De kerstbaard: een vrolijke kersttrend

De kerstbaard: doe mee met deze vrolijke kersttrend!

Wie tijdens de kerstperiode het woord baard hoort, krijgt ongetwijfeld een bepaald beeld in zijn hoofd. Juist, de witte baard van de Kerstman. Maar zijn er baarden die nog meer kerst uitstralen? Is het mogelijk om de baard van de Kerstman te overtreffen?

Laat dat nu precies de nieuwe trend zijn op sociale media. Kerstbaarden! Hoe die trend is ontstaan, daar kunnen we alleen maar naar raden.

Misschien viel de ontdekker van de kerstbaard gewoon in slaap op een bak met zuurstokjes en werd hij wakker met een versierde baard. Wellicht had de uitvinder van de kerstbaard zoveel plezier met het versieren van zijn boom dat hij daarna doorging met zijn gezichtsbeharing. Of hebben we hier eenvoudigweg te maken met een kerstwonder?

Het leuke aan de kerstbaard is dat je er niet per se een volle baard voor nodig hebt. Creativiteit kent geen grenzen als het om gezichtsbeharing tijdens de feestdagen gaat, waardoor je op Instagram en andere sociale media de ene na de andere feestelijke snor, baard en sik tegenkomt.

De nieuwste rage onder de kersttradities

Het versieren van de kerstboom is een gekoesterde traditie in veel huishoudens.

Maar waarom zou je daar stoppen? Je hult je hele woning of flat in kerstsfeer, dus is het alleen maar logisch om jezelf ook een beetje te versieren voor Kerstmis, toch?Trouwens, Kerstmis is het feest van de liefde en als je baard de kerstboom is, ligt er dit jaar een bijzonder mooi cadeau onder... jou!
De kerstbaard: leuk voor de hele familie

De kerstbaard: hoe een baard leuk wordt voor het hele gezin

„Last Christmas I shaved off my beard. This year, to save me from tears, it’ll turn into something special“.

Wie kent het niet, oma vindt je veel knapper zonder baard. En omdat je van haar houdt, scheer je hem maar af. Maar wie is dat jongetje dat nu tevoorschijn komt? Je hebt er meteen spijt van en laat vanaf de volgende dag je baard weer staan. Dit jaar kies je voor een baard waar de kleinsten van de familie blij van worden. Laat je familie je kerstbaard versieren en laat zo een nieuwe traditie ontstaan. Een tip: versier je baard pas na het eten. Je kerstbaard zal je dankbaar zijn.

Hoe geschikt is de kerstbaard voor het dagelijkse leven?

Hoe geschikt je kerstbaard is voor alledaags gebruik, hangt af van hoe extravagant en uitgesproken hij is. Aangezien voor feestelijke baarden het principe geldt "hoe extravaganter, hoe beter", raden we je aan deze stijl alleen bij speciale gelegenheden te dragen. Een kerstboom is immers ook niet het hele jaar versierd. Voordeel van de kerstbaard: voor het versieren hoef je deze niet af te scheren. Mocht je de nachtmis in de kerk willen bezoeken, dan is het aan jou of je dit inclusief kerstbaard doet. Maar één ding dat zeker is, is dat je bij de kerstviering op het werk gaat opvallen. De versiering in je baard zal het drinken redelijk moeilijk maken, zodat je hoogstwaarschijnlijk niet degene zult zijn over wie de rest van het jaar wordt gepraat.

Al met al kun je zeggen dat de kerstbaard vooral geschikt is voor feestdagen die weliswaar met bezinning samenhangen, maar waarbij ook hartelijk gelachen mag worden. Met een mooie kerstbaard komt de kerststemming er snel in.

En als je toch bezig bent, is het ook een goed moment om wat leuke foto's te maken voor je Instagram, Facebook of misschien zelfs Tinderprofiel om deze een beetje feestelijker te maken.
De blikvanger op het kerstfeest: de kerstbaard

Zo creëer je een kerstbaard

Ben jij al volledig in de kerststemming en wil je dit ook uitstralen? Plan dan op de dag dat je kerst gaat vieren zeker een uur in om je baard in de kerstsfeer te brengen, tenzij je de Kerstman bent die ook cadeautjes bij 822,6 huizen per seconde weet te brengen. We vertellen je hoe je jouw kerstbaard perfect maakt.

STAP 1:
Zoek inspiratie en laat je creativiteit de vrije loop

Voordat je begint, kun je je laten inspireren op sociale media platforms. Je hoeft niet per se naar baarden te zoeken, want ook andere kerstversieringen kunnen als voorbeeld dienen. In principe gelden voor kerstbaarden dezelfde regels als voor kerstbomen: echte kaarsen zijn misschien mooier, maar je kunt ze beter links laten liggen om brand te voorkomen. Ook zonder brandende baard maak je genoeg indruk. Werk je met engelenhaar, check dan of het geen lood bevat. Lood is al geruime tijd verboden, maar je weet nooit wat je nog tegenkomt in kerstversiering die jarenlang op zolder heeft gestaan.

Knipperende feestverlichting op batterijen en glitters zijn absoluut aanraders!

STAP 2:
De lengte moet goed zijn

Allereerst wil je een goede basis hebben. Dit betekent dat een deel van je gezichtsbeharing al wat langer moet zijn. De plaats van die langere gezichtsbeharing is niet belangrijk, of het nu op je bovenlip, kin of wangen zit. Met een driedagenbaardje zal het moeilijk en misschien zelfs pijnlijk zijn om een kerstbaard te creëren, maar dan is er altijd nog glitter!

Kerstbaard met kerstballen
Nu is het tijd om je baard te gaan trimmen. Hoewel Kerstmis oorspronkelijk een heidens gebruik is om de zonnewende te vieren, hoef je er niet als een barbaar uit te zien (niet te verwarren met een barbier, op wie je gerust mag lijken).

Gebruik bijvoorbeeld de King C. Gillette Baardtrimmer voor een goede kerstbaard. Het is belangrijk om de contouren van je kerstbaard duidelijk te definiëren. Het King C. Gillette Double Edge Safety Scheermes kan je hierbij helpen.

STAP 3:
Ontwerp je eigen kerstbaard

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen, ben je bijna klaar voor het leukste gedeelte: het versieren van je kerstbaard. Maar voordat je de slingers en kerstballen tevoorschijn trekt, is er nog één ding dat je moet doen, namelijk je baard wassen. Dit doe je bijvoorbeeld met King C. Gillette Baard- en Gezichtsreiniger.
Gebruik liever geen baardolie, zodat je versiering lang blijft zitten.

Zoals eerder gezegd, kun je je creativiteit de vrije loop laten. De meeste kerstbaarddragers beginnen met een basis van glitterpoeder of een uitwasbare haarkleuring. Groen, rood, goud en wit zijn geschikte kleuren en een combinatie van die kleuren kan natuurlijk ook. Verder versier je een baard net zoals een kerstboom. Kleine kerstballen met een clip zijn ideaal, maar ook dennentakken, zuurstokjes en kerstverlichting kunnen in je kerstbaard verwerkt worden. Er zijn allerlei tutorials te vinden die je op weg helpen.

Rockin’ around the Christmas Beard

De kerstbaard kan voor instant kerstsfeer en vrolijkheid zorgen. Een prachtige trend, waardoor je nog meer van je baard gaat houden en de harten van je dierbaren met vreugde vult. Is er iets mooiers dan dat? Met dat in het achterhoofd wensen we je een mooie en bebaarde kerst!

Was dit artikel nuttig?