Baardverzorging: zo maak je jouw baard zachter

Gillette baardverzorging: zo maak je jouw baard zachter

Iedereen wil een gezonde, zachte bos haar, maar het baardhaar wordt hierbij vaak vergeten. Het resultaat? Een glanzende, zachte haardos en een stugge, droge of zelfs pluizig uitziende baard. Niet ideaal.

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om die stugge haren om te toveren in een weelderige baard. Als je ons stappenplan voor een zachte baard volgt, ga je rondlopen met baardhaar dat zo zacht is dat het zeker de aandacht trekt!

Maar heren - het gaat er niet alleen om dat je er verzorgd uitziet met een zachte baard. Een zachte baard is ook een teken van gezond baardhaar dat kan blijven groeien zonder af te breken of jeuk te veroorzaken. Hoewel niet alle mannen van nature een fluweelzachte baard hebben, kunnen alle mannen met baarden superzachte gezichtsbeharing krijgen als ze onze tips opvolgen.

Hoe krijg je een zachte baard?

De voordelen van een zachte baard wegen zeker op tegen de tijd en toewijding die je erin moet steken. Je baard is minder jeukerig, is makkelijker te stylen en – misschien wel het allerbelangrijkste - je partner zal je er dankbaar voor zijn.

Ja, de dagen van ruige, ontembare en - als we dat mogen toevoegen - zoenafstotende baarden zijn al lang voorbij. Het gaat allemaal om er stoer en mannelijk uit te zien, maar dat betekent niet dat je hoeft te dealen met oncoöperatief gezichtshaar.

Dus of je nu een van de gelukkigen bent die geboren is met een van nature zachte baard of, net als de meerderheid van de mannen, balsem nodig hebt om dit effect te bereiken - hier is hoe je je baard zachter kunt maken:

Gebruik een speciale shampoo voor je baard

Als je je baard te veel reinigt, droogt hij uit. Als je hem te weinig reinigt, krijg je vettig, smoezelig uitziend baardhaar. De juiste balans vinden is belangrijk, maar nog belangrijker is het gebruik van de juiste producten.

Als je je baard momenteel wast met normale shampoo of – misschien nog wel erger - bodywash, doe je baardhaar dan een plezier en stop er onmiddellijk mee. Nee, we zullen de baardpolitie niet bellen, maar het is wel een flinke haarmisdaad die je begaat!

De beste manier om je baard gehydrateerd te houden en zo te voorkomen dat hij droog, broos en breekbaar wordt, is door een shampoo te gebruiken die speciaal voor baarden is ontwikkeld. Probeer de Baard- en Gezichtsreiniger van King C. Gillette, die milde reinigers bevat en vol zit met avocado-olie, arganolie en kokoswater, om ervoor te zorgen dat je baard schoon, fris en goed gehydrateerd blijft.

Maak je baard zachter met baardbalsems

Wil je weten hoe je snel een zachte baard krijgt? Voeg baardbalsems toe aan je verzorgingsroutine. Baardbalsems zijn een aanrader omdat ze je helpen je baard in de gewenste vorm te stylen, maar ook omdat ze je baard hydrateren.

King C. Gillette Baardbalsem bevat voedende ingrediënten zoals shea- en cacaoboter die je gezichtshaar verzorgen en je droge, stugge baardhaar helpen zacht en soepel te worden.

Als je baard dringend toe is aan een spa-sessie, gebruik de balsem dan als een leave-in conditioner of als een intensief verzorgend maskertje. Laat de balsem 15 minuten inwerken, was je gezicht en zeg hallo tegen zacht, glanzend gezichtshaar!

Vergeet je baard niet te trimmen

We kennen allemaal de voordelen van het knippen van ons haar. Waarom laten velen van ons het trimmen van de baard dan links liggen? Net als het haar op je hoofd kan gezichtshaar gespleten punten krijgen.

Als de haarpunten gespleten zijn, voelt het haar droger aan en als je vervolgens niets doet, breekt het af.

Trim je baard regelmatig met een scherpe schaar van goede kwaliteit of een handige snoerloze trimmer zoals de King C. Gillette Baardtrimmer, zodat je een gezonde en sterke, maar ook ongelooflijk zachte baard krijgt.

Je baard zacht houden

Man gebruikt verzachtende baardolie op gezicht
Het heeft geen zin om energie te steken in het zacht krijgen van je baard, als je hem binnen een paar dagen weer zijn oude, droge zelf laat worden. De sleutel hier is doorzettingsvermogen. Om van je droge baardhaar een bewonderenswaardige baard te maken, moet je je gezichtshaar regelmatig trimmen en wassen, en verzorgen met een baardverzachtende olie en balsem.

Sommige mannen zien de combinatie baardolie en balsem als harige heiligschennis. Wij zeggen dat het erom gaat de juiste hoeveelheid van elk op je baardhaar te krijgen. Ja, we zouden een vergelijking kunnen maken voor een maximale zachtheid van je baard, rekening houdend met alle variabelen, gegevens en producten. Maar wij geven de baardliefhebbers liever het laatste woord.

Als je wilt experimenteren met baardverzachtende oliën, kies dan King C. Gillette Baardolie, die vol zit met natuurlijke, hydraterende ingrediënten zoals druivenpit-, zoete amandel- en arganolie. Druppel wat baardolie op je handen of op een baardkam en masseer of borstel het gelijkmatig door je gezichtshaar. Herhaal dit een of twee keer per week om ervoor te zorgen dat je baard zacht blijft.

Van broze baard naar bewonderenswaardig baardhaar

Nu je weet hoe je jouw baard zacht maakt, is het een fluitje van een cent! Reinig je baard regelmatig en vergeet niet je baard zachter te maken met de juiste producten en verzorgingsroutine.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van een droge baard?

Je omgeving, je genen en het dagelijkse leven kunnen er allemaal toe bijdragen dat je baard droog wordt. Als je in een erg warm, of koud en droog klimaat woont, zal je baard droger worden. En als je een droge huid hebt, is de kans groot dat je baard te weinig vocht bevat.

Hoe kom ik van baardroos af?

Baardroos kan ontstaan als gevolg van een chronisch droge huid. Gebruik baardolie en -balsem om je baard te verzorgen. De roos verdwijnt vanzelf én je gezichtshaar wordt zachter.

Waarom jeukt mijn baard?

Laat je jouw baard groeien, dan kun je in het beginstadium last krijgen van jeuk. Maar als de jeuk aanhoudt, is droogheid een van de meest waarschijnlijke oorzaken van de jeuk. Probeer je baard te verzorgen met een milde baardshampoo en een hydraterende baardbalsem.

Was dit artikel nuttig?