Handlebar snor - Stijlen, gezichtsvormen en tips

Handlebar snor - Stijlen, gezichtsvormen en tips

Het laten groeien van je handlebar snor – ook wel stuursnor genoemd – is een gewaagde keuze: iets dat de aandacht op je vestigt, waar je ook gaat. Populair geworden in de 19de eeuw, toen zonder baard, maar tegenwoordig vaak gecombineerd met een hipsterbaard .

De handlebar snor past perfect bij extravagante en authentieke mannen. Als je je haar graag lang draagt, wil je deze look proberen.

Je hoeft alleen deze dit artikel te lezen, wij zorgen voor de rest. We leren je hoe je een handlebar snor kunt laten groeien, net als enkele trucs om deze te stijlen en te onderhouden.

Wat is een handlebar snor?

De handlebar snor een van de meest iconische en stijlvolle soorten snorren. En gelukkig is er niet maar één. Er zijn verschillende substijlen van handlebar snorren, hoewel ze allemaal één belangrijk kenmerk delen: de snor reikt verder dan de mondhoeken.

Een andere manier om dit type snor te onderscheiden van bijvoorbeeld een volle snor, is het uiterlijk. Normaal gesproken is de handlebar snor een lange snor met de uiteinden naar boven gebogen.

Wat te doen voordat je een handlebar snor laat groeien?

Het eerste wat je moet doen is helemaal opnieuw beginnen. Bereid je huid voor door je gezicht te wassen met een reiniger. Breng een haarverzachter aan, zoals GilletteLabs Moisturizing Cream for Face and Stubble.

Doe een laagje scheergel op en gebruik je scheermes! Met een gladgeschoren gezicht hoef je alleen maar een snor te laten groeien. Als de haargroei je jeukt, bestrijd deze dan met King C. Gillette Beard Oil .

Terwijl je wacht tot je haar de juiste lengte heeft, kijk je naar enkele soorten stuursnorren en kies je je stijl.

Verschillende stijllen handlebar snorren

1

Klassieke Snor

Als je een klassieke snor wil, heb je een volle baard nodig. Als je genoeg haar hebt, scheer dan al het andere. Laat de uiteinden van de snor langer staan. Trim het haar een beetje om het er netjes uit te laten zien. Krul de uiteinden omhoog en voilà!
2

Hongaarse snor

Om een Hongaarse snor te krijgen, laat je je snor groeien als een klassieke handlebar snor. Buig de uiteinden iets naar beneden. Dit zorgt voor een sobere look.
3

Keizerlijke snor

Deze stijl werd populair in het begin van de 20ste eeuw. De belangrijkste dragers waren de politici en vorsten van die tijd. De keizerlijke snor is bossiger, met de uiteinden naar de wangen gedraaid. Als je baard snel groeit en bossig is, kan deze je geweldig staan!
4

Walrussnor

Dit type snor is ontstaan in de 19de eeuw en is vergelijkbaar met die van het Wilde Westen. Om dit te bereiken, kweek je een volle snor. Wanneer het haar een deel van de bovenlip bedekt, heb je het bereikt! Borstel het naar beneden en stijl rechte of gebogen uiteinden.
5

Engelse Snor

Voor de Engelse snor heb je precisie nodig. Volg de basisvorm en scheer het midden om de snor in tweeën te delen. Gebruik een balsem of wax om de uiteinden te stijlen zonder ze te krullen. Bij de Engelse snor moeten de uiteinden zo recht mogelijk zijn.

Hoe een handlebar snor te kiezen op basis van de vorm van je gezicht

De stuursnor is een klassieker, maar niet iedereen ziet er goed uit. Je hebt een stijl nodig die past bij je gelaatstrekken en persoonlijkheid. Vind uw soorten snorren volgens het gezicht in deze minigids:

Ovaal gezicht

Onder de snorren voor het ovale gezicht is de walrussnor een van de meest flatterende, net als de Engelse snor.

Vierkant gezicht

Over het algemeen is de Hongaarse snor het type handlebar snor dat het beste werkt bij vierkante gezichten.

Rond gezicht

Snorren voor ronde gezichtstypes moeten de aandacht wegtrekken van de wangen. Probeer eens een keizerlijke snor of een klassieke snor. Als je ze combineert met een lange baard is het nog beter!

Hoe een snor te laten groeien?

  • Wees geduldig. Laat je snor minstens drie maanden groeien voordat je hem trimt en vormgeeft. Als je langer van de trimmer af kunt blijven, wacht dan ongeveer zes maanden.
  • Gebruik was. Een baardolie of balsem werkt ook om het haar onder controle te houden. Breng het product aan voordat je je snor stijlt en krul de uiteinden omhoog of omlaag.
  • Was je snor regelmatig. Het is het beste dat je het dagelijks doet. Zoek naar een zachte shampoo die zacht is voor gezichtshaar en huid, zoals King C. Gillette Gel Cleanser .
  • Trim je snor af en toe. Gebruik je King C. Gillette baardtrimmer om hardnekkige haren kwijt te raken en de snor uit je mond te houden.

Wat NIET te doen als je een snor wil laten groeien

  • Haar te scheren. Gebruik een olie of King C. Gillette baardbalsem om de snor te verzorgen. Help jezelf met een kam en stel het scheren zo lang als uit je kunt (2-3 weken).
  • Gebruik een kam of borstel. Je hebt een kam of borstel nodig die speciaal voor de baard is ontworpen. Anders kan de olie vast komen te zitten tussen de borstelharen.
  • Laat het meeste werk over aan de trimmer. Zorg daarnaast voor een kleine, scherpe schaar om moeilijke gebieden te bereiken.

Tips en Tricks voor het onderhouden van een handlebar snor

  • Was je snor elke dag met een reinigingsgel.
  • Kam het om de snor uit de buurt van eten en drinken te houden.
  • Zorg voor een uitgebalanceerd dieet rijk aan voedingsstoffen om het haar te versterken.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of je snor bij je past?

De sleutel tot het weten of een snor bij je past, is de vorm van je gezicht en de dimensie van je gelaatstrekken.

Hoe lang duurt het om een goede snor te hebben?

Hangt ervan af. Een korte snor heeft 1-2 weken nodig om te groeien. Een lange snor, zoals een handlebar snor, meer dan een maand.

Hoe meer ik scheer, hoe meer baard ik krijg?

Scheren verandert de dichtheid, kleur of snelheid van de haargroei niet. Wat het wel verandert, zijn de uiteinden van je baardharen. Dat is het dunste deel van de haar. Het afscheren daarvan schept de illusie dat je haar dikker wordt.

Was dit artikel nuttig?