Hoe Maak Je Je Baard Met Kale Plekken Voller

Wat te doen bij kale plekken in je baard?

Het kan enorm frustrerend zijn kale plekken in je baard te hebben. Gaten in je baard en ongelijke baardgroei kunnen je uitstraling naar beneden halen, ook wanneer je er met je kleding en kapsel superscherp uitziet.

Met wat slimme styling en de juiste hulpmiddelen kun je ook de kale plekken in de baard bijwerken en ongelijke baardgroei wegwerken om daarmee de beste versie van jezelf te laten zien.

We adviseren je graag over hoe je een kale plekken baard voller maakt:

Waarom heeft mijn baard kale plekken?

Hormonen en genen kunnen beide van invloed zijn op hoeveel kale plekken je baard heeft. De mannelijke hormonen testosteron en dihydrotestosteron spelen een belangrijke rol bij haargroei. Lage hoeveelheden van een van beide hormonen kunnen van invloed zijn op de snelheid en dikte waarmee je baard groeit. Het kan er zelfs in sommige gevallen voor zorgen dat je baard niet meer groeit, met kale plekken in je baard als gevolg.

Erfelijkheid kan ook bepalend zijn voor jouw kans op een baard met kale plekken. Het is wel belangrijk je realiseren dat volle baarden bij je vader of ooms geen garantie zijn voor je eigen volle baard - genen zitten ingewikkeld in elkaar en kunnen met hun specifieke kenmerken soms een of twee generaties overslaan.
Waarom Heeft Mijn Baard Kale Plekken

Hoe kun je je baard met kale plekken laten groeien zodat deze voller wordt?

Je baard laten groeien, kan de manier zijn om een baard met kale plekken voller te laten worden. Wordt een langere baard door je werkgever geaccepteerd en heb je de komende tijd geen formele bijeenkomsten, probeer dan eens om een maand lang niet te scheren en je baard de tijd te geven om te groeien.

Laat je je baard groeien, dan kunnen de langere haren de kalere plekken bedekken, met een vollere baard als resultaat. Groeien sommige delen sneller dan andere, houd ze dan in bedwang met de King C. Gillette Baard Trimmer.

Je kunt de krachtige baardtrimmer gebruiken om je baard te trimmen, scheren en vorm te geven, iets wat je nodig hebt als je de kalere delen van je baard wilt bedekken.

Heb je het uiteindelijk voor elkaar gekregen om je baard mooi gelijkmatig te krijgen, dan zijn bultjes door het scheren het laatste dat je wil. Volg dan ook deze tips voor een mooi glad scheerresultaat:

  • Maak je baard trimmer en mesjes na iedere scheerbeurt schoon - tijdens het scheren maak je de mesjes, na een paar stroken schoon om scheergel of -schuim te verwijderen
  • Blijf op symmetrie letten - het is beter om de tijd te nemen. Je kan immers altijd korter scheren, maar niet het haar er weer aan plakken
  • Breng de King C. Gillette Transparante Scheergel aan op je gezicht en nek voor de hydratatie van je gezichtsbeharing, maar ook voor het soepel glijden van je scheermes en het voorkomen van irritatie
  • Scheer zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in voor een glad scheerresultaat
  • Gebruik altijd een baardolie of baardbalsem om je gezichtsbeharing netjes en verzorgd te houden.

Baard stijlen voor een baard met kale plekken

Je hebt dan misschien wel minder keuze in baardstijlen bij kale plekken in de baard, er zijn toch een paar mogelijkheden waar je uit kan kiezen.

Kijk naar wat het beste bij de vorm van je gezicht past en op welke plaatsen in je baard de kalere plekken vallen:

Om een baardje op de kaaklijn te krijgen, scheer je al je gezichtshaar af, behalve het lijntje dat over je kaaklijn tot aan de bakkebaarden loopt. Met de The King C. Gillette Baard Trimmer kun je een mooie smalle lijn creëren.

Heb jij kale plekken in je baard, maak er dan een sik van door je baard en snor met slechts twee nette lijnen met elkaar te verbinden. Je kunt ervoor kiezen om of je baard of je snor voller te laten groeien. Je keuze hangt hierbij af van op welke plaatsenje last hebt van kale plekken in de baardgroei. Kijk of je je baard, of juist je snor voller maakt op basis van waar je last hebt van minder volle baard.

Een lichte baardgroei was iets dat mannen tijdens de dag na het scheren overkwam, maar tegenwoordig is het voor velen een bewuste keuze. Ontdek hier hoe je een lichte baardgroei bijhoudt.

Durf te experimenteren

Ieders baardgroei is anders - jij kunt last hebben van een kale plekken in je baard en anderen niet. Er is dan ook geen standaard oplossing.

Je geduld kan op de proef worden gesteld en je zal moeten ondervinden welke stijl er bij jouw ongelijke baardgroei past - tijdens dit proces zal je al snel ontdekken welke stijlen je wel mooi vindt en welke niet bij je passen.

Neem je genoegen met een wat wildere baard die de minder behaarde delen bedekken, dan is dat ook prima - omarm hetgene wat jou uniek maakt en voel je zelfverzekerder, ongeacht hoeveel gezichtsbeharing je hebt.

Blijf je baard hydrateren en trimmen om een gezonde groei te stimuleren waardoor je je altijd goed zal voelen. Ontdek de baardverzorgingsproducten van King C. Gillette die je hierbij kunnen helpen.

Was dit artikel nuttig?