Wat Is Movember?

Movember is een belangrijke liefdadigheidsinstelling met als missie gezondheidsproblemen bij mannen onder de aandacht brengen, wereldwijd. De focus ligt hierbij op geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie evenals prostaatkanker en teelbalkanker. Dankzij donaties van over de hele wereld, financiert Movember baanbrekend medisch onderzoek, innovatieve kankertests en behandelingen, en projecten gericht op de geestelijke gezondheid.

Naast het aanpakken van de gezondheidsproblemen waar mannen mee te maken kunnen krijgen, is de Movember betekenis ook dat mannen gemotiveerd worden bij alle aspecten van hun leven gezond te blijven, en dan met nadruk op het sociale leven.

De regels van Movember

1. Start met een gladgeschoren gezicht
2. Laat je snor een maand staan
3. Zorg voor een goed verzorgde baard
4. Ontdek welke stijl snor het beste bij je past
5. Verhoog de bewustwording van de gezondheid van mannen en zamel geld in

Gillette : nieuwe partner van de Movember Foundation

Onze gezamenlijke missie : maak van de gezondheid van mannen een belangrijke zaak
Movember is in aantocht, samen met de start van Gillette’s partnerschap met de Movember Foundation.

Tijdens de maand november worden mannen aangemoedigd hun snor te laten staan, niet alleen omdat het tegenwoordig in de mode is: het zorgt voor bewustzijn en zorgt ervoor dat er gesproken en nagedacht wordt over een belangrijk onderwerp als de gezondheid van mannen.

Mannen spreken te weinig met elkaar en anderen over geestelijke gezondheid en prostaat- en teelbalkanker. Dit is precies wat de Movember Foundation voor mannen wil veranderen, door bewustzijn te verhogen en door geld in te zamelen. Als een officiële partner van de Movember Foundation, biedt Gillette ideale producten voor het dragen van de perfecte snor en maakt van deze gelegenheid direct gebruik voor het doen van een goede daad door dagelijks te scheren. Voor elke aankoop van een Gillette Movember promotie verpakking met de aanbieding, verkocht tussen oktober en november, zal er €0,40 aan dit goede doel worden geschonken.

Een snor kan het gesprek starten en daarmee het verschil maken bij het opheffen van het taboe rondom een belangrijk onderwerp zoals in dit geval de gezondheid van mannen.

Laat je steunen, Gillette beloont je !

1. Hoe Kan Ik Meedoen ?

Doneren: Registreer je op Movember’s Gillette pagina https://nl.movember.com/gillette. Doneer en laat je mooiste snor staan tijdens de maand november.

2. Wie kan meedoen ?

Iedereen kan meedoen, zowel mannen als vrouwen. Je hoeft geen man te zijn om een Movember verpakking te kopen voor je allerliefste of geld in te zamelen tijdens Movember.

Waarom is dit belangrijk?

Ieder jaar krijgen bijna 74.000 mannen de diagnose van prostaat- en teelbalkanker. Kijk je naar het aantal zelfdodingen, dan is dit aantal onder mannen drie keer hoger dan bij vrouwen, en dan niet te spreken over hoe de Covid-19 pandemie en daaruit voortvloeiende sociale isolatie dit nog eens extra heeft benadrukt. Hulpverleners in de eerste lijn, zoals in de zorg, worden hier vooral door getroffen, velen van hen lijden onder problemen op het gebied van de geestelijke gezondheid.

In een poging mannen te helpen gezonder, gelukkiger en langer te laten leven, wil Movember het bewustzijn verhogen en geld inzamelen om belangrijk onderzoek naar en initiatieven omtrent de geestelijke en lichamelijke gezondheid van mannen.

“Door de samenwerking met Gillette krijgen we ondersteuning van een betrouwbare partner. Door dagelijks naast miljoenen mannen te staan, draagt Gillette bij aan de promotie van de snor door hun kwaliteit als expert op het gebied van scheren en toiletartikelen voor mannen. Het merk promoot ook publieke bewustwording, zet aan tot gesprekken en draagt bij aan een positieve impact op de gezondheid van mannen, zeker tijdens Movember,” zegt Michael Fischer, European Director van Movember.

Het ultieme doel is niet alleen een uitstekend scheerresultaat te behalen, maar om meer dan ooit tevoren een modern en gevarieerd mannelijk beeld te vormen. Het gaat ook over het bespreekbaar maken van onderwerpen die onaangenaam worden gevonden, zoals de gezondheid van mannen. Iedereen kan een steentje bijdragen aan het starten van zo’n belangrijk dialoog.

André Hafner, Managing Director van Gillette DACH, vult aan: “Dit is bij Gillette dan ook de dialoog die we voeren - via onze werknemers, onze partners, onze omgeving en, minstens zo belangrijk, onze eigen Movember snorren. Tegenwoordig betekent ben je een goed mens wanneer je er bent voor anderen en, in het bijzonder, wanneer je goed voor je eigen gezondheid zorgt. Gillette heeft een rijke geschiedenis waarin het mannen van diverse generaties heeft ondersteund. We gebruiken deze kracht nu om tijdens Movember nog meer aandacht te schenken aan de gezondheid van mannen en mensen aan te moedigen mee te doen”.