Intiem scheren: schaamhaar trends voor mannen

Intiem scheren: schaamhaar trends voor mannen

Velen scheren het, maar we weten eigenlijk veel te weinig over het haar in onze schaamstreek. Het is tijd om wat te leren en kennis te maken met de meest geraffineerde schaamhaarstijlen.

De schaamstreek heeft in de loop der jaren allerlei looks gehad. Vroeger was wild en natuurlijk de trend, tegenwoordig is er vaak geen schaamhaartje meer te bekennen. Goed nieuws: je hebt niet alleen deze opties om uit te kiezen. Er zit nog een wereld aan stijlen tussen deze twee uitersten!

Manscaping is het modewoord van dit moment en het staat voor manieren om lichaamshaar naar een hoger niveau te tillen. Hoe je het optimale effect bereikt, hangt af van het type ontharing. Of je nu trimt of scheert - de techniek is cruciaal voor een stijlvol resultaat.

Genoeg gepraat, we gaan de verschillende schaamhaar trends aan je voorstellen.

Met deze 10 tips voor manscaping verander je jouw schaamstreek in een trotsstreek

Schaamhaarstijl: De Vechter

Deze schaamhaarstijl straalt een en al mannelijkheid uit. Je haar vormt een donkere achtergrond en je penis ziet eruit als oorlogsverf. Met deze stijl concentreert de vechter zich op het zwaard en vecht hij in een ietwat stoppelig harnas.

Een tip: voor het beste resultaat (ook bij andere stijlen), raden we aan om je schaamhaar te trimmen met een opzetstuk. Creëer eerst de vorm met het Gillette INTIMATE Scheermes en trim dan het resterende haar.

Schaamhaarstijl: Metro

Een van de meest urban stijlen, want hier blijft alleen het oppervlak behaard. Net als de metro is dit kapsel extreem praktisch om te implementeren, maar ook een beetje sleazy. Als twee passagiers die dicht op elkaar staan, wrijven jouw twee passagiers tegen elkaar en dat geeft een beetje een schurend gevoel.

Schaamhaarstijl: De Piloot

De klassieker onder de schaamhaarstijlen en onder vrouwen ook wel bekend als een landingsbaan. Net als De Pijl leidt deze stijl recht naar het doel. Een voordeel: deze stijl kan snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. De landingsbaan maakt de weg vrij. Het enige wat je hoeft te doen is de trimmer uitpakken en je kunt opstijgen.

Schaamhaarstijl: Hot Shot

De perfecte stijl om in de feeststemming te komen. Laten we eerlijk zijn: hoeveel tijd brengen we door in de badkamer voor een groot feest? Een beetje ontspanning zoals deze is goed en brengt een zekere mate van voorpret met zich mee. Het is ook een van de gemakkelijkere schaamhaar trends. Je laat een beetje ruimte aan alle kanten en scheert een flinke streep richting je gereedschap. Hot or not? Definitely hot!

Schaamhaarstijl: De Gloeilamp

Een goed idee? Nou ja, op zijn minst uitzonderlijk. De zogenaamde gloeilamp strekt zich in een ovale boog uit over je penis. Een absoluut hoogtepunt voor de schaamstreek. Een tip: je moet de vorm van tevoren grofweg ‘schetsen’, bijvoorbeeld met oogpotlood, om het best mogelijke resultaat te krijgen bij het scheren.

Schaamhaarstijl: De Pijl

Makkelijk te creëren en onmogelijk te missen. Het schaamhaar wordt in model gebracht met een trimmer zoals de Gillette INTIMATE Trimmer i5. Voor een strak resultaat kun je vooraf de contouren tekenen met een oogpotlood. Het is een hele directe manier om de weg te wijzen, maar met een kleine knipoog mag dat best 😉

Schaamhaarstijl: Het Vierkant

Voor de zeer minimalistische mannen onder jullie bieden geometrische vormen een solide basis voor de volgende date met de wiskundeleraar. Natuurlijk is hier niet alleen een vierkant mogelijk, maar ook een driehoek of een perfecte cirkel - hoewel de laatste waarschijnlijk een van de moeilijkste opgaven is. Misschien ook een stimulans voor de volgende ontwerpwedstrijd.

Schaamhaarstijl: De Letter

Als je je geliefde gelukkig wilt maken, dan is deze schaamhaar trend letterlijk de beste keuze. Waarom zou je de initialen van je partner niet dragen op je lichaam? Maar wees gewaarschuwd: deze stijl is een van de moeilijkste, afhankelijk van de letter, en je moet voor je begint zeker een sjabloon maken.

Schaamhaarstijl: Het Hart

Make Love, Not War. Oké, een beetje cheesy, maar dat is de liefde soms ook. Wat kan het hart van je partner nu sneller doen kloppen dan dit perfect gevormde symbool in het midden van je schaamstreek? Recht uit het hart en daarom zo goed!

Schaamhaarstijlen: Hollywood Cut

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het is de populairste schaamhaar trend. De hoofdrol van de volle bos is overgenomen door de Hollywood Cut. Al kun je niet echt van een schaamhaarstijl spreken, want er blijft geen haartje overeind. Compleet, gladgeschoren, alles wat geen huur betaalt moet weg. Natuurlijk voelt het ongelooflijk zacht aan na een frisse scheerbeurt, maar je zult het scheermes iets vaker moeten gebruiken om deze stijl te behouden. Gebruik Gillette INTIMATE 2-in-1 scheercrème en reiniger om irritatie te voorkomen.

Door al je schaamhaar weg te scheren, stel je je huid bloot aan meer wrijving. Is de Hollywood Cut toch echt jouw stijl? Dan raden we je aan om dagelijks en vooral na het scheren Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick aan te brengen. Deze niet-vette formule beschermt tegen schuren én geeft je een fris gevoel.

Vond je dit intieme lijstje leuk? Lees ook onze andere artikelen in het Gillette Blog.

Schaamhaar trends voor mannen – Veelgestelde vragen

1

Wat zijn de nadelen van het scheren van schaamhaar?

Het scheren van je schaamstreek is een klusje waar je de tijd voor moet nemen. Gebruik je niet de juiste technieken en producten, dan kun je last krijgen van wondjes, irritatie en/of jeuk.
2

Wat zijn de voordelen van het scheren van schaamhaar?

Je schaamstreek is warm en vochtig. Precies de omstandigheden waar bacteriën die ongewenste geurtjes veroorzaken van houden. Door je schaamhaar te scheren kun je deze bacteriën buiten spel zetten. Ook blijft zweet niet in je schaamhaar hangen.

Was dit artikel nuttig?