Evolution scheermes

De evolutie van het veilige scheermesje

Scheermesjes zijn de laatste eeuw drastisch geëvolueerd. Van het eerste veilige scheermesje tot de SkinGuard, gemaakt voor mannen met een gevoelige huid, heeft Gillette® altijd vooropgelopen op het gebied van scheerinnovaties. Bekijk hoe de vernieuwing van Gillette gedurende meer dan een eeuw voor betere scheerbeurten zorgde.

De eeuw begint met het scheersysteem

In 1903 introduceerde Gillette ’s werelds eerste scheersysteem: een veilig scheermesje met een dun, sterk, scherp mesje met dubbele snijwand vastgemaakt aan een herbruikbare handgreep. Toen het Gillette scheersysteem op de markt kwam, duurde het niet lang voordat de verkoop van mesjes de miljoenen bereikte. Je kunt ons Gillette Platinum-Plus® Double-Edge Blade nog altijd kopen.
Gillette blijft updaten
Iedereen houdt van een classic. Dit is het Gillette Platinum-Plus Double-Edge Mesje.

Een periode van innovatie van het veilige scheermesje

In 1971 innoveerde Gillette nog meer met de lancering van de Trac II®, het eerste veilige scheermesje met dubbele mesjes. Niet veel later, in 1977, bouwde Gillette nog verder uit, dit keer met het Atra/Contour systeem. Mannen ervoeren de kracht van de eerste dubbele navulmesjes met een vooruitdraaiende kop, waardoor de mesjes beter de contouren van het gezicht volgden voor een nog gladdere scheerbeurt dan voorheen.

“Gillette introduceerde ’s werelds eerste scheersysteem: een veilig scheermesje met een dun, sterk, scherp mesje met dubbele snijwand vastgemaakt aan een herbruikbare handgreep.”

Verder denken dan het mesje lang is

In 1985 ging de innovatie van het veilige scheermesje van Gillette verder dan de stalen mesjes en de handgreep. Met de introductie van de Atra Plus/Contour Plus kwam het eerste Gillette scheermesje met een lubricatiestrip op de markt. Dankzij deze strip boven de mesjes gleed het veilige scheermesje beter over de huid, waardoor het comfortniveau van de scheerbeurt nog groter werd. In 1990 werden de dubbele mesjes van het Sensor® veilige scheermesje individueel gemonteerd op een heel gevoelige voet die zich automatisch aanpaste aan de contouren van het gezicht van de scheerder.

Prestatiebarrière gebroken

In 1998 schonk Gillette mannen een nog zachtere, gladdere scheerbeurt* met de lancering van de MACH3®, het eerste veilige scheermesje met drie-mesjes technologie. Gillette vernieuwde het MACH3 systeem nog verder, breidde de mogelijkheden van dit scheermes verder uit met de MACH3 Turbo, met meer lubricanten en een uitgebreidere huidverzorging dan de MACH3.
Gillette blijft updaten
Gillette innovatie gespreid over een eeuw.

Technologie in de praktijk

In 2006 kwamen Fusion® veilige scheermesjes uit met handmatige en power versies. Ze hebben vijf mesjes en overstijgen het comfort van de MACH3. Gillette ProGlide® kwam er in 2010, waarbij de precisie en prestatie verdergaat met dunnere en fijnere mesjes.** Gillette Body werd in 2014 geïntroduceerd en wijzigde het manscaping-landschap met ons eerste scheermes voor het mannenlichaam. Datzelfde jaar bracht ons ook de volgende evolutie in het scheren: Gillette ProGlide met FlexBall technologie, een multibewegend scheermes voor maximaal contact met alle gezichtscontouren van de man. Ten slotte tilde Gillette ProShield lubricatie in 2015 naar een hoger niveau. Met beschermende strips vóór en na de mesjes beschermt ProShield tegen irritatie tijdens het scheren.

De innovatie van vandaag

In 2019 kwam Gillette SkinGuard op de markt als ons eerste scheermes speciaal ontworpen voor mannen met een gevoelige huid en scheeruitslag. Het scheermesje scheert het haar en beschermt de huid dankzij de unieke SkinGuard die zich tussen de mesjes bevindt. Vermindert een trekkerig gevoel en scheert het haar vanaf de huid, zodat irritatie wordt voorkomen.

Het volgende veilige scheermes komt dichterbij

Gillette stopt nooit met zoeken naar nieuwe manieren om jouw scheerervaring te verbeteren. We willen je helpen om je er elke dag zo goed mogelijk uit te laten zien, je goed te laten voelen en te laten presteren. Dit stimuleert ons om mannen de meest gladde en precieze scheerbeurt ter wereld te bieden. Meer dan een eeuw geleden zei King C. Gillette: “We stoppen met scheermesjes maken wanneer we ze niet meer beter kunnen maken.”

Was dit artikel nuttig?

* T.o.v. Sensor2 Plus
** Eerste vier mesjes t.o.v. Fusion