Hoe een vikingbaard te groeien?

Hoe een vikingbaard te groeien?

Er zijn veel symbolen die ons herinneren aan de Vikingen... Krijgerhelmen, grote schepen en borstelige baarden. De zeeën te bevaren zoals de Vikingen zit er nu niet in, maar een vikingbaard des te meer.

Sinds de Vikingbaard op het grote scherm verscheen, hebben liefhebbers van gezichtshaar het omarmd als een van hun favorieten (en dat is goed te begrijpen). Elke man van #teambaard droomt van een look die zo episch is als deze.

Ga maar na: de vikingbaard is mannelijk, robuust, ontembaar. Bovendien is deze er in een heleboel vormen. Als je iets eenvoudigs wil, kun je gaan voor een korte vikingbaard of een vikingsikje. Wil je een statement te maken? Dan is een vikingbaard met vlechten zeker een goed idee.

En wij zijn er voor jou om dit resultaat te bereiken! We leggen uit hoe je een vikingbaard laat groeien, hoe lang het duurt om deze te laten groeien en hoe je deze nóg mooier maakt door de baard te vlechten.

Een korte geschiedenis van de vikingbaard

De Vikingen waren niet alleen strijders en zeevaarders. De gemeenschappen waar deze Vikingen vandaan kwamen, bestonden in meerderheid landbouwers en veehouders die een eenvoudig leven leidden. Ons beeld van de Viking met baard is afkomstig van Halvar, een Viking-hoofdman die vaak wordt afgebeeld met een indrukwekkende baard.

Bij archeologische opgravingen zijn kammen en andere gereedschappen voor haarverzorging gevonden bij Vikingen, duidend op het belang dat dit Noorse volk hechtte aan haarverzorging.

Naar verluidt werden ook oliën en andere vloeistoffen gebruikt voor baardverzorging. Sommige dingen veranderen blijkbaar niet.

Wat is een vikingbaard ?

De traditionele vikingbaard is een volle, bossige baard met een al even bossige snor. Deze ziet er zo uit omdat de Vikingen maanden op zee doorbrachten, zonder de mogelijkheid om hun baard te scheren of te verzorgen. Ook hielp overvloedige gezichtsbeharing ze warm te blijven.

Waarschijnlijk vlochten de Vikingen hun baard alleen voor gevechten. Dat deden ze zodat de baard tijdens het vechten niet in de weg zou zitten. Buiten gevechten om werden de baard en het haar waarschijnlijk meer verzorgd en gestijld.

Hoe een baard te groeien in vikingstijl?

Dit is wat je moet weten om een perfecte vikingbaard te laten staan. We leggen je alles uit, van het laten staan van de baard tot het verzorgen en behouden ervan.
1

Bereid je haar voor

Het eerste dat je doet is het trimmen van je baardhaar. Ja, echt waar. Begin met ervoor te zorgen dat al je haar van dezelfde lengte is.

Gebruik de King C. Gillette baardtrimmer met Braun-technologie, om je baard te trimmen. Zo heb je een goede basis om die vikingbaard te laten staan die je zo graag wil.
2

Je baard laten staan

Als je een vikingbaard wil, moet je je baard laten groeien (flink ook). Wat vikingbaarden betreft: hoe meer haar, hoe beter. Trim alleen de randen en contouren regelmatig om daar de groei te beperken. Je wilt niet dat jouw vikingbaard je hele gezicht ‘verovert’.

Een lange, bossige baard als deze, heeft meer koppigheid nodig dan, laten we zeggen… een sik. Dus zorg ervoor dat je deze regelmatig wast. Wanneer je een reiniger kiest, zorg er dan voor dat deze speciaal voor baarden bedoeld is. Een voorbeeld is de King C. Gillette Beard Cleansing Gel.

Als je merkt dat je baard wat onregelmatig van vorm is, laat je dan niet ontmoedigen. Je baard moet gewoon nog een beetje groeien. Op deze manier zal het langere haar de gaten bedekken. Je kunt ook onze King C. Gillette Beard Thickener aanbrengen, die werkt met het haar dat je al hebt.
3

Zorg nu voor je baard

De bijl van een Viking is altijd klaar voor de strijd. Voor je vikingbaard geldt hetzelfde. Zonder goede verzorging kan je baard dog en slap worden.

Naast een goede baardreinigingsgel, raden we King C. Gillette Beard Balm of Beard Oil aan. Deze houden je vikingbaard zacht, glad en gezond.

Je moet ook van tijd tot tijd scrubben. Hierdoor verwijder je dode cellen en onzuiverheden die zich onder de baard bevinden.

Hoe je baard te vlechten als een Viking

  • Scheid het te vlechten gedeelte met een baardkam.
  • Verdeel het bij voorkeur in drie strengen van dezelfde dikte.
  • Pak elke streng bij de uiteinden met de dichtstbijzijnde hand.
  • Verplaats de linkerstreng naar het midden zodat de middelste streng de nieuwe linkerstreng wordt.
  • Plaats de juiste streng tussen de andere twee. Herhaal dit totdat er een paar centimeter baard overblijft.
  • Zet dan de punt vast met elastiek. Zo blijft je vikingvlecht op zijn plaats.
  • Om een vleugje persoonlijke touch toe te voegen aan je gevlochten vikingbaard, voeg je kralen en andere accessoires toe terwijl je vlecht.

Vikingbaard FAQ

Hoe een vikingbaard te groeien ?

Om de Vikingbaard te laten groeien heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Laat je baard 4 weken op natuurlijke wijze groeien. Geef deze dan vorm. Nu rest alleen nog het houden ervan.

Hoe is de baard van de Vikingen ?

Er zijn veel stijlen van vikingbaarden, maar ze worden allemaal gekenmerkt door lengte, volheid en bossigheid.

Hoe lang duurt het om een Vikingbaard te laten groeien?

Een klassieke Vikingbaard kan tot 6 maanden nodig hebben om te groeien, uitgaande van de normale groeisnelheid van gezichtshaar (1 cm per maand).

Was dit artikel nuttig?