Hoe je in 6 eenvoudige stappen je schaamhaar scheert

Hoe je in 6 eenvoudige stappen je schaamhaar scheert

Schaamhaar scheren doen mannen om veel verschillende redenen. Sommigen vinden het comfortabeler en hygiënischer, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Anderen doen aan manscaping omdat ze een geschoren schaamstreek mooier vinden, of omdat hun partner dat vindt.

Wil je weten hoe je schaamhaar moet scheren? Dan ben je bij Gillette aan het juiste adres. Of je nu een nieuweling bent in de wereld van manscaping of een doorgewinterde pro, volg deze gids voor een comfortabele en gemakkelijke intieme scheerbeurt.

Hier leer je hoe je je schaamhaar scheert - van het kiezen van het juiste gereedschap tot de beste tips voor het trimmen en scheren van je schaamhaar. Daarnaast informeren we je over de juiste verzorging van je schaamstreek na het scheren. Zo kun je genieten van een langdurig gevoel van comfort.

Hoe scheer je je schaamstreek?

Dit zijn zes van onze beste tips voor het scheren van je schaamstreek:
1

Begin met een douche

Schaamhaar is meestal stugger dan ander lichaamshaar. Het nemen van een douche of bad voordat je begint met schaamhaar scheren helpt om het haar zachter te maken. Dit maakt de taak van je scheermes makkelijker en helpt om scheerwondjes en –sneetjes te voorkomen. Vijf minuten onder de warme straal moet genoeg zijn.

Door je scheergereedschap schoon te maken, voorkom je dat er bacteriën en vuil in je haarzakjes komen, waardoor je scheerbultjes krijgt.
2

Kies het juiste scheergerei voor je schaamstreek

  • Trimmer: Kies een trimmer die ontworpen is voor de schaamstreek. We raden de Gillette INTIMATE Trimmer voor Intieme Zone aan voor de schaamstreek. Deze trimmer heeft mesjes die dicht bij elkaar staan om sneetjes en wondjes te voorkomen.

  • 2-in-1 scheercrème en reiniger: De ouderwetse methode met water en zeep is niet afdoende als je je schaamstreek goed wilt verzorgen. De scheercrème en reiniger creëert een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid. We adviseren de Gillette INTIMATE 2-in-1 Scheercrème + Reiniger voor Intieme Zone vanwege de verzachtende formule met aloë vera.

  • Scheermesjes: Het klinkt misschien onlogisch, maar hoe scherper je scheermes, hoe beter. Waarom? Omdat een scherp scheermes zijn werk in één vloeiende beweging doet, met heel weinig druk (precies wat je wilt voor je edele delen). Het is een goed idee om een scheermes te hebben speciaal voor je geslachtsdelen. Wij raden het Gillette INTIMATE Scheersysteem voor Intieme Zone aan, dat speciaal is gemaakt voor het scheren van je schaamstreek.

  • Anti-schuurstick: Als je nog nooit een anti-schuurstick hebt gebruikt, vertrouw dan op deze. We adviseren de Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick voor Intieme Zone. De effectieve en langwerkende formule vermindert mogelijke wrijving en een gespannen huid die jeuk en huidirritatie kunnen veroorzaken.

  • Handspiegel (optioneel): Een handspiegel is een praktische oplossing om goed te kunnen zien wat je doet.
3

Je schaamhaar trimmen

Scheermesjes zijn ontworpen om kort haar te scheren. Als je schaamhaar vrij lang is, moet je het eerst trimmen.

Onthoud dat het trimmen van je schaamhaar en het trimmen van je hoofdhaar twee verschillende dingen zijn. Het trimmen van het haar in de schaamstreek vereist veel aandacht.

Voordat je begint, maak je de trimmer klaar. De Gillette INTIMATE Trimmer heeft drie opzetkammen voor verschillende haarlengtes. Als je daar beneden nog nooit getrimd hebt, begin dan met de langste stand. Je kunt ook kiezen voor het Sensitive-opzetstuk om gevoelige zones als het scrotum en de penis voorzichtig te trimmen.

Als je trimmer is uitgerust met de geselecteerde kam, kun je in je douche of badkuip stappen – dat scheelt straks met opruimen. Trimmen gaat echter het beste als je schaamhaar droog is. Daarom raden we je aan om je schaamhaar te trimmen voordat je de douche aanzet.

Als je begint met trimmen, doe het dan met korte halen en met zachte druk op de huid. Neem de tijd en trim je schaamstreek op een manier die voor jou goed voelt.

Hier zijn een paar tips voor het verwijderen van haar op lastige plekken in de schaamstreek:
  • Scrotum & penis - De huid is hier bijzonder gevoelig, dus neem de tijd. Rek de huid voorzichtig uit, zodat het te scheren oppervlak glad is. Zo voorkom je snijwondjes.
  • Tussen & achter - Probeer een voet op de rand van het bad of op het toilet te zetten als dat mogelijk is (en zorg ervoor dat je stevig staat op een antislip-oppervlak). Plaats een handspiegeltje op de vloer om te zien wat je doet.
4

Scheer je schaamhaar

Na het trimmen raden we je aan om (kort) te douchen voor je begint met je schaamhaar te scheren. Schaamhaar is namelijk stugger dan de rest van je lichaamshaar. Warm water verzacht en hydrateert je schaamhaar en huid, waardoor het makkelijker wordt om te scheren. Was je lichaam of zing een deuntje, precies zoals je normaal zou doen. Douchen reinigt ook de huid voordat deze in contact komt met het scheermes. Mooi meegenomen, want een schone huid en een schoon scheermes voorkomen folliculitis. Deze ontsteking van het buitenste deel van een haarzakje komt vaak voor en wordt veroorzaakt door bacteriën of schimmels die vervelende puistjes veroorzaken.

Bij het scheren van de schaamstreek gaat het om de meest gevoelige zone van het lichaam. Het is daarom heel belangrijk dat je bij het scheren van schaamhaar een hydraterend laagje aanbrengt. Breng voor het scheren een ruime hoeveelheid hydraterende scheercrème aan op je schaamstreek, zoals Gillette INTIMATE 2-in-1 Scheercrème + Reiniger voor Intieme Zone.

Je scheermes heeft een vlakke ondergrond nodig: trek de huid in de lies strak met één hand en leid het scheermes met de andere. Maak zachte, voorzichtige bewegingen en breng extra scheercrème aan tijdens het scheren indien nodig.

Nu begint het technische gedeelte. De sleutel tot het scheren van schaamhaar is het maken van korte bewegingen met zachte druk. Je kunt scheren in elke richting die voor jou prettig aanvoelt, maar scheren in de groeirichting van het haar vermindert de kans op irritatie.

Nog een laatste tip: gebruik voor het scheren van je schaamstreek je eigen scheermes dat je nergens anders voor gebruikt. Dit minimaliseert het risico op irritatie.

Als je klaar bent met scheren, spoel je je af, dep je je droog en ga je verder met de volgende stap.
5

Spoel de mesjes regelmatig af

Spoel na enkele scheerbewegingen de scheermesjes af onder stromend water. Check of de voor- en achterkant van de mesjes schoon zijn en schud eventueel resterend water van het scheermes af. Je verwijdert zo restjes scheergel, afgeschoren haartjes en dode huidcellen. Let op: tik niet met je scheermes tegen de wasbak om het water eraf te krijgen en gebruik ook geen handdoek om de mesjes af te drogen. Je zou zo je scheermes kunnen beschadigen.
Spoel de mesjes regelmatig af
6

Verzorging van je schaamstreek na het scheren

Het gebruik van een anti-schuurstick, zoals de Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick voor Intieme Zone, is een game changer. Dit product beschermt de huid tegen wrijving, de belangrijkste oorzaak van jeuk en irritatie. Wrijf met de stick over alle plekken die gevoelig zijn voor irritatie (inclusief je dijen) en gebruik je vingers om het product op de moeilijk bereikbare plekken aan te brengen.

Onthoud dat er idealiter een paar dagen tussen elke scheerbeurt van je schaamstreek moet zitten, zodat de gevoelige huid tijd heeft om te kalmeren en regenereren.

Gefeliciteerd! Dat was het! Je weet nu hoe je je schaamstreek moet scheren! Volg deze vier eenvoudige stappen voor een gladde en gemakkelijke intieme scheerbeurt.

Gillette scheermessen en trimmers bieden eindeloze mogelijkheden voor het scheren van je lichaam.

Was dit artikel nuttig?