Jouw stappenplan voor na het scheren

Jouw stappenplan voor na het scheren

Je scheerbeurt zou niet moeten eindigen met de laatste haal van je scheermes. Of je je nu al jaren scheert of het voor het eerst doet, het volgen van een routine na het scheren kan de sleutel zijn tot een gladde en jeugdige huid.

Hoewel het aanbrengen van een hydraterende crème na het scheren en het gebruiken van aftershave beide goede stappen zijn, moet je je huid op de lange termijn met meer dan dat beschermen.

Hier is ons stappenplan met goede gewoontes voor na het scheren:
1

Kies de juiste scheerproducten

Als je scheerproducten gebruikt die niet geschikt zijn voor je huid, loop je een grotere kans op irritaties na het scheren, zoals rode bultjes en jeuk. Voorkom dit door een scheermesje en scheergel of –schuim te kiezen die geschikt zijn voor jouw huidtype. Onze SkinGuard Sensitive-lijn is speciaal ontwikkeld met het oog op de gevoelige huid. Om het risico op irritatie tijdens en na het scheren te verminderen, hebben we bij Gillette voor elk huidtype passende producten.
2

Reinig je gezicht

We raden je aan om je gezicht zowel voor als na het scheren te wassen. Wassen voor het scheren helpt om stugge haartjes zachter te maken, zodat je ze gemakkelijker kunt afscheren. Het is belangrijk om je gezicht te reinigen als je klaar bent om restjes scheerschuim of -gel van je gezicht te verwijderen.

Gebruik warm water op je gezicht en hals om de resterende haartjes gemakkelijk weg te wassen. Check of je geen plekjes hebt overgeslagen en ga dan verder met de volgende stap.
3

Besprenkel je gezicht met koud water

Laat het water weer koud worden en besprenkel je gezicht met koud water. Dit dient verschillende doelen. Ten eerste sluiten je poriën, waardoor het moeilijker wordt voor overtollig talg, vuil en bacteriën om de huid van je gezicht te verstoppen. Ten tweede helpt het om eventuele snijwondjes of geïrriteerde plekjes te verzachten. En tot slot voel je je er een stuk wakkerder door!
4

Droog je huid zachtjes af

Droog vervolgens je gezicht en nek af met een handdoek. Het is belangrijk dat je een schone handdoek gebruikt om te voorkomen dat er bacteriën op je gezicht terechtkomen. Doe het ook zachtjes om de kans op irritatie of jeuk na het scheren te verkleinen.
5

Aftershave aanbrengen

De laatste stap in je routine voor na het scheren is het aanbrengen van aftershave. Niet alleen ruik je dan lekker, maar het kan ook nog eens goed zijn voor je huid.

Deze stap is zelfs zo belangrijk dat we hieronder wat meer advies geven over het aanbrengen van aftershave.

Wat voor aftershave moet ik gebruiken?

Bij het kiezen van een aftershaveproduct moet je altijd rekening houden met je huidtype. Je weet waarschijnlijk al of je een gevoelige, droge of vette huid hebt - maar als je het niet zeker weet, vraag het dan aan een dermatoloog. Verschillende huidtypes hebben heel verschillende verzorging nodig, dus het is belangrijk dat je je bewust bent van jouw huidtype.

Aftershave balsem vs aftershave lotion

Je moet beslissen of een aftershave balsem of een aftershave lotion het beste bij je past. Misschien kies je meestal voor een balsem omdat je vader of opa die gebruikte, of misschien vind je dat je scheerbeurt niet compleet is zonder die kenmerkende tintelingen die je krijgt bij het gebruik van een aftershave lotion.

Het is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar als je eens wat anders wilt of momenteel geen aftershaveproduct gebruikt, lees dan hier wat de voor- en nadelen zijn van balsems versus lotions:

Hoe gebruik je aftershave lotion?

Om optimaal van je aftershave lotion te profiteren, breng je eerst een paar druppels aan op je hand en klop je (in plaats van wrijven) de lotion zachtjes op je gezicht en hals. Laat het simpelweg intrekken en het zal zijn werk doen. Als je aftershave lotion een spray is in plaats van een crème, moet je het nog steeds op dezelfde manier aanbrengen, dus kloppen in plaats van wrijven.

De meeste aftershaves bevatten alcohol om je huid te helpen desinfecteren en verfrissen, maar let op de ingrediënten als je een bijzonder gevoelige huid hebt om jeuk na het scheren te voorkomen.

Vergeet niet dat verschillende soorten aftershave verschillende geuren hebben, dus denk na over hoe je de rest van de dag wilt ruiken voordat je een aftershave lotion koopt of aanbrengt!

Wat doet aftershavebalsem?

Aftershave balsem werkt op dezelfde manier als aftershave lotion, maar het kan een stuk milder voor je huid zijn. Als je een gevoelige huid hebt, raden we altijd aan om een balsem te gebruiken in plaats van een lotion om te voorkomen dat je huid gaat prikken.

Breng een kleine hoeveelheid aftershave balsem aan op je handen. Wrijf het zachtjes in en breng het vervolgens aan op je gezicht, van boven naar beneden en vergeet je nek niet!

Balsems kunnen vriendelijker aanvoelen voor je huid omdat ze meestal geen alcohol bevatten, maar controleer altijd de ingrediëntenlijst voordat je ze koopt. Zo ben je er zeker van dat je huid de verzorging krijgt die hij verdient.

Ga voor goede gewoontes na het scheren

Probeer er een gewoonte van te maken om elke dag een paar minuten de tijd te nemen om je huid na het scheren te verzorgen. Of je je nu 's ochtends of 's avonds scheert, thuis bent of op vakantie, het is van vitaal belang om je gezicht en hals na het scheren een beetje extra verzorging te geven. Reinig, hydrateer en kalmeer je huid zodat deze er glad en fris uitziet en aanvoelt.

Was dit artikel nuttig?