De baardverzorgingsbijbel

De baardverzorgingsbijbel

Het verzorgen van je baard zodat je er altijd knap en verzorgd uitziet, klinkt makkelijker dan het is. Het schoon, zacht, gevoed, gezond en goed verzorgd houden van het haar vraagt om een beetje moeite (en dat weten we).

Maar met de juiste baardproducten is niets onmogelijk en bij King C. Gillette vind je precies wat je nodig hebt. En omdat we je aan een perfecte baard willen helpen, is dat zeker niet alles.

We leren je alles over elk van onze baardproducten, hoe vaak je ze moet gebruiken, hoe je je huid en gezichtshaar moet verzorgen ... kortom, hoe je een perfecte baard krijgt!

Baardverzorgingsproducten

  • King C. Gillette baardtrimmer. Het regelmatig trimmen van je haar is de sleutel tot een goede, gezonde en sterke baard. Daarvoor heb je onze trimmer met Braun-technologie nodig. Gebruik de 3 kammen en 11 standen om jouw stijl te creëren.
  • King C. Gillette baard reinigingsgel. Je moet je baard dagelijks hydrateren om hem in goede conditie te houden. Onze baardgel helpt daarbij!
  • King C. Gillette scheermes en trimmer. Als je de voorkeur geeft aan een sikje of soul patch boven een hipsterbaard, heb je dit scheermes nodig. Het ontwerp houdt de contouren goed omlijnd.
  • Baardborstel. Het haar meerdere keren per dag kammen is essentieel voor baardverzorging, vooral als je een vette huid hebt. De borstelharen verdelen lichaamsoliën om de baard op natuurlijke wijze te hydrateren.
  • King C. Gillette Baardolie. Bevat onder andere arganolie om het haar na het trimmen of scheren te hydrateren, te voeden en te verzachten.

Hoe vaak moet je je baard wassen?

Als je je gezicht in goede conditie wil houden, moet je regelmatig je baard wassen. Was je baard met lauw water en een speciale reinigingsgel, elke keer dat je je haar wast.

Je hoeft je haar - of je baard - niet elke dag te wassen. Als je dat doet, zou je het ontdoen van al zijn natuurlijke oliën. Als je je baard wil verzorgen, kun je deze het beste een paar keer per week wassen.

Meer baardverzorgingstips

Het is niet genoeg om de baard te trimmen, te wassen en te verzorgen terwijl deze groeit. Daarom bieden we je meer tips voor baardverzorging. Volg ze en laat jouw stijl zien.

Huid is net zo belangrijk als baardverzorging

Reinig, scrub en hydrateer je gezicht constant, zodat je baard alle looks waarmaakt. Het naleven van deze huidverzorgingsroutine helpt je overtollige oliën en bacteriën van je huid te verwijderen.

Het zal ook de vermindering van dode cellen bevorderen, waardoor je wegblijft van een droge en schilferige huid. Wassen, exfoliëren en afwerken met een hydraterende baardcrème vermindert zelfs jeuk.

Ontdek wat je nog meer nodig hebt voor een perfecte scheerbeurt.

Trim en contour de halsbaard

Door nekhaar onder controle te houden, zie je er slanker uit. En voor dit doel is er geen beter middel dan de King C. Gillette Style Master Baardtrimmer, speciaal gemaakt om je baard te trimmen zonder de huid te irriteren.

Trim het haar voorzichtig

Begin met een hogere stand en verminder deze beetje bij beetje. Vergeet niet dat je altijd meer kunt trimmen. Wat niet mogelijk is, is om je baard bij toverslag te laten groeien.

Gebruik je scheergel altijd

Trimmen kan je eventueel zonder baardproducten, zoals gel. Wat je niet moet doen is scheren zonder de huid te beschermen met een goede laag gel of schuim. Dat zou tot irritatie en ingegroeide haren leiden.

Als je je zorgen maakt over niet goed kunnen zien waar je scheert, probeer dan onze Gillette Series Gevoelige Shave Gel met Aloë Vera. Dankzij deze heldere gel weet je precies waar je moet scheren.

Hou je messen scherp

Wen eraan altijd scherpe messen te gebruiken, want die zorgen dat je er geweldig uitziet. Het gebruik van oude of botte scheermesjes verhoogt het risico op wondjes tijdens het scheren. Het is het beste om altijd een paar reservemesjes te hebben.

Veelgestelde vragen over baardverzorging

Hoe hydrateer je baardhaar?

Doe wat baardproduct op je handen en masseer het gebied zachtjes. Hierdoor dringt de formule beter door in de huid en het haar, waardoor je een perfecte baard krijgt.

Hoe vaak moet je je baard hydrateren?

Gebruik baardolie 1-2 keer per dag. Maak je geen zorgen, want de producten om je baard te verzachten zijn geschikt voor alle huidtypes: je kunt ze zo vaak aanbrengen als je nodig hebt.

Hoe verwijder je een droge huid van de baard?

Droogheid is kenmerkend voor een droge huid. Maar je kunt dit altijd bestrijden door de huid onder je baard te hydrateren. Gebruik een vochtinbrengende crème om een korte baard te verzorgen of een olie voor een lange baard.

Was dit artikel nuttig?