Petite sik

Sikstijlen: een sik of een baard

Baardverzorging - het petite sikje

In tegenstelling tot het volle sikje, is het petite sikje een smallere versie zonder snor, ontworpen om de kin te langer te doen lijken. Met de multifunctionele Gillette STYLER creëer je deze look.

Het petite sikje

Er zijn oneindig veel gezichtshaarstijlen, maar dat betekent niet dat het moeilijk is om een sikje te trimmen. In deze eenvoudige stappen scheer je het populaire petite sikje:

STAP 1:
Kies een kam met een vaste lengte voor het trimmen

De juiste kamlengte op je trimmer kan je helpen je look te stylen. Bij de multifunctionele Gillette STYLER zitten drie kamhulpstukken (2 mm, 4 mm, 6 mm) waaruit je kunt kiezen.

STAP 2:
Trim je gezichtshaar

Knip je baardhaar op gelijke lengte met de trimmer. Het haar trimmen voor het scheren kan het trekkerige gevoel bij het scheren helpen verminderen en helpen voorkomen dat de mesjes verstopt raken.

STAP 3:
Bepaal de vorm van je sikje

Verwijder het kamhulpstuk van je trimmer en trim je baard om de vorm van je petite sikje te bepalen. Houd het haar in je nek en op je wangen korter voor de beste stijlresultaten.

STAP 4:
Controleer op symmetrie terwijl je bezig bent

Maar trim niet te veel zodat het haar aan beide kanten even lang is.

STAP 5:
Bereid je gezicht voor

Spoel je gezicht met warm water om je haar te helpen hydrateren als voorbereiding op het scheren. Schuim dan de delen van je gezicht die je volledig wilt gladscheren – buiten het sikje om – in met scheergel. Een scheergel gebruiken kan wondjes, sneetjes en irritatie helpen voorkomen.

STAP 6:
Scheer met lichte, zachte bewegingen

Zet het scheermesje op je Gillette STYLER handgreep en scheer met lichte, zachte bewegingen om jezelf een gladde scheerbeurt te geven. Alle Fusion5 navulmesjes passen op de STYLER.

STAP 7:
Spoel je mesjes vaak af

Tijdens het scheren je mesjes vaak afspoelen helpt ophoping van haar en scheerzeep op de randen van de mesjes te voorkomen; zo blijft je scheermesje optimaal werken.

STAP 8:
Omlijn met de precisietrimmer

Achterop alle Fusion5 scheermesjes zit een precisiemesje; gebruik dit om de vorm van je sikje te helpen bepalen en mooie, strakke lijnen te scheren.

STAP 9:
Spoel, droog en hydrateer

Spoel je gezicht met koud water af. Droog het af en breng dan een hydraterende aftershavelotion of -balsem aan om je huid te helpen kalmeren.

Je hebt het petite sikje onder de knie!

Met de scheermesjes en trimmers van Gillette heb je oneindig veel persoonlijke verzorgingsmogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?