Voorkom snijwonden en inkepingen tijdens het scheren

Hoe voorkom je wondjes en irritatie tijdens het scheren?

Hoe voorkom je scheerwondjes en sneetjes

Je kunt denken dat mannen die zich snijden tijdens het scheren, onvoorzichtig zijn. Maar niets is minder waar.

Bij mannen die wondjes en sneetjes hebben na het scheren, is dit vaak het geval omdat ze te hard hun best doen om uiterst gladgeschoren te zijn.

Ze drukken hun scheermes vaak te hard tegen hun gezicht terwijl ze de mesjes over hun huid halen, ervan overtuigd dat ze zo een gladder resultaat bereiken.

De geavanceerde Gillette technologie is ontwikkeld om de druk te verspreiden, weg van de mesjes, om scheerwondjes te helpen vermijden.

Scheermessen met een draaiende handgreep vooraan helpen om wondjes te voorkomen

Het effect van je scheermes en de mesjes op je huid en haar tijdens het scheren houdt nauw verband met hun ontwerp.

De druk die je naar beneden uitoefent op je scheermesjes terwijl je je scheert, zorgt ervoor dat de zachte huid onder het scheermes rimpelt en opzwelt tussen de mesjes.

Een scheermes met een handgreep in het midden verplaatst al die neerwaartse druk rechtstreeks naar de mesjes, waardoor de kans op scheerwondjes en -sneetjes groter wordt. Anderzijds zal een scheermes met een draaiende handgreep vooraan, zoals bij veel Gillette scheermessen, zoals de MACH3 en de Fusion5, de druk van de mesjes wegsturen naar de Microribbels.

Daarnaast verspreiden scheermessen met meer mesjes de neerwaartse druk van je hand nog beter over je huid.

Wanneer het scheermes meer mesjes heeft, op de juiste afstand van elkaar, zal de druk evenwichtiger verdeeld worden over de mesjes, waardoor de huid minder omhoog komt tussen de mesjes. Het resultaat: minder kans op scheerwondjes.

Zo zal een scheermes met 5 mesjes (zoals de Gillette ProShield) ervoor zorgen dat de huid 30% minder omhoog komt in vergelijking met de MACH3 van Gillette met 3 mesjes.

Wanneer de huid minder omhoog komt, is het oppervlak gelijkmatiger. Het gevolg is een gladde, comfortabele scheerbeurt waarbij je minder kans maakt om jezelf te snijden.

Hoe voorkom je scheerwondjes?

De kans reduceren dat je jezelf snijdt tijdens het scheren, begint met het juiste scheermes.

De Gillette Fusion5 scheermessen beschikken over een aantal eigenschappen die perfect zijn om scheerwondjes en -sneetjes te helpen voorkomen:

  • Een draaiende handgreep vooraan om de druk weg te voeren van de scheermesjes. (Zit ook op de MACH3.)
  • Een navulling met 5 mesjes om de neerwaartse druk beter over de huid te verdelen
  • Precisiescheermesjes
  • Microribbels die de huid beschermen en zachtjes strak trekken om het oppervlak glad te maken
  • Een of meer smeerstrips om je huid te beschermen tijdens het scheren


Het juiste scheermes, in combinatie met een goede scheerzeep, kunnen de kans dat je jezelf snijdt tijdens het scheren, reduceren.

Was dit artikel nuttig?