Tips voor scheren van het gezicht: tegen de haarrichting

Een van de meest gestelde vragen over scheren is of je nu met de haarrichting mee, of tegen de haarrichting in zou moeten scheren. Terwijl scheren in dezelfde richting als haarrichting irritatie voorkomt, kan het er ook voor zorgen dat je niet de diepe of gladde scheerbeurt krijgt die je wilt.Hier zie je hoe je Gillette® ProGlide kunt gaan terwijl je scheerirritatie minimaliseert:

  • Stel eerst de richting waarin je haar groeit vast, door met je hand of een creditcard over je gezicht te wrijven. De richting waarin je weerstand voelt is tegen de haarrichting in.
  • Hydrateer daarna, in het bijzonder als je baard ruw is, de huid gedurende tenminste drie minuten (ideaal tijdens een hete douche), omdat dit de benodigde kracht voor het snijden van het haar tot maximaal 70% kan verminderen.
  • Breng daarna een kwaliteitsscheergel aan, zoals Gillette® ProGlide Hydrating Scheergel. Dit voorkomt krasjes en sneetjes en maakt het haar zachter voor dieper en comfortabeler scheren.
  • Probeer tenslotte eerst met de haarrichting mee en indien nodig daarna tegen de haarrichting in te scheren. Het kan ook helpen om meer scheergel of -schuim aan te brengen voordat je tegen de haarrichting in gaat.

Was dit artikel nuttig?