Top snorren voor mannen

Snorstijlen voor mannen

De snor raakt nooit uit de mode. Ja, de baard en de snelle scheerbeurt hebben hem misschien een tijdje uit de schijnwerpers gehaald, maar de snor heeft altijd zijn weg terug weten te vinden naar de hoofden van mannen.

Heb je besloten om ervoor te gaan en je snor te laten groeien? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Om van je look een succes te maken, hebben we de beste soorten snorren tot nu toe verzameld.

Met deze gids en je multifunctionele Gillette Styler creëer je de snorstijlen die bij je gezicht, persoonlijkheid en haartype passen door te scheren, te trimmen en contouren te geven. Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Beste snorstijlen voor mannen

De klassieke snor

Bij welk gezichtstype: ieder type gezicht. Het is een van de meest veelzijdige stijlen!

Een getrimde snor die net boven de bovenlip zit. Er is een goede reden waarom de klassieke snor een iconische, veelzijdige look is: hij is eenvoudig, strak en ziet er goed uit.

Hoe laat je de klassieke snor groeien?

Laat je snor gewoon groeien. Je kunt er eventueel je baard bij laten staan, maar gladgeschoren is ook een optie. Na 1-2 maanden heeft het haar de juiste lengte.

De dunne snor

Bij welk gezichtstype: een ovaal of rond gezicht.

Wil je wat anders met je gezichtsbeharing? Probeer de dunne snor! Het is een superdun streepje haar op je bovenlip.

Hoe laat je een dunne snor groeien?

Het duurt niet al te lang om een dunne snor te laten groeien. Reken op 2-4 weken. Wat je wel moet doen is hem dagelijks verzorgen en de randjes goed bijwerken.

De hoefijzersnor

Bij welk gezichtstype: ronde gezichten.

Als hoefijzers geluk brengen, brengt een hoefijzersnor je dagelijkse scheerroutine misschien wel geluk. De hoefijzersnor is een klassieke snor, aangevuld met twee lange strepen gezichtsbeharing die naar beneden lopen, vaak tot de kin.

Hoe laat je een hoefijzersnor groeien?

Om de hoefijzersnor te rocken heb je tijd nodig. Wacht minstens 3-6 maanden voordat je begint met stylen.

De gunslinger snor

Bij welk gezichtstype: rechthoekige gezichten.

De gunslinger snor wordt gekenmerkt door brede bakkebaarden in combinatie met een hoefijzersnor. Hij lijkt op de klassieke snor met de slapen erbij, maar met een extraatje.

Hoe laat je een gunslinger snor groeien?

Dit is een van de baard- en snortypes die tijd nodig heeft om tot volle wasdom te komen. Laat je baard minstens een maand groeien. Breng hem daarna in vorm. Houd de bakkebaarden lang en geprofileerd, trim de losbandige haartjes van je snor en na ongeveer 2-5 maanden heb je het gewenste eindresultaat.

De koninklijke baard

Bij welk gezichtstype: rechthoekige gezichten.

De koninklijke baard, of het koninklijke sikje, is een snor plus een streepje op de kin. Klinkt eenvoudig, toch?

Hoe laat je een koninklijke baard groeien?

Je hebt geen erg lange gezichtsbeharing nodig om een koninklijke baard te creëren. Laat je scheermes een maand in de la liggen en style de baard dan volgens onze stap voor stap.

De ankerbaard

Bij welk gezichtstype: ronde gezichten.

De ankerbaard is een puntige baard die langs de onderkaak loopt en die wordt gecombineerd met een snor.

Hoe laat je een ankerbaard groeien?

Laat je baard minstens een maand groeien. Scheer daarna al het haar weg dat je niet nodig hebt. Houd je ankerbaard kort en netjes bijgewerkt om er altijd goed uit te zien.

De volle snor

Bij welk gezichtstype: ovale of rechthoekige gezichten.

De volle snor heeft een alleszeggende naam: het is een snor in de vorm van een chevron die je hele bovenlip bedekt.

Hoe laat je een volle snor groeien?

Laat je snor lekker zijn gang gaan. Verzorg hem met balsems, oliën en regelmatig bijknippen. Het kost je 2-3 maanden om de lengte te krijgen die je nodig hebt om hem te stylen.

De hangslotbaard

Bij welk gezichtstype: ronde gezichten.

De hangslotbaard combineert de volle snor met de ankerbaard, hoewel hij puntiger wordt op de kin. De hangslotbaard is geschikt voor mannen die een onregelmatige baardgroei hebben, omdat het vrij makkelijk is om plekjes waar wat minder haar groeit te camoufleren.

Hoe laat je een snor met hangslotbaard groeien?

Laat je baard 4-6 weken groeien voordat je hem gaat stylen. Je moet een trimmer en scheermes bij de hand hebben om deze stijl onberispelijk te houden.

De potloodsnor

Bij welk gezichtstype: ovale, ronde of hartvormige gezichten.

Het is een elegante en verfijnde fijne snor, perfect om de karakteristieken van kleine of langwerpige gezichten in balans te brengen. Het gezicht houd je gladgeschoren. De haartjes op de bovenlip zijn extreem geprofileerd. Het is een dunne snor die niet breder is dan de mond.

Hoe laat je een potloodsnor groeien?

Laat je snor 2-4 weken groeien als je donkere gezichtsbeharing hebt. Als je blonde of grijze gezichtsbeharing hebt, kan het twee weken langer duren voordat je het scheermes mag pakken.

De stuursnor

Bij welk gezichtstype: ovale, rechthoekige en driehoekige gezichten.

De stuursnor is de ideale, klassieke snor voor wie er verfijnd, netjes en stijlvol uit wil zien. Het is een dikke, opvallende snor met zeer dunne punten die naar boven krullen.

Hoe laat je een stuursnor groeien?

Je moet je snor laten groeien en hem geruime tijd niet trimmen om deze stijl te kunnen creëren. Blijf minstens zes maanden uit de buurt van je trimmer!

De keizerlijke snor

Bij welk gezichtstype: driehoekige, rechthoekige, ovale en lange gezichten.

Vergelijkbaar met de stuursnor, maar dikker en gebogen. Het is niet nodig om de punten van de snor te knippen of omhoog te kammen. Deze worden juist natuurlijk gelaten voor een stoerdere look.

Hoe laat je de keizerlijke snor groeien?

Laat je snor, compleet met baard, ongeveer zes maanden groeien. Je hebt een dikke, ongeschoren snor nodig om deze stijl te creëren. Wanneer het haar de gewenste lengte heeft bereikt, verwijder je de baard en begin je met stylen.

Veelgestelde vragen over soorten snorren

Hoe laat je een snor staan?

Om je snor te laten groeien, laat je je scheermes links liggen en laat je je baardgroei zijn gang gaan. Scheer vervolgens je baardhaar, maar blijf uit de buurt van je snor. Als het haar van je snor een goede lengte heeft bereikt, kun je jouw favoriete snorstijl creëren.

Hoe verzorg ik mijn snor?

Je verzorgt je snor door hem regelmatig te reinigen en te hydrateren. Je kunt gels, oliën en balsems voor de baard gebruiken. Voorkom dat hij er verfomfaaid uit gaat zien door hem bij te werken en het haar te trimmen als dat nodig is.

Hoe houd je je snor verzorgd?

Onderhoud je snorstijl met een wekelijkse opknapbeurt. Je snor moet droog en gekamd zijn voordat je begint met trimmen. Breng daarna een balsem aan. Hiermee krijg je de weerbarstige haartjes onder controle.

Was dit artikel nuttig?