Gillette-functies voor uw comfort

Hoe behandel je scheeruitslag?

De gezichtshuid

Zelfs op het meest gladde gezicht is de huid los, beweeglijk en gelachtig. Baardharen zijn hard en stug en groeien in elke richting; vooral in de nek, waar haartjes vaak ‘plat liggen’ en in een scherpe hoek uit de huid komen.

Vaak ziet je gezichtshuid eruit als een ballon waar de lucht uit is gelaten: los en beweeglijk en onmogelijk glad te scheren.

Doordat je gezichtshuid los zit en beweegt, in combinatie met de stugge haarzakjes, wordt het scheerritueel een echte uitdaging.

Om scheeruitslag te helpen voorkomen, dient de huid strak getrokken te worden voordat de mesjes erover glijden. Daardoor wordt de huid glad en opgespannen met een effen oppervlak als voorbereiding op de scheerbeurt.

Gillette scheermessen zijn speciaal ontworpen om de losse huid strak te trekken, maar je weet allicht niet welke onderdelen van je scheermes dit doen. Je dacht misschien dat de microribbels, beschermingsstrip en microkam op je scheermes gewoon decoratief waren.

Microribbels, Beschermingsstrip en Microkam

De microribbels, die recht voor de mesjes staan, zijn zacht, flexibel en horizontaal en trekken zachtjes de losse, gelachtige gezichtshuid strak, maken het huidoppervlak glad en helpen om scheeruitslag te voorkomen.

Achter de microribbels en voor de mesjes, bevindt zich de beschermingsstrip. Deze trekt de huid verder strak voor de aankomende mesjes. Het is zoals handen die een verfrommeld papiertje gladstrijken - zo werkt de beschermingsstrip op je huid.

De meest geavanceerde navulmesjes van Gillette, de Gillette ProGlide Power en ProShield, zijn uitgerust met een Microkam, een rij tandjes die de haren mooi rechtop aanvoeren, zodat de mesjes hun werk kunnen doen.

Dankzij deze gladmakende eigenschappen, kunnen de MACH3, Fusion5, Gillette ProGlide en ProShield van Gillette het pad effenen voor een gladdere scheerbeurt en om scheeruitslag te helpen voorkomen.

Was dit artikel nuttig?