Traditioneel scheermes en een modern scheermes

Wat is het verschil tussen een traditioneel open scheermes en een modern scheersysteem?

Het traditionele kappersscheermes is een enkel lang mes dat meestal in een handvat kan worden gevouwen. Om dit te kunnen gebruiken is een stevige en geoefende hand nodig om irritatie en snijwondjes te voorkomen – en daar hebben mannen tegenwoordig niet altijd de tijd voor. Gillette® scheertechnologieën overstegen kappersscheermessen door dunner te snijden, dankzij fijnere mesjes, geavanceerde lubricatie en draaiende scheerkoppen om het scheerproces te vergemakkelijken.

Wijzigingen aan Gillette scheerapparaten en mesjes zijn het resultaat van tientallen jaren unieke engineering en productie-innovatie. Gillette moest een manier vinden om smalle mesjes te bevestigen op mesjesdragers die bijna zo dun zijn als baardhaar. De randjes van de mesjes zijn nu zo scherp dat geavanceerde elektronenmicroscopie wordt gebruikt door Gillette wetenschappers om ze te bestuderen.

Leef niet in het verleden

Overweeg je om over te schakelen naar een kappersscheermes? We helpen je bij je keuze.
Overweeg je om over te stappen op een kappersscheermes?

Kwaliteit mesjes

Dunne en fijne op precisie gerichte roestvrijstalen mesjes om het trekken te minimaliseren

Een hoogwaardig roestvrijstalen mesje is nodig om de kans op irritatie te verminderen.

Scheerkwaliteit

Meerdere mesjes + ergonomische handgrepen geven je een gladde, comfortabele scheerervaring. Het eerste mesje snijdt niet alleen het haar, maar het heft het haartje ook uit de huid; de volgende mesjes snijden steeds dichterbij, waardoor minder bewegingen nodig zijn en het resultaat gladder en met minder irritaties is.

Een enkele mesjesrand waarvoor meer inspanning nodig is voor een gladde en comfortabele scheerbeurt

Technologie

Gebruik ons meest geavanceerde scheerapparaat met ProShield lubricatie en FlexBall technologie. Met vijf mesjes dicht bij elkaar komt de huid minder omhoog tussen de mesjes, waardoor minder druk en meer comfort ontstaat.* Gillette scheerapparaten met FlexBall technologie reageren op gezichtscontouren en pakken vrijwel elk haartje.

Je zal je techniek moeten perfectioneren om wondjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Extra instrumenten

Je hebt een scheerriem, hoonsteen, borstel en scheerschuim nodig.

Gemak

Een Gillette mesje is gelijk aan ongeveer een maand scheren.

Slijp het mes voor elke scheerbeurt en hoon om de paar maanden.

Was dit artikel nuttig?

* T.o.v. Mach3®