Trimmen of scheren: Wat is het beste voor het verwijderen van gezichtshaar?

Trimmen of scheren: Wat is het beste voor het verwijderen van gezichtshaar?

Als je baardgroei uit de hand loopt - of het is de eerste keer dat je met gezichtshaar te maken hebt - is het tijd om te kiezen: kies jvoor een gladde scheerbeurt met een scheermes, gel en alles wat nat scheren met zich meebrengt, of trim je eenvoudig je baard en meet je een bepaalde stijl aan.

Het is normaal dat je niet weet wat te kiezen, want er zijn verschillende manieren om gezichtshaar te verwijderen, elk met hun eigen voordelen en aantrekkelijkheid. Misschien gebruik je zelfs beide methoden: trim je baard om het er netjes en verzorgd uit te laten zien, en scheer de neklijn en contouren voor een nog strakkere uitstraling.

Daarom hebben we een uitgebreide gids samengesteld over de manieren die er zijn om haar van je gezicht te verwijderen. Leer wat scheren inhoudt, wat trimmen is en wat de voor- en nadelen zijn van elke techniek, zodat je de beste keuze kunt maken.

Wat is trimmen van haar of baard?

Haar trimmen betekent precies dat: de lengte verminderen om volume te verminderen, de baard gelijkmatig te maken, van stijl te veranderen of de contouren te accentueren. Met een Gillette trimmer kun je een verzorgde uitstraling behouden, gespleten haarpunten verwijderen en losse of onhandelbare haren bijwerken.

De trimmers, zoals de Gillette Styler Haartrimmer en 3-in-1 scheermes, worden geleverd met verschillende verstelbare accessoires van verschillende groottes - zoals kammen en precisietrimmers - waardoor je de mogelijkheid hebt om de baardstijl te creëren die je het beste bevalt.

Dit is een duidelijk voordeel ten ten opzichte van een scheermes, dat je alleen een gladde scheerbeurt kan bieden.

Voor- en nadelen van het trimmen van gezichtshaar

Voordelen van een trimmer Nadelen van een trimmer
Vermindert jeuk en irritatie. Het voorkomt ook snijwonden en schrammen. Dit gebeurt omdat de mesjes van je trimmer geen contact maken met de huid.Een snelle scheerbeurt zit er niet in. Als je een gladde huid wil hebben en een gezicht zonder een baard-schaduw, heb je een scheermes nodig. De trimmer scheert niet volledig glad.
Het kan comfortabeler en handiger zijn. In een paar minuten kun je je baard bijwerken of al je gezichtshaar verwijderen. Zonder gel of schuim en gewoon droog. Bovendien hoef je geen onderdelen te kopen.Je moet mogelijk vaker scheren. Doordat de haren niet helemaal op dezelfde hoogte worden afgesneden, merk je ze iets eerder op. Met andere woorden: je moet je trimmer sneller weer tevoorschijn halen om het bij te werken.

Wat is scheren?

Scheren betekent het haar zo dicht mogelijk bij de huid afsnijden met één of meerdere scherpe mesjes. Het is een techniek voor het verwijderen van gezichtshaar die voor, tijdens en na het scheren hydratatie en smering nodig heeft. Daarom staat het bekend als "nat scheren".

Om je gezicht te scheren, heb je een wegwerpscheermes of een navulbaar scheermes (met cartridges of navullingen) nodig. Maar als je op zoek bent naar een nog gladdere scheerbeurt, raden we je aan om de King C. Gillette dubbelzijdige scheermes te proberen.

Voor- en nadelen van je gezicht scheren

Voordelen van je baard scherenNadelen van je baard scheren
Het stelt je in staat om glad te scheren. Het scheermes, vooral als het van hoge kwaliteit is, snijdt het haar zeer glad af zonder de huid te beschadigen.Het kan gevoelige huid irriteren. Droge of gevoelige huid is gevoeliger voor jeuk, uitslag, snijwonden en irritatie na het scheren.
Het verwijdert haar en exfolieert tegelijkertijd de huid. Scheermesjes helpen je van dode huidcellen af te komen, waardoor je een gladde en gerevitaliseerde huid krijgt.Je moet scheerproducten kopen. Als je je gezicht niet met scheergel of schuim scheert, kun je last krijgen van snijwonden, schrammen, roodheid en ingegroeide haren.
Het zorgt ervoor dat je er vlekkeloos uitziet (en frisser). Na het verwijderen van het gezichtshaar zal je minder zweten en minder warmte voelen.Het vereist pre- en post-scheerzorg. Als je je gezicht niet goed hydrateert vóór en na het scheren, zul je last hebben van schilfering en een strakke huid voelen.

Veelgestelde vragen

Groeit gezichtshaar sneller als je scheert of trimt?

Deze overtuiging is gebaseerd op een waarnemingsfout. Het scheren of trimmen van haar heeft geen positieve of negatieve invloed op de groeisnelheid ervan.

Wat gebeurt er als ik mijn gezichtshaar knip?

Door het haar te knippen, of het nu met een scheermesje of een trimmer is, verander je de vorm van de punt. Omdat het nu meer rechtop staat, valt het meer op. Het is ook mogelijk dat het haar een tijdje prikt.

Hoe weet ik hoe ver ik mijn baard moet trimmen?

Het beste is om de instellingen van je trimmer geleidelijk te veranderen. Begin met de langste verstelbare kam. Gebruik daarna een kortere. Doe het tegen de haargroei in om van het volume af te komen.

Was dit artikel nuttig?