Baardbalsem of baardolie: verschillen & voordelen

Baardbalsem of baardolie: verschillen & voordelen

Heb je geen idee wat het verschil is tussen baardbalsem en baardolie? Geen zorgen, je bent echt niet de enige.

Degenen onder ons die graag gladgeschoren door het leven gaan, weten misschien niet eens van het bestaan van deze producten. Voor iedereen die probeert een gezonde, zachte en sterke baard te laten groeien zijn baardbalsem en –olie echter onmisbaar.

Wie denkt dat baardbalsems en -oliën de zoveelste modegril zijn op het gebied van verzorgingsproducten voor mannen heeft het mis. Baardproducten bestaan al sinds het begin van de beschaving en de vroegste vermelding van baardolie dateert uit het oude Mesopotamië!

Dus, baardolie of -balsem? Lees verder en ontdek de verschillen tussen deze producten en waarom het belangrijk is voor je gezicht om je baard gehydrateerd te houden.

Baardbalsem vs baardolie – de verschillen

Overweeg je om een baard te laten groeien? Ben je op zoek naar een product dat die gevreesde jeukende baard kan voorkomen of verhelpen? Of zoek je misschien naar tips om je baard zachter te maken?

Het gewenste resultaat bepaalt welk product het beste voor jou is. En ook al klinken baardolie en –balsem als vergelijkbare verzorgingsproducten, er zijn toch echt belangrijke verschillen.

Baardbalsem is bijvoorbeeld over het algemeen dikker en gemaakt van was en boter. Baardolie daarentegen, is uitsluitend gemaakt van (essentiële) oliën. Je begrijpt dus wel dat baardoliën vloeibaar zijn en dat een baardbalsem een vastere, crème- of wasachtige structuur heeft.

Baardbalsem vs baardboter – de verschillen

Baardbalsems en –boters worden vaak door elkaar gehaald. Oké, ze lijken best op elkaar, maar zelfs het kleinste verschil in samenstelling kan een groot verschil voor je baard betekenen.

Baardbalsem of baardolie of baardboter; begint het je te duizelen? Geen stress. Je staat op het punt om het verschil te ontdekken. Een hint: het verschil zit ‘m in een detail. Het grootste verschil tussen baardbalsems en baardboters is de structuur! Baardbalsems zijn dikker en je gebruikt ze om je baard te stylen. Baardboters zijn zachter en bedoeld om je baard te voeden en gezond te houden.

Wanneer gebruik je baardbalsem, baardolie of baardboter?

Er zijn steeds meer baardverzorgingsproducten verkrijgbaar waardoor er veel valt te kiezen. Baardoliën, -balsems en –boters worden constant met elkaar vergeleken. Terecht, want de hoofdingrediënten van ieder product hebben een grote impact op onze baard!

Wanneer gebruik je baardolie?

Ga je een baard laten groeien en heb je een product nodig dat je door die eerste weken van jeukende en pluizige baardgroei heen helpt? Kies dan voor de beste baardolie. Dankzij essentiële oliën en een vloeibare structuur, is baardolie een wondermiddel voor stoppelbaarden en korte baarden. Probeer King C. Gillette Baardolie, een olie die is verrijkt met voedende ingrediënten als argan-, jojoba- en avocado-olie.

De olie maakt je baard zachter en hydrateert je huid. Twee vliegen in één klap, want zo worden je baard en huid beschermd tegen droogheid en prikkende haartjes. Nog een pluspunt: een baardolie bevat vele natuurlijke, aromatische ingrediënten, dus je kunt de baardolie ook gebruiken als een lekker geurtje dat zacht voor je huid is.

Wanneer gebruik je baardbalsem?

Ben je voorbij het stoppelstadium en goed op weg naar een volle baard? Dan is het tijd om een potje baardbalsem aan te schaffen. Baardbalsems zijn geweldig, want ze zitten in een compact potje en je brengt de balsem makkelijk aan met je vingers. Gebruik King C. Gillette Baardbalsem om je baard te stylen of, als je baard wel een oppepper kan gebruiken, gebruik het als een masker voor je baard en spoel het na enige tijd uit.

De soepele, wasachtige structuur zorgt er niet alleen voor dat je baard gehydrateerd blijft, maar ook dat je jouw baard in het gewenste model kunt stylen. Heb je een langere, volle baard, dan houdt een baardbalsem ieder haartje op z’n plek en zorgt de mix van olie en boter ervoor dat je baard gevoed wordt en er gezond uitziet.

Wanneer gebruik je baardboter?

Heb je een middellange tot lange baard en wil je deze er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien? Kies dan voor een baardboter in plaats van een baardbalsem. Baardboter geeft je een lichte tot medium versteviging. Net genoeg om de wildste baardharen onder controle te houden en toch een wat ruigere look te behouden.

Baardproducten: van beginner tot expert

Nu je de subtiele, maar o zo belangrijke verschillen tussen baardbalsems, baardoliën en baardboters kent, weet je precies wat je nodig hebt om jouw baard zacht, vol en goedverzorgd te maken. Ga zo door met je baardverzorgingsroutine!

FAQ - baardbalsem of baardolie: verschillen en voordelen

Hoe moet ik mijn baard of snor verzorgen?

Breng een kleine hoeveelheid baardolie aan op je snor en/of baard en wrijf het product zachtjes in met een baardkam met brede tanden of een borstel.

Hoe gebruik ik baardbalsems?

Was je baard met een baardreiniger of shampoo. Wrijf een kleine hoeveelheid baardbalsem in je handen, terwijl je baard nog vochtig is. Breng de balsem aan op je baard en masseer het product in je baard en huid.

Wat is het beste product voor jeukende baarden?

Een gevoede baard is een soepele baard. Probeer een baardolie om je baardharen te verzachten, zodat je minder snel last van een jeukend gezicht hebt.

Was dit artikel nuttig?