Tips voor lichaamsverzorging

Tips voor lichaamsverzorging

Hoe je je routine voor het scheren van je lichaam ook noemt - ontharen, ritueel, manscaping - de gebruikte techniek en behandeling zijn van belang. En je borst, oksels en schaamstreek op de juiste manier scheren heeft evenveel te maken met een goede techniek als met de juiste middelen.

Manscapinghandleiding

Met de juiste middelen, zoals de All Purpose Gillette STYLER, wordt je lichaam ontharen heel eenvoudig. Volg altijd deze stappen voor geweldige resultaten:

STAP 1:
Selecteer een vaste kamlengte

Met de kam op je lichaamshaartrimmer op de juiste lengte tem je een volle, natuurlijke bos haar die al een tijdje - of nog nooit - een scheerapparaat gezien heeft. Bij de All Purpose Gillette STYLER zitten drie kamhulpstukken (2 mm, 4 mm, 6 mm) waaruit je kunt kiezen.

STAP 2:
Trim

Trim je lichaamshaar. Trim je haar voordat je het scheert om verstopte mesjes te voorkomen.

STAP 3:
Neem een douche

Het water verzacht je lichaamshaar (dat stug kan zijn), zodat je scheermesje gemakkelijker over je huid glijdt. De Gillette STYLER is waterbestendig zodat je je in de douche kunt trimmen.

STAP 4:
Schuim je in met scheergel

Door goed in te schuimen worden de haartjes gehydrateerd, glijdt het scheermesje beter en wordt je huid beschermd terwijl je je lichaam scheert.

STAP 5:
Controleer of je mesjes niet bot zijn

Voelen je mesjes bot aan of zijn je glijstrips vervaagd? Dan is het misschien tijd om je mesjes te vervangen.

STAP 6:
Scheer met lichte, zachte bewegingen

Zet een Fusion5-mesje op je STYLER. Scheer met lichte, zachte bewegingen, spoel vaak en trek je huid steeds goed strak.

STAP 7:
Spoel je mesjes vaak af

Spoel de mesjes, zowel de voor- als de achterkant ervan, tussen enkele bewegingen in altijd even af onder stromend water en schud het overtollige water eraf. Tik niet met je scheermesje tegen de gootsteen of veeg het niet af met een handdoek; dit kan de levensduur van het scheermesje verkorten omdat het het complexe design van de mesonderdelen beïnvloedt. De mesjes onder stromend water houden helpt opgehoopte scheergel, haar en dode huid te verwijderen.

STAP 8:
Breng indien nodig opnieuw scheergel aan

Voor een gladde scheerbeurt kan het zijn dat je in verschillende richtingen over dezelfde plek moet scheren. Om huidirritatie op je lichaam te helpen voorkomen, breng je best opnieuw scheergel aan voordat je nog een keer over dezelfde plek gaat.

STAP 9:
Spoel, droog en hydrateer

Het is uiterst belangrijk om je na het scheren van je lichaam te hydrateren – het helpt de huid te kalmeren

Proficiat! Je hebt de basis van Body Grooming onder de knie!

Met de scheermesjes en trimmers van Gillette heb je oneindig veel persoonlijke verzorgingsmogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?