Zo verzorg en style je een krullende baard

Zo verzorg en style je een krullende baard

Vind je dat je baard te veel krult? Wij denken dat er geen té krullende baard bestaat, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je af en toe een beetje gek wordt van die wilde krullen. Maar, geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je wild krullende baardgroei te temmen.

In dit artikel vind je alles dat je wilt weten over de krullende baard. Van populaire krullende baardstijlen tot de beste baardkam en verzorgingsproducten voor krulbaarden.

Maar laten we eerst dit krullende raadsel ontrafelen, waarom krult baardhaar?

Waarom krult baardhaar?

Tot op zekere hoogte heeft een groot deel van de mannen een krullende baard. Sommige baarden zijn licht golvend, andere baarden staan vol in de krul. Naar welke kant je baard ook kronkelt, alle baarden kunnen er fantastisch uitzien, vooral als je de juiste krullende baardstijlen kiest en de juiste producten gebruikt.

Maar waarom krullen sommige baarden meer dan andere? Dat heeft te maken met genen en de vorm van je haarfollikels. Aan deze twee factoren kun je niets veranderen, maar waar je wel invloed op hebt, is je baardverzorgingsroutine. En geloof ons, dat kan een wereld van verschil betekenen om die wilde krullenbos in bedwang te krijgen.

Hoe krijg je een krullende baard onder controle?

Het lijkt soms misschien of je krullende baard andere plannen heeft dan jij, maar maak je geen zorgen, we gaan je uitstekende tips geven om jouw wil op te leggen aan je krullende haardos.

Dit zijn enkele essentiële dingen die je moet doen voor jouw baard met krullen:

Vind de beste baardkam voor krullend haar

Krullende baarden hebben wat meer aandacht nodig, maar je inspanningen worden wel beloond. Goed verzorgde, krullende baarden vallen namelijk echt op en dat geeft je een zelfverzekerd en trots gevoel.

Het begint allemaal met het uitzoeken van de juiste baardkam. Als je een krullende snor en baard hebt, kies dan voor een kam met wijd uit elkaar staande tanden die gemaakt is van een materiaal van hoge kwaliteit. Sommige van de beste kammen zijn gemaakt van hout of een ander natuurlijk materiaal dat niet aan je baardhaar trekt.

Wil je weten hoe je een krullende baard kamt? Kam altijd zachtjes naar beneden. Zit je baard in de klit? Ga er dan niet aan lopen trekken, want dit kan ervoor zorgen dat er haren afbreken. Breng wat baardolie aan om de klit te helpen ontwarren.

Vind de beste baardproducten voor krullend haar

Sta je op het punt om een steiltang op je baard te zetten, omdat het krullende haar je tot waanzin drijft? Je krullende baard verzorgen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Wapen jezelf gewoon met de juiste baardproducten voor krullend haar en je haardrama is in een mum van tijd opgelost!

Met de juiste stylingproducten houd je krullend baardhaar eenvoudig in bedwang. Begin met een baardolie, bijvoorbeeld King C. Gillette Baardolie. Onze baardolie is verrijkt met voedende ingrediënten als avocado-, jojoba- en arganolie. Deze oliën dringen diep in het haar door, waardoor het zachter en gladder wordt.

Daarnaast is het belangrijk om een baardbalsem aan je verzorgingsroutine toe te voegen. King C. Gillette Baardbalsem kan gebruikt worden als een afspoelbaar masker, maar ook als een leave-in conditioner voor extra hydratatie.

Hoe haal je de krullen uit je baard?

Ben je je weerbarstige baard meer dan zat en wil je de krullen uit je baard halen? Er zijn diverse manieren om je baardhaar minder krullend te maken.

De eerste manier is om je baard te wassen met een shampoo als King C. Gillette baard- & gezichtsreiniger. Daarna gebruik je een kam en föhn om je baardhaar steiler te maken. Maak neerwaartse bewegingen met de kam terwijl je de föhn op je baard richt.

Een andere manier om je krullende baardhaar te bedwingen, is een verwarmde baardkam. Wil je snel resultaat zien, dan is een verwarmde baardkam of –borstel de investering meer dan waard. De werking is vergelijkbaar aan die van een haarsteiler, maar een verwarmde baardkam wordt minder heet en beschadigt daardoor je baard niet.

De beste krullende baardstijlen

Nu je weet hoe je je krullende baard moet verzorgen, is het tijd om te gaan experimenteren met verschillende krullende baardstijlen. Van de korte baard met krullen tot de krulsnor, krullen in je baard gaan goed samen met deze baardstijlen:

Garibaldi-baard

De Garibaldi-baard is een volle, dikke baard - perfect voor wie een grote krullende baard heeft en niet bang is om deze te showen! Als je van nature een krullende snor en baard hebt, is dit de look voor jou. Krullende baarden zijn meestal volumineuzer en dat is precies wat de Garibaldi-stijl nodig heeft!

Mutton chops baard

Deze stijl is zeer geschikt voor de krullende baard, want deze baard ziet er het beste uit als er ‘volume’ is om mee te werken. Misschien is dit wel dé stijl voor jouw baard met krullen! Gebruik stylingtools als de King C. Gillette Style Master Baardtrimmer voor het precisiewerk dat deze stijl nodig heeft.

Medium stoppelbaard

Wil je geen lange(re) baard? Korte baardstijlen zien er net zo goed uit! Laat je stoppels ietsje langer groeien en je krijgt de perfecte medium stoppelbaard. Doordat je krullend baardhaar hebt, ziet deze look er meteen voller en meer gedefinieerd uit.

Wees trots op je krullende baard!

Het gras is altijd groener aan de overkant, maar we hopen toch dat je dankzij onze tips je krullende baard (opnieuw) gaat omarmen en waarderen.

FAQ: krullende baard en snor

Wat is de beste manier om een krullende baard te temmen?

Houd je baard gehydrateerd met baardolie en –balsem. Dit helpt om de krullen te verminderen en zorgt ervoor dat je baard makkelijker te stylen is. Het regelmatig kammen of borstelen van je baard helpt ook om de krullen in toom te houden en geeft je baard een verzorgde uitstraling.

Kan ik mijn krullende baardhaar steil maken als het nat is?

Gebruik liever geen warm gereedschap op je haar als het nog nat is. De kleine hoeveelheid water die in je haar zit, zet namelijk uit door de warmte en dat kan je haar beschadigen.

Hoe vaak moet ik mijn krullende baard wassen?

Het regelmatig wassen van je baard met een speciale baardshampoo kan helpen om je baard schoon en gehydrateerd te houden. Was je baard dagelijks, of in ieder geval een paar keer per week, en je zult merken dat het stylen van je krullende baard een stuk eenvoudiger gaat.

Was dit artikel nuttig?