Tips voor pijnloos intiem scheren voor mannen

Tips voor pijnloos intiem scheren voor mannen

Laten we eerlijk zijn – het scheren van je schaamstreek gaat altijd gepaard met meer kans op ongemak dan bijvoorbeeld het scheren van je gezicht. Toch hoeft het niet pijnlijk of oncomfortabel te zijn als je weet wat je doet. Sterker nog, met de producten uit de Gillette INTIMATE verzorgingslijn is het veel gemakkelijker om de schaamstreek en andere lichaamsdelen nauwkeurig te ontharen.

Mannen zijn natuurlijk al jaren bezig met lichaamsverzorging en manscaping, dus wat is het beste advies als het gaat om intiem scheren voor mannen? Lees verder voor handige tips over een pijnloze ontharing van je schaamstreek.

Advies voor het ontharen van de schaamstreek

Er zijn verschillende ontharingsmethoden voor mannen die het haar in hun schaamstreek willen verwijderen. Het is goed om te weten dat ontharen betekent dat alle óngewenste haren worden verwijderd. Ontharen van schaamhaar betekent dus niet automatisch dat al het haar wordt verwijderd.

Meestal bieden ontharingscrèmes niet de mate van controle die mannen willen voor intiem scheren. Bovendien moet je ze eerst testen op je huid en kunnen ze een brandend gevoel veroorzaken. Gedoe!

In plaats daarvan is het trimmen van de schaamstreek vaak een betere methode om je stugge schaamhaar te stylen. Op plaatsen in je schaamstreek waar je helemaal geen haar wilt, is scheren aan te raden.

Goed om te weten: het trimmen en scheren van schaamhaar wordt vaak gecombineerd. Tegenwoordig trimmen veel mannen hun schaamhaar en scheren ze alleen bepaalde delen. Zo kunnen ze hun schaamhaar op verschillende manieren stylen met een look die bij hen past.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alleen je schaamhaar te trimmen en het scheermes links te laten liggen. Maar als je je schaamhaar wel wilt scheren, dan is het een goed idee om het eerst te trimmen, vooral de eerste keer dat je je schaamhaar gaat scheren. Korter schaamhaar is namelijk makkelijker te scheren waardoor je de kans op wondjes verkleint.

Laten we de verschillende voorkeursmethoden - trimmen en scheren - achtereenvolgens behandelen, zodat je weet hoe je een pijnloze ontharing aan moet pakken.

Advies voor het trimmen van de schaamstreek

Lees ons artikel over de basis van manscaping, want hierin vind je geweldig advies over het scheren en/of trimmen van je schaamstreek. Ook voor het trimmen of scheren van andere delen van je lichaam vind je bij Gillette handige tips.

Het belangrijkste dat je moet weten over het trimmen van je schaamstreek is dat een vaste kamlengte aan te raden is. Gebruik voor dit soort klusjes een goede trimmer en geen tondeuse. De Gillette INTIMATE Trimmer i5 is bijvoorbeeld ideaal voor het trimmen van schaamhaar.

Als je moeilijk bereikbare lichaamsdelen trimt, kun je het beste een handspiegeltje in de buurt houden, zodat je precies kunt zien wat je doet. Als je voor de eerste keer je schaamhaar trimt, gebruik dan een kamlengte met een hoge waarde en ga stap voor stap korter. Zo verwijder je niet te veel in een keer en verklein je de kans op ongelukjes. Trim boven een bad of douchebak om de vallende haren op te vangen, maar gebruik een antislipmat zodat je niet uitglijdt en jezelf bezeert.

Bescherm de gevoelige huid in dit gebied met onze SkinFirst-technologie en het speciale opzetstuk. Trim met kleine bewegingen. Deze kunnen in elke richting gaan, maar oefen geen druk uit op de trimmer.

Als je je ballen trimt, rek dan voorzichtig met je hand de huid van je scrotum uit om deze glad te maken. Als je tussen en achter je penis en ballen moet komen, plaats dan één been op de zijkant van het bad en zorg ervoor dat je niet uit balans raakt.

Douche daarna grondig om alle getrimde haartjes te verwijderen, zodat ze geen jeuk of irritatie veroorzaken als je je ondergoed hebt aangetrokken en overgaat tot de orde van de dag.

Advies voor het scheren van de schaamstreek

Het advies voor het pijnloos scheren van je schaamstreek komt in grote lijnen overeen met dat van het trimmen, maar we geven je nog wat extra tips.

Neem een douche of bad en trim je schaamhaar korter voordat je het scheermes erbij pakt. Het scheermes gaat gemakkelijker door het korte schaamhaar heen. Breng voldoende scheerschuim of –crème aan op je schaamstreek om het passeren van het scheermes comfortabeler te maken. Gillette INTIMATE 2-in-1 scheercrème en reiniger is een goede optie, omdat deze speciaal ontwikkeld is voor intiem scheren voor mannen.

De volgende tip is misschien een open deur, maar wel een belangrijke: gebruik een scherp scheermes. Het Gillette INTIMATE Scheermes is een goede keus, omdat het speciaal is ontworpen om met zorg je schaamstreek te scheren. Bovendien kun je er zowel je ballen als de rest van je schaamhaar mee aanpakken.

Voor een pijnloze ontharing van je schaamstreek moet je de tijd nemen. Haal het navulmesje van het handvat en plaats een nieuwe als het bot aanvoelt. Creëer een glad oppervlak voor je scheermesje door met je vrije hand de huid van je liezen strak te trekken. Maak vervolgens korte scheerbewegingen met je mesje, zonder druk uit te oefenen. Zo voorkom je vervelende snijwondjes.

Spoel je scheermes na elke twee scheerbewegingen af om het schoon te houden, zodat het scheermes zijn werk goed blijft doen. Was na het scheren je schaamstreek met water. Let op: gebruik geen traditionele aftershave of eau de cologne, want de kans is groot dat dit een scherpe pijn veroorzaakt. Breng in plaats daarvan een anti-schuurstick aan om de huid te hydrateren en te voorkomen dat je last krijgt van jeuk of irritatie.

De Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick is ontworpen om irritatie door wrijving te voorkomen. Het is een niet-vette formule die langdurige bescherming biedt en je een fris gevoel geeft. De anti-schuurstick is rechtstreeks aan te brengen op de plekken die gevoelig zijn voor wrijving.

Tips voor pijnloos intiem scheren voor mannen – Veelgestelde vragen

1

Wat zijn oorzaken van infecties in de schaamstreek?

Infecties in de schaamstreek kunnen bijvoorbeeld ontstaan door gebrekkige intieme hygiëne of een verkeerde techniek tijdens het scheren/trimmen. Was dagelijks je schaamstreek met water (extra als je gezweet hebt) en gebruik scheertechnieken en producten die geschikt zijn voor je schaamstreek.
2

Hoe voorkom je ingegroeide haren in je schaamstreek?

Ingegroeide haren in je schaamstreek kun je op een aantal manieren voorkomen. Gebruik altijd een scherp en schoon scheermes, exfolieer je schaamstreek zachtjes voor het scheren en breng na de scheerbeurt een anti-schuurstick aan om je huid te beschermen tegen wrijving.

Was dit artikel nuttig?