Korte vierkante baard

Korte baard trimmen: een handig en simpel stappenplan

Baardverzorging - de kortgetrimde baard

De kortgetrimde baard lijkt op een volle baard, maar heeft dunne, netjes getrimde zijkanten. Met de multifunctionele Gillette STYLER creëer je deze look.

De kortgetrimde baard

Er zijn oneindig veel gezichtshaarstijlen, maar dat betekent niet dat het moeilijk is om een baard te trimmen. In deze eenvoudige stappen scheer je de populaire kortgetrimde baard:

STAP 1:
Kies een kam met een vaste lengte voor het trimmen

De juiste kamlengte op je trimmer kan je helpen je look te stylen. Bij de multifunctionele Gillette STYLER zitten drie kamhulpstukken (2 mm, 4 mm, 6 mm) waaruit je kunt kiezen.

STAP 2:
Trim je gezichtshaar

Knip je baardhaar op gelijke lengte met de trimmer. Het haar trimmen voor het scheren kan het trekkerige gevoel bij het scheren helpen verminderen en helpen voorkomen dat de mesjes verstopt raken.

STAP 3:
Bepaal de vorm van je baard

Verwijder het kamhulpstuk van je trimmer en trim je baard om de vorm van je kortgetrimde baard te bepalen. Houd het haar in je nek en op je wangen korter voor de beste stijlresultaten.

STAP 4:
Controleer op symmetrie terwijl je bezig bent

Maar trim niet te veel zodat het haar aan beide kanten even lang is.

STAP 5:
Bereid je gezicht voor

Spoel je gezicht met warm water om je haar te helpen hydrateren als voorbereiding op het scheren. Schuim dan de delen van je gezicht die je volledig wilt gladscheren, ook je nek en wangen, in met scheergel. Een scheergel gebruiken kan wondjes, sneetjes en irritatie helpen voorkomen. Ontdek Gillette Sensitive Cool Scheergel, een gel met ingrediënten die de huid beschermen en een verkoelend effect hebben om de huid te kalmeren.

STAP 6:
Scheer met lichte, zachte bewegingen

Zet het scheermesje op je Gillette STYLER handgreep en scheer met lichte, zachte bewegingen om jezelf een gladde scheerbeurt te geven. Alle Fusion5 navulmesjes passen op de STYLER.

STAP 7:
Spoel je mesjes vaak af

Tijdens het scheren je mesjes vaak afspoelen helpt ophoping van haar en scheerzeep op de randen van de mesjes te voorkomen; zo blijft je scheermesje optimaal werken. Lees meer over het onderhoud van je scheermesje.

STAP 8:
Omlijn met de precisietrimmer

Achterop alle Fusion5 scheermes zit een precisiemesje; gebruik dit om de vorm van je kortgetrimde baard te helpen bepalen en mooie, strakke lijnen te scheren.

STAP 9:
Spoel, droog en hydrateer

Spoel je gezicht met koud water af. Droog het af en breng dan een hydraterende aftershavelotion of -balsem aan om je huid te helpen kalmeren.

Je hebt de kortgetrimde baard onder de knie!

Met de scheermesjes en trimmers van Gillette heb je oneindig veel persoonlijke verzorgingsmogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?