movember regels

Dit zijn de regels van Movember

Meedoen aan Movember is een geweldige manier om lol te hebben en tegelijkertijd iets goeds te doen.

Het is enorm leuk de uitdaging met vrienden en collega’s aan te gaan wie de beste snor kan laten groeien, en je kunt ondertussen een heleboel geld inzamelen voor goede doelen voor de gezondheid van mannen.

Movember bestaat al een paar jaar, maar de regels zijn niet voor iedereen even duidelijk. Mag je je baard laten staan tijdens deze maand? Mag je je snor trimmen? Is een beetje styling toegestaan? Laten we eens kijken...

Wat is Movember?

Movember ontstond in Australië in 2003, toen mannen uitgedaagd werden hun snor (moustache) een maand te laten staan en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar en bestrijding van prostaat- en teelbalkanker, door hun vrienden, familie en collega’s te vragen hen te sponsoren.

Tegenwoordig haalt Movember elk jaar miljoenen op om het bewustzijn over de fysieke en mentale gezondheid van mannen te verbeteren. Dit betekent dat jij je steentje kan bijdragen om levens te redden en andere mannen kunt steunen, door gewoon een maand lang je scheermes met rust te laten.

Maar is scheren dan helemaal niet toegestaan gedurende de hele maand november? Laten we de regels van deze challenge eens nader bekijken.

De regels van Movember

1

Start gladgeschoren

Om iedereen een eerlijke kans te geven, begin je met een gladgeschoren gezicht.

Je wilt de maand natuurlijk niet beginnen met stoppels en huidirritatie die invloed hebben op de groei van je snor. Gebruik daarom een nieuw, scherp scheermesje.

Voor een echt gladde en comfortabele start van de challenge, raden we je aan om je op 31 oktober te scheren met de GilletteLabs with Exfoliating Bar. Zo creëer je de beste omstandigheden om je snor in november te laten groeien.

Vergeet niet om scheergel of -schuim te gebruiken om je huid te beschermen tegen het scherpe scheermes - bekijk hier ons aanbod.
2

Laat je snor de hele maand groeien

Volg je de Movember-regels, dan mag je je snor in de hele maand november niet afscheren, hoewel een beetje trimmen en stylen wel mag - daarover later meer.

Kijk nog een laatste keer goed naar de huid boven je bovenlip, deze zal je de komende vier weken niet meer zien. Je geduld zal op de proef worden gesteld. Zeker de eerste twee weken zal je mensen uitleg moeten geven over je ‘wat minder verzorgde voorkomen dan normaal’ - wees trots; alles draait om zelfverzekerdheid.
3

Baarden verboden

Tijdens Movember zijn baarden niet toegestaan. Blijf deze dan ook afscheren gedurende de maand.

The Gillette 3-in-1 Styler zal in Movember al snel je beste vriend zijn - gebruik hem voor het bijwerken van je snor en gebruik het ProGlide scheermesje dat wordt meegeleverd om de rest van je gezicht gladgeschoren te houden.

De baardtrimmer is ook de perfecte tool om weer terug naar je oude look te gaan wanneer Movember is afgelopen - hij is zelfs 100% waterproof, dus je kunt hem zowel onder de douche als aan de wastafel gebruiken.
4

Kies een stijl voor je snor

Je kunt je snor bijwerken, je mag je snor alleen niet volledig wegscheren. Dat betekent dus dat je mag experimenteren om de voor jou perfecte stijl snor te vinden.
snor laten staan in november
Laat de uiteinden uitgroeien en breng wax aan voor een eigenzinnige snor met opwaarts krullende uiteinden; laat de uiteinden walrus-stijl neerwaarts hangen; of houd het lekker basic, kort en netjes met een klassieke standaard snor – het is aan jou. En wie weet ben je zo blij met je Movember look dat het je nieuwe stijl wordt!
5

Bewustwording (en geld) voor de gezondheid van mannen

Movember is vooral een kans om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor een aantal ongelooflijk belangrijke doelen op het gebied van de gezondheid van mannen.

Schrijf je in op movember.nl, laat je vrienden, familie en collega’s je sponsoren en je haalt geld binnen voor prostaatkanker, teelbalkanker, geestelijke gezondheid bij mannen en zelfmoordpreventie - en dat allemaal alleen maar door je snor te laten staan!

Iedere keer wanneer iemand je iets over je nieuwe snor vraagt, is dat een mooie kans om ze te vertellen over wat je doet en welk doel je daarmee ondersteunt. Daarmee draag jij je steentje bij – zo simpel als dat.

Laat je snor groeien tijdens Movember en help andere mannen het beste van henzelf te laten zien.

Was dit artikel nuttig?