Balbo baard

Gezichtshaarstijlen: de Balbo baard

Gezichtsvormen geschikt voor een Balbo baard

Omdat het een korte baard met sik is, accentueert de Balbo baard de kin en geeft het de kaak een prominente, robuuste en gedefinieerde uitstraling. Dus als je de aandacht meer op je kin wilt leggen, kan dit de stijl voor jou zijn.

De Balbo-stijl werkt ook als baard voor het ronde gezicht omdat het de suggestie wekt dat de drager een langwerpiger gezicht heeft. Vermijd deze stijl als je een dun gezicht hebt of een kapsel met een accent op je wangen.

In dat geval kun je beter kiezen voor een baard voor ovaalvormige gezichten. Je kunt spelen met de lengte van het baardhaar en de vorm van de snor om de Balbo baard aan te passen aan andere gezichtsvormen, zoals hart- of diamantvormig.

Deze stijl is ook geschikt als je gezicht enigszins vierkant van vorm is. Combineer de Balbo baard dan wel met een bijpassend type snor (bijvoorbeeld de stuursnor) en zorg voor voldoende definitie van hals en kaaklijn.

Stappen om een Balbo baard te trimmen

Reinig om te beginnen je gezicht met veel warm water en je favoriete gezichtsreiniger. Water en warmte maken je gezichtsbeharing zachter waardoor het scheren makkelijker wordt. Volg daarna deze eenvoudige stappen voor een onberispelijke Balbo baard.

Stap 1:
Kies een kam met een vaste lengte voor het trimmen

Een trimmer in combinatie met de juiste lengte kam helpt je om de Balbo baardstijl te creëren. De Multifunctionele Gillette STYLER komt met drie kammen (2 mm, 4 mm en 6 mm) waaruit je kunt kiezen. Voor deze korte baard raden we aan de 4 mm te gebruiken.

Kort je gezichtsbeharing in met de trimmer. Het haar trimmen voor het scheren kan het trekkerige gevoel bij het scheren helpen verminderen en helpen voorkomen dat de mesjes verstopt raken.

Stap 3:
Geef de baard vorm

Gebruik je kaaklijn als uitgangspunt. Pak de trimmer en verwijder alle gezichtsbeharing boven die lijn. Verwijder nu het haar tussen je mondhoeken en je kin. De sleutel is om een dikke streep op je kin te creëren, ongeveer 2-3 cm.

Scheid je nieuwe snor voorzichtig van je baard. Beweeg de trimmer naar buiten (in de richting van het oor) om de baard een ronde vorm te geven. Verwijder tot slot het haar op de slapen en van de zijkanten. Houd hiervoor 6 cm aan elke kant aan.

Stap 4:
Controleer op symmetrie terwijl je bezig bent

Pas op dat je het haar niet te veel trimt in een poging om beide kanten gelijk te maken. Neem liever de tijd, nadat je zo lang hebt gewacht om je gezichtshaar te laten groeien: maak korte en voorzichtige bewegingen om de Balbo baard niet te verpesten.

Stap 5:
Bereid je gezicht voor

Spoel je gezicht af met warm water om het haar te hydrateren als voorbereiding op het scheren. Schuim dan de delen van je gezicht die je volledig wilt gladscheren – buiten de Balbo baard om – in met scheergel. Een scheergel kan wondjes, sneetjes en irritatie helpen voorkomen. Ontdek Gillette ProGlide Hydrating Scheergel, een gel die ervoor zorgt dat de huid tijdens het scheren gehydrateerd blijft.

STAP 6:
Scheer met lichte, zachte bewegingen

Zet het navulmesje op je Gillette STYLER handgreep en scheer met lichte, zachte bewegingen om jezelf een gladde scheerbeurt te geven. Alle Fusion5 navulmesjes passen op de STYLER. Probeer het scheermes in de richting van de haargroei te bewegen om roodheid, irritatie en ingegroeide haren te voorkomen.

Stap 7:
Spoel de mesjes vaak af

Het regelmatig afspoelen van de mesjes tijdens het scheren helpt ophoping van haar en scheergel op de mesjes en randen te voorkomen; zo blijft je scheermesje optimaal werken.

Stap 8:
Definieer met de precisietrimmer

Achterop het Fusion5 scheermes zit een precisiemesje; gebruik dit om de vorm van je Balbo baard te helpen bepalen en mooie, strakke lijnen te scheren.

Stap 9:
Spoel, droog en hydrateer

Spoel je gezicht met koud water af. Dep daarna je gezicht droog met een handdoek en hydrateer met een balsem of aftershavecrème om je huid te kalmeren, zoals Gillette SKIN Hydraterende Crème. Sla deze stap niet over! Tijdens het scheren verwijderen de mesjes een deel van de natuurlijke bestanddelen die de huid hydrateren.

Als je deze niet aanvult met een formule die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, kun je last krijgen van een trekkerige huid en ben je vatbaarder voor uitslag, een schilferige huid en ingegroeide haartjes.

Stap 10:
Maak je scheermes schoon

Maak je scheermes schoon met koud water voordat je het opbergt. Houd het onder de kraan en beweeg het heen en weer, zodat het water alle scheergel, afgeschoren haartjes en huidschilfers verwijdert die mogelijk achtergebleven zijn tussen de mesjes.

Als je klaar bent, laat je je scheermes aan de lucht drogen. Tik niet met je scheermes tegen de wasbak en droog het niet af met een handdoek. Dit kan de mesjes beschadigen, waardoor je meer navulmesjes moet kopen dan je eigenlijk nodig hebt.

Veelgestelde vragen over de Balbo baard

Hoe laat ik een Balbo baard groeien?

Om de baardstijl van Balbo na te bootsen, heb je meer nodig dan een baard van drie dagen. Stop 4-5 weken met scheren. Ondertussen kun je er verzorgd uitzien door je baard dagelijks te reinigen, te hydrateren en te stylen.

Hoe onderhoud ik een Balbo baard?

Je Balbo baard onderhouden is eenvoudig. Gebruik je trimmer wanneer je hem nodig hebt om een hanteerbare lengte te behouden (tussen 3-5 cm) en een scherp scheermes om de contouren te definiëren.

Wat zijn de voordelen van een Balbo baard?

De Balbo baard is perfect voor het geven van vorm aan het gezicht en het krijgen van definitie op de kin, waardoor je een meer mannelijke uitstraling krijgt. Bovendien is het een veelzijdig type korte baard en gemakkelijk te onderhouden.

Was dit artikel nuttig?