar knippen zonder dat iemand je helpt, dan ligt de moeilijkheid in het itvoeren van de details. Voor mij is het belangrijkste onderdeel van mijn werk de erfijning van de details - hetgeen waar ik het meeste van mijn creativiteit in kwijt kan. Ga je je eigen haar knippen, dan zal je moeten accepteren dat je in eerste instantie minder op die details zal moeten letten.

Een Heel Kort Kapsel bij Jezelf Creëren in 7 Eenvoudige Stappen

Volg deze zeven stappen om ook thuis het perfecte korte kapsel te krijgen:

1

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat je voldoende tijd vrijmaakt om te voorkomen dat je je kapsel haastig moet knippen. Pak alle benodigde spullen en leg alles voor je neer, dit voorkomt dat je tijdens het knippen nog van alles bij elkaar moet zoeken.
2

De Perfecte Lengte Bepalen

Begin met het gebruiken van een langer opzetstuk op je tondeuse en start met het scheren van een kant van je hoofd om te bekijken hoeveel haar er af gaat. Wil je je haar korter, pak dan een opzetstuk dat een stap korter is en ga zo door totdat je de ideale lengte voor je korte kapsel hebt gevonden.
3

Probeer Iedere Richting

Heb je eenmaal de juiste lengte gevonden, haal de tondeuse dan vanuit alle richtingen over je hoofd, ook tegen de haargroei in.

Heb je het gevoel dat je klaar bent, dan is het heel handig om iemand het even na te laten lopen. Is er niemand die je kan helpen, dan kan je ook twee spiegels zo neerzetten dat je alsnog de achterzijde van je hoofd kan zien.

Moet er nog wat bijgewerkt worden, neem dan alle tijd die je nodig hebt om grondig alles langs te lopen.
4

Borstelen, Borstelen, Borstelen

Borstelen helpt om alle losse haren te verwijderen waardoor je goed kan zien wat er nog bijgewerkt moet worden. Het is ook een goed idee om tussentijds te borstelen, maak je geen zorgen over de rommel die het maakt, dat kan je gewoon opruimen wanneer je helemaal klaar bent!
5

Herhaal Stap 3

Heb je al het overtollige haar met een borstel of kam verwijderd, ga dan nog eens met de tondeuse over je haar heen. Blijf dit herhalen tot je alles op de juiste lengte hebt.
6

Het Draait om de Details

Gebruik een detailer of een precisietrimmer om je kapsel extra strak te krijgen. Veel mannen slaan deze stap over wanneer ze hun eigen haar knippen, maar het kan een groot verschil voor het eindresultaat betekenen.

De belangrijkste gebieden waar je je op richt, zijn je oren en je nek. Voor de nek adviseer ik de haargrens licht op te laten lopen. Dit groeit namelijk veel mooier dan een rechte lijn en het voorkomt dat je de haargrens in de nek te hoog laat lopen. Het kan echter moeilijk zijn om dit direct perfect te krijgen en wat extra hulp is dan vaak ook wel prettig.

Zorg ervoor dat je ook het donshaar wegscheert dat onder je natuurlijke haargrens zit.
7

Douchen

Eindelijk is het tijd om je nieuwe, superstrakke, zelf geknipte korte kapsel te bekijken en trots te laten zien op je werk. Beloon jezelf met een lekkere douche en was je haar grondig.

Heb je nog wat meer tips nodig, stel ze dan gerust aan je plaatselijke kapper. Ik, en vele anderen met mij, zijn dit vak ingerold door andere mensen te helpen, waardoor ik altijd tijd heb voor mijn klanten wanneer om advies vragen.

Was dit artikel nuttig?