Tips voor scheren van het gezicht bij een ruwe of zware baard-

Tips voor scheren van het gezicht bij een ruwe of zware baard

Als je tijdens het scheren ongemak voelt, kan dit zijn omdat je niet goed scheert voor de structuur van je baard. Het is niet nodig uw baard te koeioneren: Met de volgende suggesties kan je een comfortabelere scheerbeurt krijgen.

Wassen en hydrateren:

Gebruik gezichtsgel of gezichtsscrub, zoals Gillette® ProGlide Hydrating Scheergel om voor het scheren het gezichtshaar zachter te maken. Hydrateer voor het scheren de huid ook tenminste drie minuten met warm water om het gezichtshaar zacht te maken zodat het gemakkelijker is te snijden.

Blijf bij een scheergel die goed is voor jou:

Gillette® ProGlide beschermt de huid tegen krasjes en sneetjes en verzacht het haar, zodat je scheermesje comfortabel glijdt voor onvoorstelbaar glad scheren

Probeer een geavanceerd scheersysteem:

Gebruik een scheersysteem met meerdere mesjes, waarbij de mesjes dichter bij elkaar zijn geplaatst, zoals het Gillette® ProGlide, om de druk op ieder mesje te verminderen voor meer comfort en minder scheerirritatie.

Bewaar het beste voor het laatst:

Het scheren van de bovenlip en rondom de mond aan het eind van de scheerbeurt geeft de scheergel meer tijd om in te weken, waardoor het gezichtshaar zachter wordt en gemakkelijk kan worden gesneden.

Controleer het mesje:

Wissel het scheermesje als je een trekkend gevoel of ongemak ervaart. Bepaalde scheersystemen zijn voorzien van een indicatiestrip die naar wit verkleurt als je er niet meer optimaal mee kunt scheren.

Was dit artikel nuttig?