Je hoofd scheren met het scheeradvies en de scheermesjes van Gillette

Tips voor scheren van hoofd

Een kaalgeschoren hoofd is een gedurfde, klassieke look. Of je het nu al gehad hebt of niet, met de tips en middelen van Gillette krijg en behoud je de look en feel die je wilt.

Je hoofd kaalscheren

Volg deze stappen voor een gladde hoofdhuid na elke scheerbeurt:

STAP 1:
Verzacht en trim je haar

Scheer je tijdens of onmiddellijk na het douchen zodat die borstelige haren gemakkelijker te knippen zijn. Misschien moet je je haar snel even trimmen met een trimmer zoals de All Purpose Gillette STYLER.

STAP 2:
Breng Scheergel aan

Hierdoor wordt het haar verzacht, glijdt het scheermesje beter en wordt je huid tegen irritatie beschermd. De Gillette scheerschuimen en -gels zorgen mee voor een gladde scheerbeurt van begin tot einde.

STAP 3:
Vermijd botte mesjes

Controleer je lubrastrips voordat je je scheert. Als ze vervaagd zijn of de mesjes bot aanvoelen, is het misschien tijd om je mesjes te vervangen.

STAP 4:
Scheer met lichte, zachte bewegingen

Scheer met lichte, zachte bewegingen en hanteer een gelijkmatige druk. Werk in een patroon waarbij je je goed voelt – als je voor de tweede keer over dezelfde plek gaat, verander dan van richting en ga tegen de haargroeirichting in.

STAP 5:
Scheer langs de contouren

Dankzij de FlexBall-technologie van het Gillette ProShield-scheersysteem draaien de mesjes soepel over de contouren van je hoofdhuid. Vouw je oren naar beneden als je er omheen scheert zodat je er niet in snijdt

STAP 6:
Spoel je mesjes vaak af

Spoel de mesjes, zowel de voor- als de achterkant ervan, tussen enkele bewegingen in altijd even af onder stromend water en schud het overtollige water eraf. Tik niet met je scheermesje tegen de gootsteen of veeg het niet af met een handdoek; dit kan de levensduur van het scheermesje verkorten omdat het het complexe design van de mesonderdelen beïnvloedt. De mesjes onder stromend water houden helpt opgehoopte scheergel, haar en dode huid te verwijderen.

STAP 7:
Breng opnieuw Scheergel aan

Voordat je bepaalde plekken nog een keer scheert, breng je er best opnieuw scheergel op aan om uitslag en huidirritatie te voorkomen.

STAP 8:
Droog af

Spoel je hoofd af onder koud water en droog het af.

STAP 9:
Hydrateer

Hydrateer je meteen na het scheren met een aftershavelotion om je pasgeschoren huid te helpen kalmeren; hydrateren als deel van je dagelijkse scheerroutine helpt je hoofdhuid zacht en gehydrateerd te houden.

Geniet van je gladde huid!

Dankzij de tips en middelen van Gillette scheer je je hoofd met het grootste gemak.

Was dit artikel nuttig?