De wetenschap achter Gillette Handles

Gillette handgrepen: de wetenschap achter ergonomische en power handgrepen

De evolutie van de handgreep

De eerste scheersystemen waren erg eenvoudig: een scheermes was één mesje dat bevestigd was aan een rechte handgreep. De tijden zijn geëvolueerd en de scheermestechnologie is verbeterd, gestimuleerd door de blijvende zoektocht van Gillette naar een gladdere, comfortabelere scheerbeurt.

Mannen begrijpen en verwachten de vorderingen op het vlak van mesjes, eigenschappen zoals het aantal mesjes, de scherpte van de uiteinden van de mesjes en beschermende strips.

Maar de handgreep? Waarom zoveel moeite stoppen in iets wat de huid niet eens aanraakt?

Controle over je scheerbeurt

Jouw hand op de handgreep bepaalt hoe je je scheert. Als je hand het scheermes niet goed vast heeft, of wegglijdt door een slecht ontwerp, heb jij minder controle over het scheren.

Gillette heeft elastomeren ribbels op zijn handgrepen aangebracht om:

  • De grip van je vingers op de handgreep te verbeteren.
  • Het water weg te voeren zodat je handen niet wegglijden - ook wanneer het scheermes doornat is.

Gillette handgrepen zijn ook zo gemaakt dat ze comfortabel in de hand liggen terwijl je je scheert, en dat ze gemakkelijk kunnen ronddraaien tussen je vingers - om af te wisselen tussen het scheren en trimmen met de precisietrimmer op de achterkant van het navulmesje.

Een nog betere handgreep dankzij de power handgreep

Naast al deze innovaties van de handgreep, zijn sommige Gillette Fusion5-modellen ook uitgerust met een power handgreep.
Deze scheermessen op batterijen hebben een powerknop. Deze powerhandgrepen veroorzaken verzachtende microtrillingen om de wrijving te reduceren waardoor het scheermes nog beter over je huid glijdt. De power scheermessen van Gillette zijn de Fusion5 Power en Gillette ProGlide Power.

Of je nu kiest voor een power handgreep of niet, elke navulling van de Gillette Fusion5-reeks kan worden gebruikt met elke handgreep, dus je kunt naar hartenlust combineren. Deze scheermessen zijn uitgerust met een eenvoudig kliksysteem, zodat je de navulmesjes snel en veilig kunt wisselen.

Hoe je Gillette handgreep eruitziet of aanvoelt is geen gimmick - hij is ontworpen voor gebruiksgemak, stabiliteit en een comfortabel gevoel in je hand.

Was dit artikel nuttig?