Hoe kun je jouw baard geleidelijk laten aflopen?

Hoe kun je jouw baard geleidelijk laten aflopen?

De geleidelijk aflopende baard is dé look van het moment; het is een baardstijl die op dit moment overal te zien is en daarom kunnen we wel spreken over de hipsterbaard van 2022.

Maar waarom is het geleidelijk afwerken van de baard ineens zo populair en kun je jouw baard op deze manier stylen zonder de hulp van een barbier? Het is zeker mogelijk, je hebt alleen een beetje kennis en het juiste gereedschap nodig.

Wat is een geleidelijk aflopende baard?

De geleidelijk afgewerkte baard (beard fade) is populair geworden door early adoptors als Zayn Malik en Raheem Sterling en is op dit moment in de mode.

Een geleidelijk aflopende baard begint meestal met goed getrimde bakkebaarden, waarna het gezichtshaar geleidelijk aan langer wordt naar de kin toe, en eindigt in een veel vollere baard. Pas je deze baardstijl op de juiste manier toe, dan ziet de baard er naadloos uit, met een vloeiende overgang van de kortere bakkebaarden naar de vollere baard waar hij in uitmondt.

Het laten aflopen van de baard is een moderne manier om je baard te stylen. Het is trendy en een beetje gewaagd, maar toch verzorgd genoeg voor naar kantoor - alles wat je van een baardstijl verlangt.

Hoe kun je jouw baard geleidelijk afwerken?

Je hebt al een behoorlijke baard nodig om aan je nieuwe baardstijl te beginnen. Als je gladgeschoren bent, zal je eerst iets moeten laten groeien dat op een hipsterbaard lijkt.

Trim langzaam, geleidelijk en vloeiend

We raden je aan om te beginnen met het trimmen van de kortste delen van je toekomstige geleidelijk aflopende baard: je bakkebaarden. Hier trim je je gezichtshaar tot ongeveer 10 mm lang, en verminder je dit geleidelijk tot 7 mm, 5 mm en uiteindelijk 3 mm naarmate je dichter bij je kin komt.

De King C. Gillette Baardtrimmer, die gebruik maakt van Braun technologie, zal je hierbij helpen. Er zijn elf verschillende lengte-instellingen om uit te kiezen. Een tip: begin met een instelling ergens in het midden als dit je eerste poging is, en pas deze aan als je je wat zekerder voelt. Als je eenmaal vertrouwd bent met de trimmer, kun je kiezen voor een kortere lengte-instelling om de laatste beetjes bij te werken.

Als je tevreden bent met het bovenste gedeelte van je geleidelijk afgewerkte baard, werk je naar beneden toe, naar je kin. Verander de lengte een beetje en laat elk deel overgaan in het volgende. Onthoud dat je streeft naar een vloeiend, geleidelijk verloop, dus kijk af en toe in de spiegel om te checken of dit lukt.

Ga zo door tot je bij het gebied onder je oorlellen komt, waar je begint met het stylen van je baard.

Zorg voor een vloeiende overgang van je baard in de rest

Als je baard je grote trots is, wil je er niet te veel in knippen om hem te laten harmoniëren met de rest. In plaats daarvan moet je het gezichtshaar dat je baard benadert goed bijhouden en je normale verzorgingsroutine voor je baard aanhouden.

Regelmatig trimmen met je King C. Gillette Baardtrimmer, powered by Braun-technologie hoort daar zeker bij, maar baardverzorging is meer dan dat.

De verzorging van je geleidelijk aflopende baard

Was je baard elke dag met een reinigend product, zoals onze Baard- en Gezichtsreiniger van King C. Gillette, een 2-in-1 baardshampoo en gezichtsreiniger, die voedende ingrediënten als arganolie, avocado-olie en kokoswater combineert met gepatenteerde haarverzorgingstechnologie.

We raden je aan om ook een baardolie of baardbalsem te gebruiken om je baardverzorging compleet te maken. Onze baardolie bevat avocado-olie, druivenpitolie, zoete amandelolie en arganolie, terwijl onze baardbalsem onder andere cacaoboter en sheaboter bevat.

Al onze baardverzorgingsproducten zijn geparfumeerd met de kenmerkende King C. Gillette-geur, met noten van cederhout, sandelhout, gember, salie en meer.

Hoe onderhoud je een geleidelijk afgewerkte baard?

Regelmatig trimmen is essentieel voor het onderhouden van je geleidelijk aflopende baard, net als regelmatige verzorging. Op de plaats waar je baard het langst is, mag het haar niet langer zijn dan 10 mm, en deze lengte moet vloeiend afnemen naar je kin toe.

Als je de zijkanten van je aflopende baard laat uitgroeien, loop je het risico dat het baardhaar te lang wordt, waardoor je er onverzorgd uitziet.

Houd je King C. Gillette baardtrimmer bij de hand en maak er een gewoonte van om je baard goed te verzorgen, dan valt je baard gegarandeerd op om de juiste redenen.

Was dit artikel nuttig?