Tips voor scheren van het gezicht bij een olieachtige of voor acne gevoelige huid

Heb je een vettige of acnegevoelige huid? Dan kan scheren best lastig zijn. Het scheelt echter al een hoop als je weet hoe je je moet scheren zonder nog meer irritatie te veroorzaken. Met de juiste techniek en producten kan het scheren van de acnegevoelige huid gemakkelijk en pijnloos zijn.

Tip 1:

Was en hydrateer voor het scheren je gezicht en nek. Een gezichtsgel of gezichtsscrub, zoals de Gillette® ProGlide Hydrating Shaving Gel verwarmt voor het scheren het gezichtshaar, reinigt het diep en maakt het zacht. Hydrateer de huid tenminste 3 minuten met warm water, om je gezichtshaar zachter te maken, zodat het gemakkelijker te snijden is.

Tip 2:

Kies een scheergel die is ontworpen om vuil en olie te verwijderen, zoals Gillette® Fusion5 Gevoelige Huid Scheergel.

Tip 3:

Maak het jezelf gemakkelijk—maak lichte, zachte halen bij het scheren. Dit is in het bijzonder belangrijk voor plaatsen waar je huid is uitgebroken. Je scheermes dient het werk te doen, niet jij. Voor het scheren kun je de Gillette SkinGuard Razor gebruiken. Uitgerust met de nieuwste Gillette SkinGuard-technologie, ontworpen voor de (acne)gevoelige huid.

Tip 4:

Breng na het scheren een licht, hydraterend middel voor na het scheren aan. Dit zorgt ervoor dat je huid niet overcompenseert voor droogheid door meer olie te produceren.

Tip 5:

Was je gezicht 's avonds met een zeepvrije scrub om de dagelijkse opbouw van olie te verwijderen.

Was dit artikel nuttig?