De kracht van positieve mensen om je heen

DE KRACHT VAN
POSITIVITEIT

JE HOEFT GEEN SUPERHELD TE ZIJN
OM INDRUK TE MAKEN

Een vastberaden aanwezigheid, helpende hand en een goed luisterend oor zijn vaak de belangrijkste dingen waarmee een positief rolmodel jonge mannen kan ondersteunen bij hun reis naar volwassenheid.

Misschien heb je zelf als kind een geweldig rolmodel gehad. Of wellicht heb je je levenspad naar volwassen man grotendeels alleen afgelegd. Wat belangrijk is, is dat je het hebt meegemaakt en dat je ervaring hebt die je kunt delen. Sluit je bij ons aan en ontdek hoe jij een voorbeeld kunt zijn voor de volgende generatie.

WAAR ROLMODELLEN DE WEG KUNNEN WIJZEN

Gillette's wereldwijde partner Equimundo onderscheidt vier gedragsgebieden waarbinnen rolmodellen een betekenisvolle impact kunnen hebben voor de jongens die ze ondersteunen:

Voor een goede ontwikkeling en sociale groei is het belangrijk dat we goed kunnen omgaan met al onze emoties – met name de gevoelens waarvan we vaak geleerd hebben dat jongens ze niet mogen laten zien. Wees een voorbeeld voor de volgende generatie door je eigen emoties gewoon te laten zien. Door je eigen acties laat je zien dat het oké is om jezelf te uiten en je gevoelens op een gezonde manier te delen.

Er wordt altijd gezegd: als je er goed uitziet, dan voel je je ook goed. Maar het is niet belangrijk om er perfect uit te zien. Het echte doel is je goed en comfortabel voelen in je eigen huid. Weten dat je je best hebt gedaan om de beste versie van JEZELF te zijn. Rolmodellen kunnen jongens helpen te begrijpen hoe ze een stijl kunnen vinden die past bij hun persoonlijkheid, in plaats van te kopiëren wat iedereen doet.

Je stem gebruiken om te helpen wanneer iemand anders wordt gepest, dat is een van de lastigste dingen voor een jongen (of man) om te doen. Het kan beangstigend zijn en misschien maak je je zorgen om zelf het slachtoffer te worden wanneer je het opneemt tegen een pestkop. Door samen voor elkaar op te komen, zetten we allemaal een stap vooruit richting een meer positieve en krachtige toekomst.

Mannen die breien. Die op een kinderdagverblijf werken. Die balletdansen. Die ervoor kiezen huisvader te zijn. Hobby's, carrières, sporten en levensstijlen die slechts een generatie geleden nog als ongebruikelijk werden gezien, zijn steeds gewoner. De reden daarvoor is dat rolmodellen jongens laten zien welke opties ze allemaal hebben, en hen ondersteunen bij het nastreven van hun doelen, ongeacht de obstakels op hun pad.

Rolmodellen zijn er in alle mogelijke vormen en hebben verschillende achtergronden. Het belangrijkste is dat ze zich inzetten om een positieve invloed te hebben op de mensen om hen heen.

Wij zijn trots dat we een podium kunnen geven aan mannen en organisaties over de hele wereld die de handen ineen hebben geslagen met Gillette. Hun dagelijkse werk en acties zijn het voorbeeld van mannen op hun best, ofwel 'The Best Men Can Be'.
Sluit je bij ons aan!

LORENZO LEWIS

Oprichter van 'The Confess Project', een stichting die kappers traint om mentale ondersteuning te bieden in het bijzonder aan mensen uit de zwarte gemeenschap.

Lorenzo Lewis, traint kappers in het bieden van mentale ondersteuning

DEEJAY KNIGHT

Een Amerikaanse veteraan, voormalig leraar en momenteel lid van de Gillette Gaming Alliance. Heeft tijdens The Game Awards een onderscheiding gekregen voor het vertegenwoordigen van de ambitieuze en inclusieve toekomst van videogames.

Deejay Knight, lid van Gillette Gaming Alliance

TIMI

Football Beyond Borders-mentor die jonge mannen helpt in te zien dat ze er niet alleen voor staan in hun reis naar volwassenheid.

Timi, een voetbalmentor die jongens helpt hun reis naar volwassenheid vorm te geven

IAN WRIGHT

Introduceerde samen met Football Beyond Borders en Gillette een nieuw onderwijsprogramma gericht op British Black History, een onderdeel dat nu niet aan bod komt op school in het Verenigd Koninkrijk.

Ian Wright, lanceerde educatief programma met Football Beyond Borders en Gillette
SLUIT JE BIJ ONS AAN
Ideeën voor gespreksonderwerpen die helpen verbinden

GESPREK STARTERS

Gewoon het gesprek aangaan helpt al. Bekijk de gesprek starters die experts van Equimundo hebben opgesteld om te helpen het gesprek op gang te brengen met jongens van elke leeftijd. We hebben zelfs actiestappen en scripts om te helpen genderstereotypen te doorbreken wanneer je met jongeren praat.

Lesmateriaal voor de ontwikkeling van jonge mannen

BRONNEN

De komende maanden komt er veel toegankelijk materiaal online van het 'Global Boyhood Initiative' van Equimundo. Deze bronnen worden wereldwijd beschikbaar gesteld aan personen en non-profitorganisaties die het verschil willen maken in de levens van jonge mannen overal ter wereld.

Word vrijwilliger bij een lokale non-profit organisatie

WORD VRIJWILLIGER

Er zijn vast lokale non-profitorganisaties bij jou in de buurt op zoek naar vrijwilligers. Kijk met welke partners we samenwerken of zoek zelf een lokale organisatie en ontdek wat je voor hen kunt betekenen.