De beste stijlen voor een korte baard

De beste stijlen voor een korte baard

Niet alle mannen zijn gezegend met lang, dik, vol gezichtshaar, maar er zijn nog genoeg korte baardstijlen waarmee je je look kunt afwisselen en de baard kunt vinden waarmee jij je op je best voelt.

Korte baardstijlen geven je een verzorgde, frisse uitstraling en kunnen slim worden gestyled om de aandacht af te leiden van zelfs de meest onregelmatige baardgroei.

Hoe style je een korte baard?

De King C. Gillette Baardtrimmer is de beste vriend van iedere korte baard. Met drie verwisselbare kammen en elf verschillende lengte-instellingen om uit te kiezen, kun je gemakkelijk je ideale baardlengte vinden.

Begin altijd met onze veelzijdige baardtrimmer om langere gezichtsbeharing korter te maken, voordat je scheergel of –schuim aanbrengt op de plekken waar je je gladder wilt scheren. Onze King C. Gillette Transparante Scheergel is ideaal wanneer je wilt zien waar je moet scheren, zodat je gedefinieerde, strakke randen bij je baard kunt creëren. Het bevat naast glycerine ook aloë vera en witte thee-extract.

Om een korte baard vorm te geven, kun je het King C. Gillette Double Edge Scheermes gebruiken. Deze is geïnspireerd op het originele scheermes dat begin 1900 door King Camp Gillette zelf op de markt werd gebracht. Je kunt ook het King C. Gillette Gezicht & Contouren Scheermes of het King C. Gillette Hals Scheermes gebruiken, want beide hebben mesjes om te trimmen aan de achterzijde. Vergeet niet dat het regelmatig vervangen van je mesje je helpt om keer op keer een gladde en comfortabele scheerbeurt te ervaren, dus zorg ervoor dat je altijd voldoende voorraad hebt.

Als je de door jou gewenste korte baard hebt gevormd, verdeel je met je vingertoppen een beetje van onze King C. Gillette Zachte Baardbalsem door je baardhaar om je baard in goede conditie te houden.

Stijlen voor een korte baard

Kort getrimde baard

De kort getrimde baard is een klassieke baardstijl die vergelijkbaar is met een volle baard, maar met dunne, netjes getrimde zijkanten. Favoriet van sterren als George Clooney, en eenvoudig om in model te houden met de Gillette All Purpose Styler, is deze korte baardstijl ideaal voor mannen met wat dikkere baardgroei.

Meer tips voor het trimmen van een perfecte korte baard lees je hier.

Balbobaard

Een balbobaard is een kortere baard zonder bakkebaarden, maar met een zwevende snor. Deze baardstijl is ideaal voor mannen met een ronder gezicht omdat het meer definitie aan het gezicht geeft.

Ontdek hoe je zelf de balbobaard onder de knie krijgt.

Driedagenbaard/stoppelbaard

Een 3-dagen stoppelbaard is een moeiteloze look en heeft als bonus dat je kaaklijn meer gedefinieerd wordt. Mannen in hun late tienerjaren en vroege twintigers geven vaak de voorkeur aan deze look, omdat het je gezicht een beetje volwassener kan laten lijken.

Word een meester in de eenvoudige stoppelbaard.

Hele lichte stoppels

Je kent vast wel die lichte stoppelgroei die enkele uren na het scheren in de ochtend verschijnt. Deze lichte stoppels worden ook wel een 5 o’clock shadow genoemd. Dit is echter niet zomaar een luie gezichtsbeharing - het is een kunst om het er opzettelijk en stijlvol uit te laten zien.

Was dit artikel nuttig?