Gillette Precision-mesjes

Uitslag helpen voorkomen: Gillette precisiescheermesjes

Zachte huid, stug haar en scheeruitslag

We krijgen scheeruitslag doordat onze huid zacht en gevoelig is. Maar het haar dat erop groeit is zo stug als koperdraad. Als je dat ooit hebt proberen door te knippen, begrijp je deze vergelijking wel!
Stoppels hebben zo hun eigen complicaties. Ze groeien in verschillende richtingen.

Mannen denken vaak dat hun huid stevig en glad is, maar als je van dichterbij kijkt, zie je dat de huid erg zacht, golvend en een beetje gelachtig is.

En het wordt nog moeilijker.
Want wat er bovenop de huid gebeurt, kan reacties van de huid oproepen. De kracht die nodig is om de haren af te scheren, heeft een grote invloed op het scheercomfort.

Veel kracht creëert druk op de huid; deze druk wordt gevoeld door de zenuwen rond de haarzakjes, en dat wordt ervaren als trekken; hierdoor ontstaat een gevoel van irritatie en ongemak.

Dunne mesjes

Al sinds de uitvinding van het eerste veiligheidsscheermes door King C. Gillette is de scheermestechnologie blijven evolueren.

Bepaalde vorderingen van het scheermesontwerp zijn overduidelijk: navullingen met 5 of 3 mesjes, power handgrepen, beschermende strips. Andere vorderingen van het scheermesontwerp zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar maken een groot verschil om scheeruitslag te helpen voorkomen.

Het geheim van een gladde scheerbeurt is een mesje dat zo scherp, dun en precies is dat het de haren afscheert met een minimum aan kracht.

Het uiteinde van het mesje moet flinterdun zijn. Op het snijvlak is een Gillette mesje veel dunner dan een baardhaar, nog dunner dan het scalpel van een chirurg.
Om de werking van dit ultradunne mesje nog verder te verbeteren, bedekken we het met een carbonlaagje zo hard als diamant voor de stevigheid en een dunne coating van telomeren voor de smering.

Een gladde scheerbeurt is een wonder van de technologie, dat rust op een simpele noodzaak:

Precisiescheermesjes:
Gillette ProGlide en Gillette ProShield Onze scherpste mesjes tot nog toe.

Was dit artikel nuttig?