Gillette ophangmesjes

Uitslag helpen voorkomen: de Gillette vering van de mesjes

Het belang van vering van de scheermesjes

Wanneer je over een ruw terrein rijdt, zorgt de vering van je auto voor een comfortabelere rit. Of je nu dichtbij of ver weg gaat met je fiets, auto, vrachtwagen of motor, dankzij de vering kan je iedere weg aan, of dit nu een gladde, vochtige weg is of een rotsachtige, hobbelige weg.

De vering is een belangrijk onderdeel van veel toestellen en machines, maar je hebt er misschien nog nooit aan gedacht dat dit ook geldt voor je scheermes.

Zelfs al lijkt het oppervlak van je gezicht glad, toch is het een hobbelig terrein, zoals een hobbelige weg. Als we je gezicht zouden uitvergroten, zou je pieken, dalen en kraters zien. En je nek is nog ongelijkmatiger.

De uitdaging is dus om ervoor te zorgen dat je rechte scheermes over dit ongelijkmatige oppervlak glijdt voor een gladde, nauwkeurige en comfortabele scheerbeurt - zonder scheeruitslag.

En daar speelt de vering van het scheermes een rol.

Hoe werkt de vering van het scheermes?

Elk mesje van je Gillette MACH3 en Fusion5 scheermes zit vast op eigen, vingervormige veertjes. Hierdoor kan elk scheermesje de druk van de hand en de variatie van de huid volgen, waardoor elk type huid nauwkeurig en comfortabel kan worden geschoren.

Het resultaat: Een gladde, comfortabele scheerbeurt, met een minimale kans op scheeruitslag.

De vering van de mesjes helpt om scheeruitslag te voorkomen

Je kunt nog veel meer doen om scheeruitslag en irritatie te helpen voorkomen:
  • Was je huid grondig voordat je je gaat scheren.
  • Smeer je huid in met scheergel of -schuim, zoals Gillette Comfort Glide Scheerschuim, zodat de mesjes beter over je huid glijden
  • Kies een scheermes met 3 mesjes, zoals de Gillette MACH3, of met 5 mesjes, zoals de Gillette ProGlide. Scheermessen met meerdere mesjes scheren nauwkeuriger en comfortabeler met minder irritatie (dan scheermessen met één mesje).
  • Kies een scheermes met beschermende strips voor en achter de mesjes, zoals de Gillette ProShield, om te beschermen tegen irritatie.

Een precieze vering van de scheermesjes is slechts één aspect van een gladde scheerbeurt, maar het is een belangrijk - en vaak over het hoofd gezien - element om scheeruitslag te voorkomen. Dit is slechts een van de vele innovaties van Gillette voor je dagelijkse scheerroutine.

Was dit artikel nuttig?