De gids voor mannen voor het verven van je haar (en baard)

De gids voor mannen voor het verven van je haar (en baard)

Mannen verven hun haar om verschillende redenen. Voor sommige mannen is een beetje kleur een manier om wat extra persoonlijkheid aan hun look toe te voegen, terwijl anderen bij het zien van de eerste grijze haren op zoek gaan naar verf.

Wanneer je eerder dan verwacht grijs wordt, kan dat een flinke aanslag op je zelfvertrouwen zijn. Je haar verven kan voorkomen dat je er vroegtijdig ouder uitziet, waardoor je je langer op je best voelt.
knappe man met geverfd haar
Maar er is een reden waarom zoveel mannen ervoor kiezen om hun haren door een professional te laten verven. Er is namelijk een dunne scheidslijn tussen er verzorgd uitzien en een slechte verfbeurt.

Ben jij er nog niet aan toe om je grijze haren te accepteren? Hier geven we je advies voor wanneer je overweegt om je haar voor de eerste keer te verven.

De do’s & don’ts voor het verven van mannenharen

  • Neem geen impulsieve beslissingen, maar zoek eerst informatie op. Zorg dat je op de hoogte bent van de beste merken, producten en technieken voordat je begint - en ben je er hierna nog niet zeker van, ga dan naar een professional.
  • Wijk niet te veel af van je natuurlijke haarkleur - zo valt het alleen maar op dat je je haar hebt geverfd.
  • Sta ook stil bij je huidskleur voordat je een nieuwe haarkleur kiest - een kleur waar je bleek van wordt, zal je er alleen maar ouder en mogelijk zelfs fletser uit laten zien.
  • Denk erover na of een kapsel om een terugwijkende haarlijn te camoufleren een betere optie is dan het verven van je haar.
  • Probeer de verf altijd eerst uit op een klein stukje huid om te ontdekken of je allergisch bent.
  • Pak het subtiel aan. Werk liever het grijs een beetje bij met een kleur verf die in de buurt komt van je eigen haarkleur, dan al je haar in een afwijkende kleur te verven.
  • Blijf je haarkleur bijhouden wanneer je eenmaal aan het verven bent geslagen. Zichtbare uitgroei benadrukt dat je je haar verft.
  • Neem ook de kleur van je wenkbrauwen en ander gezichtshaar mee in de keuze voor een kleur haarverf, om je uitstraling in balans te houden.

Hoe lang na het verven van mijn haar kan ik het opnieuw verven?

Hoe vaak je je haar moet verven, hangt af van hoe snel je haar groeit. Gemiddeld genomen kun je prima vier tot zes weken wachten met het opnieuw verven van je haar. Heb je een opvallende uitgroei of groeit je haar heel snel, dan kan het zijn dat je je haar wat vaker moet verven om er zo verzorgd mogelijk uit te blijven zien.

Kan ik haarverf voor mijn baard gebruiken?

man met geverfd haar en grijze baard
In theorie kun je haarverf gebruiken voor het verven van je baard, maar het is niet direct de beste keuze. De huid van je gezicht is veel gevoeliger dan die op je schedel, waardoor je niet zeker bent dat het op dezelfde manier op haarverf reageert. Daarnaast is het belangrijk om haarverf heel voorzichtig op je baard of snor aan te brengen om te voorkomen dat het een zooitje wordt.

Vind je het verven van je baard te veel gedoe, maar vind je het wel vervelend dat je gezichtshaar grijs wordt, dan kun je ook gladgeschoren door het leven gaan of kiezen voor een andere, kortere baardstijl om zo zoveel mogelijk grijze baardgroei te verbergen. Bekijk onze gids met baardstijlen om je nieuwe look te ontdekken.

De Gillette 3 in 1 Styler is het ideale apparaat voor trimmen, scheren en stylen van je gezichtsbeharing - mede dankzij het enorm nauwkeurige ProGlide mesje dat bij iedere Styler meegeleverd wordt - en de Styler is waterbestendig waardoor je deze ook onder de douche kunt gebruiken.

Kies je voor de gladgeschoren look, maar vind je het wel jammer dat je afscheid van je baard moet nemen, trakteer jezelf dan op de GilletteLabs Heated Razor, want hiermee wordt regelmatig scheren wel heel erg leuk.

De Heated Razor biedt een extra luxe scheerbeurt dankzij de verwarmingsstrook die bij elke scheerbeweging een verzachtende warmte afgeeft aan je gezicht. De temperatuur is instelbaar, zodat je kunt kiezen voor het warmteniveau van je voorkeur. Je laadt de Heated Razor op in een draadloze magnetische standaard. Met dit scheermes kun je iedere ochtend het heerlijke gevoel van een scheerbeurt met een warme handdoek ervaren, waar je ook bent.

Houd je nieuwe gladde huid stralend en mooi met onze verzorgingsproducten voor na het scheren, waaronder onze Gillette SKIN Aftershave Balsem en GilletteLabs Moisturiser.

Was dit artikel nuttig?