Gillette INTIMATE Schaamscheercrème + reinigingsmiddel

De basis van manscaping: hoe scheer je je ballen?

Meer dan 20% van de mannen loopt verwondingen op tijdens het scheren van de schaamstreek. Begrijpelijk dus dat je niet meteen staat te springen om je ballen te scheren.

Maar wees niet bang, Gillette is er om je te helpen. Van het trimmen van je schaamstreek tot een grondige uitleg over het scheren van je ballen: krijg weer vertrouwen in je manscaping skills met onze duidelijke gids voor het scheren van die moeilijk bereikbare plekjes. Scheermes in de aanslag!

Waarom hebben we schaamhaar?

Schaamhaar lijkt misschien onhandig, maar het heeft vele functies. Bijvoorbeeld:
  • Het verminderen van wrijving tijdens fysieke activiteiten.
  • Bescherming bieden tegen bacteriën en vuil die het lichaam willen binnendringen.
  • Feromonen vasthouden om aantrekkelijker te zijn voor potentiële partners.

De voordelen van het scheren van je ballen

Natuurlijk is het verwijderen van lichaamshaar jouw keuze, of het nu op je gezicht of in je schaamstreek is.

Spreekt het vooruitzicht van gladde ballen je aan? Dit type manscaping kan veel voordelen hebben, zoals:
  • Verzorging en hygiëne - het verwijderen van schaamhaar kan helpen om de geur te verminderen die wordt veroorzaakt door zweet en feromonen.
  • Fysieke verschijning - velen hebben het idee dat een penis groter lijkt wanneer de schaamstreek geschoren is.
  • Comfort - stug schaamhaar kan ongemak en jeuk veroorzaken. Het scheren van de schaamstreek kan helpen om te voorkomen dat je jeuk krijgt op plekken waar je liever niet krabt.
  • Zelfvertrouwen - het scheren van schaamhaar kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

De beste manier om je ballen te scheren

Een goede techniek en het kiezen van het juiste gereedschap zijn de belangrijkste voorwaarden voor een glad scheerresultaat - vooral als het gebied in kwestie erg gevoelig is.

Lees verder om te ontdekken wat de beste methode is voor het scheren van je ballen.
1

Trimmen: je ballen trimmen

Hoe langer je schaamhaar, hoe groter het risico dat het blijft haken in je scheermesje. Trim het gebied daarom altijd eerst om dit te voorkomen.

Trek de huid strak en gebruik een trimmer om het haar op je ballen voorzichtig in te korten. De Gillette INTIMATE Trimmer voor Intieme Zone, ontworpen met SkinFirst-technologie, trimt je schaamstreek efficiënt en helpt je huid te beschermen tegen mogelijke irritatie.
2

Reinigen: je ballen wassen

Neem na het trimmen een warme douche en reinig de schaamstreek om het resterende, stugge schaamhaar zachter te maken. Hoe zachter het schaamhaar, hoe makkelijker het scheren gaat.

Gillette INTIMATE 2-in-1 Scheercrème + Reiniger voor Intieme Zone is ideaal voor je schaamstreek. De formule bevat kalmerende aloë vera . Daarnaast reinigt en exfolieert dit product de huid op milde wijze - waardoor het risico op ingegroeide haartjes afneemt – en dient ook als scheercrème.

Klaar met reinigen? Breng het product opnieuw aan en bereid je ballen voor op het scheren door een beschermende laag schuim te creëren.
3

Scheren: ballen scheren

Voordat je begint met scheren, pak je een nieuw mesje om de kans op sneetjes te verkleinen. Ons Gillette INTIMATE Scheersysteem voor Intieme Zone gebruikt vijf anti-frictie mesjes voor een gladde en comfortabele scheerbeurt.

Dankzij de innovatieve FlexBall-technologie die elke ronding volgt en de twee lubricatiestrips is het scheren van je schaamhaar niet alleen gemakkelijk maar ook irritatievrij.

Het gebied is voorbereid en je scheermesje is scherp. Tijd om te beginnen!

Scheren over losse of gerimpelde huid vergroot de kans op onaangename sneetjes. Probeer een zo vlak mogelijke ondergrond te creëren om een glad scheerresultaat te krijgen. Zet je been bijvoorbeeld op een krukje of de rand van het bad en trek met je vrije hand de huid van je ballen strak.

Het scheren van je ballen is een typisch voorbeeld van ‘haastige spoed is zelden goed’. Ga dus langzaam te werk en scheer altijd met de haarrichting mee. Zorg er ook voor dat je je mesje om de paar scheerbewegingen afspoelt om overtollig haar en scheergel te verwijderen. Zijn je ballen helemaal glad geschoren? Spoel ze dan grondig af en dep ze voorzichtig droog met een schone handdoek of laat ze aan de lucht drogen.

Tip: Zorg voor aparte scheermesjes voor je gezicht en je schaamstreek. Als je hetzelfde scheermes gebruikt, kunnen bacteriën zich van de ene naar de andere zone verspreiden, wat kan resulteren in allerlei ongemak.
4

Beschermen: Hoe verzorg je je ballen?

De laatste stap bij het scheren van je schaamhaar is de nazorg. Zonder schaamhaar ondervinden je ballen waarschijnlijk meer wrijving, bijvoorbeeld van kleding en tijdens het sporten.

Dit is natuurlijk oncomfortabel, maar je kunt dit gemakkelijk voorkomen door onze Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick voor Intieme Zone aan te brengen. De formule minimaliseert de impact van wrijving en biedt langdurig comfort. Je pas geschoren huid wordt gekalmeerd en beschermd tegen irritatie.

Tip: Vermijd strakke kleding in de dagen na het scheren van je testikels, omdat dit de gevoelige huid kan irriteren.

Hoe vaak moet je je schaamhaar scheren?

Hoe vaak je je ballen moet scheren, hangt af van hoe snel je schaamhaar groeit. Eén keer per week scheren is waarschijnlijk voldoende en als je haar niet zo snel groeit, kun je het eventueel nog minder vaak doen.

Ben je gevoelig voor scheerbultjes na het scheren? Wacht dan met de volgende scheerbeurt tot je huid is hersteld. Luister naar je huid en pas je routine aan als er irritatie optreedt.

Hoe te controleren op zaadbalkanker?

Het scheren van je ballen is een goede gelegenheid om je lichaam te leren kennen en veranderingen in het uiterlijk of de manier waarop je testikels aanvoelen op te merken. Deze veranderingen kunnen namelijk een aanwijzing voor kanker zijn.

Controleer tijdens het scheren het gewicht en de grootte van je ballen en check ze op eventuele knobbels of zwellingen. Als je iets opmerkt dat afwijkt van hun normale uiterlijk, neem dan contact op met je huisarts en laat ze nakijken.

Nu je het scheren van je ballen onder de knie hebt en een gladde schaamstreek binnen handbereik ligt, kun je je andere verzorgingsopties bekijken in onze gids voor manscaping

Was dit artikel nuttig?