Scheerproducten & handbagage: wat mag mee?

Mag een scheermesje mee in je handbagage?

Bepaalde dingen mag je om duidelijke redenen niet meenemen aan boord van een vliegtuig. Messen en andere scherpe voorwerpen vallen hier bijvoorbeeld onder. Het is dus een logische vraag of je een scheermesje in je handbagage mag meenemen. Zeker wanneer je maar enkele dagen op pad bent en geen ruimbagage mee wilt nemen, maar er toch op je best uit wilt zien.

Maak je geen zorgen – je hoeft er niet onverzorgd uit te zien tijdens je reis; op de meeste vluchten mag je bepaalde soorten scheermesjes gewoon in je handbagage meenemen.

Hier lees je alles wat je moet weten over het meenemen van je scheer- en verzorgingsproducten aan boord van een vliegtuig:

Mag ik een scheermesje meenemen in mijn handbagage?

Gillette scheermesjes en andere veiligheidsmesjes die voorzien zijn van een plastic kop, mogen meestal mee in de handbagage. Mesjes met twee zijdes (double-edged), ongeacht welk soort, mogen absoluut niet worden meegenomen, dus ook geen scheermesjes. Het is echter vaak wel toegestaan om wegwerpmesjes in een vaste houder in je handbagage mee te nemen.

Je mag ook een elektrische scheerapparaat in je handbagage meenemen, al bestaat de kans dat je deze even uit je tas moet halen als die door de beveiligingsscanner gaat, afhankelijk van de regels van het betreffende vliegveld. Dit betekent dat je gadgets als de Gillette 3 in 1 Styler gewoon mee kunt nemen waardoor je je gezichtsbeharing kort en netjes kunt houden tijdens je reis.

Het beste advies is om altijd even de specifieke regels van het vliegveld en de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je op reis gaat. Deze kunnen namelijk onderling verschillen. Het is informatie die je eenvoudig online kunt raadplegen of neem even telefonisch contact met ze op.

Kan ik scheergel of -schuim meenemen in mijn handbagage?

Je mag kleine hoeveelheden scheergel, scheerschuim en andere vloeistoffen meenemen in je handbagage. Misschien moet je voor je op reis gaat wel het een en ander overgieten in kleinere flesjes van maximaal 100 ml. Drogisterijen verkopen vaak geschikte flesjes. Alle vloeistoffen in je handbagage dienen in flesjes van 100 ml of minder te zitten, en ze dienen verpakt te zijn in een transparante 1-literzak. Deze wordt apart gecontroleerd door de beveiliging.

Hieronder geven we je meer tips over welke Gillette-producten je het beste kunt inpakken.

Essentiële verzorgingsproducten voor op reis

Je op je best voelen is belangrijk, of je nu thuis bent of op reis. Waarschijnlijk gebruik je om dit gevoel te bereiken meer dan alleen een scheermesje. De producten die je meeneemt voor je persoonlijke verzorging moeten voldoende zijn voor de verzorging van lichaam en gezicht, maar het moet ook in je handbagage passen.

Hier vind je de ultieme handleiding over de items voor uiterlijke verzorging die je kan - en zou moeten - meenemen op je vlucht:
1

Scheermesje voor nat scheren

Wil je het liefst nat scheren, dan kan je wegwerpscheermesjes meenemen in je handbagage. Zoals hierboven uitgelegd, kun je ook een bepaalde hoeveelheid scheergel of -schuim meenemen in je handbagage om die soepele scheerbeurt van thuis te ervaren.
2

Elektrisch scheerapparaat

Het meenemen van een multifunctioneel elektrisch scheerapparaat biedt je zoveel meer mogelijkheden dan een scheermes voor nat scheren. Met de Multifunctionele Gillette Styler, kun je gelijkmatig trimmen, kort scheren en scherpe randen creëren, met daarbij alle voordelen van droog en nat scheren in één handig apparaat.

Hij is klein en licht, dus past makkelijk in je handbagage, en je kunt gewoon de opzetstukken meenemen die je nodig hebt. Daarnaast werkt de Multifunctionele Gillette Styler op een batterij, waardoor je deze ook kan gebruiken als er geen stopcontact in de buurt is.
3

Scheergel en -schuim

Of je nu voor een gladgeschoren look gaat, of je gezichtsbeharing alleen een beetje wilt trimmen, zorg er altijd voor dat je de juiste producten gebruikt om je huid te hydrateren en je gezichtshaar zachter te maken voor het scheren. Zo gaat het mesje makkelijker door de haren waardoor je meer comfort ervaart én blijft je huid in goede conditie.

Onze Gillette Fusion5 Gevoelige Huid Scheergel is verkrijgbaar in een verpakking van 75 ml die meegenomen kan worden in de handbagage. Het rijke schuim beschermt en kalmeert de huid tijdens het scheren en is dus ideaal om mee te nemen op vakantie.
4

Scheerkwast

Een scheerkwast is ook een van de items die je zonder problemen kunt meenemen in je handbagage - door zijn compacte formaat past hij makkelijk in je tas.

Is de scheerkwast nog geen onderdeel van je dagelijkse verzorging, dan is de vakantie een goed moment om er mee te beginnen. Een scheerkwast is handig om scheerschuim gelijkmatig op je gezicht aan te brengen. Hij tilt je haren op en masseert tegelijkertijd de huid. Vooral tijdens een zonvakantie is dit handig, omdat het kan helpen de dode huidcellen te verwijderen die door blootstelling aan de zon zijn ontstaan.
5

Pincet

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het toegestaan om een pincet mee te nemen in de handbagage, maar vraag het altijd voor de zekerheid na om onnodig oponthoud bij de luchthavenbeveiliging te voorkomen.

Een pincet werkt vaak nauwkeuriger, omdat je afzonderlijke haartjes met de wortel verwijdert. Een pincet is ideaal voor het verwijderen van oorhaar, neushaar en losse gezichtshaartjes en zorgt voor een keurig eindresultaat.
6

Aftershave

Een goede aftershave beschermt, verzacht en vernieuwt de huid na het scheren. Dit is vooral belangrijk tijdens het reizen, aangezien veranderingen in temperatuur, luchtvochtigheid en blootstelling aan de zon veel van je huid vragen. Houd er rekening mee dat de aftershave in een verpakking van maximaal 100 ml mag zitten.

Gebruik je liever de Gillette SKIN Aftershave Balsem, dan kan je die ook meenemen, aangezien deze in een 100-ml-flesje verpakt is.

Welke gezichtsbeharingsstijl op vakantie ook je voorkeur heeft, zorg ervoor dat je voor je op reis gaat weet wat je in je handbagage mee mag nemen, en onthoud dat Gillette jou helpt om het beste van jezelf te laten zien.

Was dit artikel nuttig?