movember regels

Movember regels uitgelegd

Meedoen aan Movember is een geweldige manier om zowel plezier te hebben als een goede daad te verrichten.

Het is enorm leuk de uitdaging met vrienden en collega’s aan te gaan wie de beste snor kan laten groeien, en ondertussen zamel je veel geld in ten behoeve van de verbetering van mentale gezondheid, zelfmoordpreventie, teelbalkanker en de algehele gezondheid van mannen.

Movember verricht al jaren veel goeds, maar niet iedereen is volledig op de hoogte van de regels. Kun je je baard een maand laten staan? Mag je je snor wat korter maken? Mag je je snor bijwerken? We leggen het hier uit...

Wat is Movember?

Movember ontstond in Australië in 2003, toen een aantal mannen uitgedaagd werden hun snor een maand te laten staan om daarmee geld in te zamelen voor de bewustwording en bestrijding van en qonderzoek naarprostaat- en teelbalkanker door hun vrienden, familie en collega’s te vragen hen te sponsoren.

Tegenwoordig worden er met Movember miljoenen ingezameld, waarmee de aandacht voor de lichamelijke en mentale gezondheid van mannen wordt verbeterd, wat betekent dat jij jouw aandeel levert in het redden van levens en andere mannen steunt door simpelweg je scheerapparaat een maand te laten liggen.

Maar is scheren dan helemaal niet toegestaan gedurende de hele maand november? Laten we de regels van deze challenge eens nader bekijken.

De regels van Movember

1

Start gladgeschoren

Om iedereen een eerlijke kans te geven, begin je met een gladgeschoren gezicht.

Begin de maand niet met stoppels en huidirritatie die invloed hebben op de groei van je snor. Gebruik dan ook een nieuw, scherp scheermes.

Voor een echt glad, en comfortabele start van de challenge, raden we je aan om je op 31 oktober om je te scheren met Gillette SkinGuard Sensitive Scheermes of onze ProGlide Scheermesvoor de beste omstandigheden voor het laten groeien van een november snor.

Vergeet niet om scheergel of -schuim te gebruiken om je huid te beschermen tegen het scherpe scheermes - bekijk hier ons aanbod.
2

Noshavenovember

Volg jij de Movember regels, dan mag je je snor in de hele maand november niet wegscheren, op wat trimmen en stylen na - maar daarover later meer.

Kijk nog een laatste keer goed naar de huid boven je bovenlip, deze zal je de komende 4 weken niet veel meer zien. Je geduld zal op de proef worden gesteld. Zeker de eerste twee weken zal je mensen uitleg moeten geven over je ‘wat minder verzorgde voorkomen dan normaal’ - wees trots; alles draait om zelfverzekerdheid.
3

Baarden Verboden

Bij Movember zijn baarden niet toegestaan. Blijf deze dan ook afscheren gedurende de maand.

The Gillette All Purpose Styler en Baard Trimmer zal in Movember al snel je beste vriend zijn - gebruik het voor het trimmen van je snor, en gebruik het ProGlide scheermes dat wordt meegeleverd om de rest van je gezicht gladgeschoren te houden.

De baardtrimmer is ook de perfecte tool om weer terug naar normaal te gaan wanneer Movember is afgelopen - het is zelfs 100% waterproof, waardoor je het ook bij de wastafel of onder de douche kan gebruiken.
4

Kies een stijl voor je snor

Je kunt je snor bijknippen - maar je mag de snor niet volledig wegscheren. Dat betekent niet dat je niet mag experimenteren om de voor jou perfecte stijl snor te vinden.
snor laten staan in november

Kies voor een snor met opwaarts krullende uiteinden; of laat de uiteinden walrus-stijl neerwaarts hangen; of houd het lekker basic, kort en netjes zoals een klassieke standaard snor bekend staat – het is aan jou. En wie weet ben je zo blij met je Movember snor dat het je nieuwe stijl wordt!

5

Vergroot bewustwording (en geld) voor de gezondheid van mannen

Het meest belangrijke aan Movember, is de kans om bewustzijn te verhogen en fondsen te werven voor enkele belangrijke gezondheidsproblemen bij mannen.

Schrijf jezelf in op movember.com, laat je vrienden, familie en collega’s je sponsoren en jij haalt geld binnen voor prostaatkanker, teelbalkanker, geestelijke gezondheid bij mannen en zelfmoordpreventie - en dat allemaal alleen maar door je snor te laten staan!

Iedere keer wanneer iemand je iets over je nieuwe snor vraagt, is dat een mooie kans om ze te vertellen over wat je doet en welk doel je daarmee ondersteunt. Daarmee draag jij je steentje bij - Eenvoudig toch?

Door jouw snor te laten staan, help je andere mannen de beste versie van zichzelf te worden!

Was dit artikel nuttig?